selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 28 Disember 2010

^ MEMANGLAH SI MONYET!!!! ^

Assalamualaikum
sudah bekpes semua?
saya makan sarapan tajaan
hhehe..sempena senaman jarikan

jika kawan-kawan masih ingat
saya pernah stori mori
tentang MONYET INI
bukan sembarangan monyet
tapi monyet yang bawa geng
bongkar sampah sarap

hal tragik lagi panas hati ini
berlaku jugak kepada saya
selalunya geng monyet ini
tak boleh nak bongkar sampah
sebab dalam tongkan

tapi hendak dijadikan double troublenya
sampah dari dlm tong ini
dilonggokkan oleh pekerja lori sampah
utk memudahkan keje mereka mengutip


jadi..al-kisahnya
pagi itu semua longgokan sampah itu
ditimbunkan betul2 di depan rumah saya
saya memang sudah bengang
sebab keluar2 sahaja hendak sidai baju
penuh longgokan sampah kat depan rumah
sudahlah baunyer semerbak sebusuk banga!!!!

selang 30 minit
seorang jiran datang
bunyinya menghalau sesuatu
saya pom keluar
dan apalagi..terkezut melihat
ketua geng monyet yang tua besar garang dan ganazzz
berdiri teguh di atas batu pagar saya
sambil menyeringai2 macam nak makan jiran saya
yang datang menghalau geng monyet itu
tak sempat lak saya nk snpa picca..bengang betul..

yang saya sempat snap
gambar longgokan sampah
dan sedikit pembongkaran sampah
oleh minatang monyet ini..

siapa hendak kutip sampah2 itukan
last2 saya tunggu geng lori sampah itu datang
saya suruh dorang kutip balik seme sampah itu
dan siap bagitau dorang supaya
jangan longgokan begini
sebab anytime je..minatang monyet
boleh bongkar2kan..
uolls bolehlah bayangkan
sampah2 yang sudah 2 hari tidak berkutip
dan dibongkarkan oleh geng monyet
dan kewangian sampah itu???...huhuhuhu..
nasib baik sempat dihalau oleh jiran saya
jadi sedikit shjlah pembongkarannya..

banyak weh geng monyet
kawasan rumah saya ini..huhu
kdg2 takut sebab ada kes sedara saya
hendak diambil oleh monyet ketika dia berusia 7 bulan
parut pun masih ada tau..huhu

p/s: terpanjang lak entry hari ini..hehe

30 Rajin Komen:

nazirulhazwan~ berkata...

tembak la kak, ape lagi.hehe

AngahSayang2314 berkata...

akak apa lagi gi report cepat kak zie hehehe.....


p/s: lama tak kesini diatas sebab2 tak leh elakkan.....rindu ngan teratak akak

kakcik berkata...

Kat rumah kakcik pun ada monyet. Seeokor bapa monyet bersama 3 'bini'nya yang masing2 bawa seekor anak yang masih hitam (bukan merah tau...) kat bawah perut mereka!

munna berkata...

bahaya juga monyet ni kak.. lagi2 klu berkumpulan.. jgn jadi kes anak2 kecil kena igit oleh monyet nanti sudahlah

Zaidah berkata...

kat tempat zai tak ade monyet...tapi banyak kucing...n kekadang ade anjing...sampah kat belakang tu sampai seminggu baru diangkut...siap dah berulat lagi...

Amy Syaquena berkata...

kak zie pergi buat report la , bahaya tue..

eelobor berkata...

hehehe, ini sudah mendatangkan kemarahan akakku.... hihihi

Das berkata...

baik mu suggest kat dia cara nak angkuk sampah cam oz....jimat kos....seorang pekerja sahaja perlu dibayar....hehehe

Cikgu Nurin berkata...

Aduhhh....ni dah kes bahaya ni...takut kita terleka,dia masuk rumah pulak nanti....

Hanis Azla berkata...

ish.. bahayanya monyet tu.. dengar pun dah naik bulu roma.. takut2 bukan sampah aje dia kacau, nnt anak2 kita pun dia kejar.. bahaya betul..

Cma Shiema berkata...

adeh..bahaya kalo spesis ni..dia geget nnti...habis...
wat report la kak..biar kene tangkap..ni dia memunggah..sok lusa..masuk umah plak..

Abu Luqman berkata...

selalu yang suka ...memunggah sampah ni beruk & monyet je..hehe

diana berkata...

buat gotong royong tangkap monyet la kalau gitu..
tak boleh biarkan tu..
bahaya kan..
anak2 kita la yang kita risaukan..
sedar2 je dok sebelah kita dah sambil tengok tv..
ha..naya ja...

makdara TERdiva berkata...

trauma dengan monyet ni..kes kena kejar tahun lepas dgn monyet masih berbekas diingatan! cewah!

aibaks berkata...

takpe.. sat lagi kite pakat tembak monyet tu pakai pistol air.. hehe

misza berkata...

nak sambung statement. pistol air aibaks campur serbuk cili ckit.hehe...

CIK TOM berkata...

mmg monyet..akak tunjuk je lastik..konpem semua larik...

Yasminhamid berkata...

kalau report kat majlis perbandaran tak leh ker?? biar dia tembak ke hapa ke??

MamaYatie berkata...

kena report kat majlis bandaran ni..bior dia org take action,kang jadi benda2 tak diingini lagi susah...
bukan kita aja,anak2 pun mau takut ni

suri solehah berkata...

salam..emmm jadi masalah lah jugak tu..yang MD pg tinggal sampah kat situpun satu hal...

Ati Masrif berkata...

dekat dgn hutan ke rmh tu

kita pun selalu jadi tapi kan..anjing liarlah

nora berkata...

hahahha ingatkan perumpamaan je td

mmg monyet betul upenye

sarah-najwan berkata...

nazirul=kalu ado bedil sdiri..lamo doh kene tembok..hehe

angah= nmpk gaya mmg kene repot..tq angah sb rindu kat umah akak nih..

kakcik= ada gak gtu kakcik..yg gendong anak tu..rmai gak..dlm 20 ekor sekali geng dia dtg..

munna= takut jdi gtu la..andai xdpt mkanan..

zaidah=stakat ni..monyet je yg mengancam...huhu

amy= tu la..kene wat repot ni

eelobor= mmg menghanginkan dan bengang!!!

das= tu PBT yg tanggung..xle nk wat ape..

cikgu nurin= tu la..grill tu muat kot anak monyet

hanis= tu la..stakat ni..xkejar budak lagi..bongkar smpah je

cma= kene wat repot nati..

abu= hehe..keje dorang..xde keje lain

diana= kalu smpai monyet join tgk tv gak..mmg nk kene bedil la..

MDT= ye ke..mesti trauma kan..

aibaks= hehe..pistol air..dorang lagi la sukoo..

misza= ha..tu baru betul..xdtg terus..

ciktom= akak buat2 nk pukul..yg ketua geng tu siap tunjuk gigi taring ciktom..takut akak weh..

min= nk wat repot nati..

betul...takut gak..

suri= tu la..nk senang keje dorang..

ati= xde hutan pom..kwsn perumahan..huhu

~ yus ~ berkata...

bahaya kan monyer ni. Teringat citer kat suratkhabar hari tu, yang anak dia baru beberapa hari lahir kena bawa lari dengan monyet tu...menakutkan kan.

Rumah saya pula selalu sampah kena selongkar dek anjing. Geram juga, anjing dari rumah c**a seberang jalan besar..huhu

S..U..D..@..I..S berkata...

monyet bila dah ada geng memang tunjuk berani
baling batu agak2 dia takut x...

Kalamhati berkata...

huhu ambo teringat monyet kat TC hok suko curi makanan org..huhu

honeyvsbee berkata...

aiyoo kes parah nih, naper diloggokkan dan tak ambik terus sampah tu..hihi

ieda berkata...

adehh kak .. prob akak nie sama cam area umah saya jugak .. erghh tapi takut jugak sbb monyet2 nie dah macam beruk yg ganas kan ... erghhh

n.hasleena berkata...

Kalau kat kampung kak...selambat je monyet2 ni masuk rumah cari makanan...adoii...

Gayahspears berkata...

monyet liar nie..hahaha