selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 25 Disember 2010

^ MEMANG TAK BOLEH!!! ^

salam semua
selamat pagiiiiii...

setiap harikan ada sahaja
cerita pasal kemalangan jalan raya
seperti kes pelajar yang lepas ambil result PMR
yang diberitakan dalam harian metro
arwah maut dengan ibunya
dalam kemalangan yang sangat ngeri
al fatihah untuk mangsa


saya ni..serius nak bgtau
MEMANG tak boleh tengok "LIVE"
jika ada kemalangan atau sewaktu dengannya


dulu ada satu kes kemalangan
berlaku betul-betul di depan skol lama saya
hampir semua kawan saya pi tengok
kejadian ngeri itu
kereta sedan dihempap lori 3 tan
lori itu betul-betul di atas kereta
semua mangsa dewasa meninggal di tempat kejadian
kecuali seorang kanak-kanak 4 tahun yg terselamat
keadaan semua mangsa ..hanya kawan2 saya sahaja yang tengok
diceritanya pada saya keadaan itu..


saya apalagi..balik rumah
terus teringat-ingat
terbayang-bayang macam-macam
jadi macam trauma pulak hendak naik kereta
memang takut
takut jika kita mengalami begitu
mesti terfikir-fikir jugakan
kita bawa kete setiap hari ke tempat kerja
itulah..kene hati-hati
kena bersabar..kene berhemah


eeee..takutkan..sebab yang tak menahan
saya boleh pitam kot jika saya tengok jugak..huhu
mabuk darah..memang tak ada kekuatan utk tengok


p/s: alang dalam gambar pom saya tak boleh tengok lama-lama..huhu

14 Rajin Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

jgn tgk sis..LM pun x leh tgk..terbayang2 pas tu

notakehidupan berkata...

Salam..sy pon seram jgk tgk accdnt..aniway bile di atas jalan ni kena la selalu beringat.klau kita x langgar org, org langgar kite..x gitu?

nza berkata...

mmg sedih n kesian tgk kmlangan yg ngeri tu.....

diana berkata...

menakutkan la ..
saya pun tak sanggup nk tengok benda2 gitu..
ngeri..
saya kan kalau tengok tajuk eksiden2 kat surat kahbar air mata otometik keluar..tu baru tajuk je..belum baca habis lagi..
sedih segala macam semua datang..
sebab tu l;a maisra kuat nangias..dah ibu dia pun gitu..
hehehe

zulkbo berkata...

salam..
lemah semangat la tu..
kalau silap hari bulan
boleh pitam..

Yasminhamid berkata...

sama cam saya.. rasa ngeri sanagt.. tapi yg lagi seram sekarang ni.. kita dah berhati-hati. takut orang lak yg langgar kita..

Papa Mifz berkata...

mmg menakutkan bila tgk2 kemalangan2 skrg nih....kdg2 even kita dh pandu elok2 pn disebabkan org lain jd jugak...huhu

~ yus ~ berkata...

Saya pun sama, tak boleh tengok, ngeri....huhu

kakchik@ella berkata...

ambo pon gitu jugak mek .. kalo tengok terbyg2 .. teringat2 ..

Hanis Azla berkata...

saya pun seram sejuk juga klu tgk citer psl kemalangan ni.. Kdg tu mls nak baca paper & tengok berita sbb taknak tahu pasal cerita yg ngeri2 mcm tu.. jd teringat2 dan takut sendiri..

Ati Masrif berkata...

sori sarah smlm xdtg melawat
line kt rmh xde la pulok

samalah kita ..mmg tak leh
tgk tu semua
alamatnya berminggu2 tak
hilang dari ingatan ni..

mmg penakut orgnya kito ni deh

Cikgu Nurin berkata...

haaaa...seb bek jadi cikgu...kalo jd nurse ke doktor ke...ari ari tgk.....hi hi hi...

Cma Shiema berkata...

samelah kita kak..
cma pom x bole nengok xcident camni..nk pilak live..adeh..muntah hijau..pitam2..

n.hasleena berkata...

salam kak...
demam kali ke2 lah saya kak huhuhu..
tu lama tak on9..
emmm....kalau sy pun bab2 kemalangan mmg saya takut...mmg tak berani nak tgok. gambar pun tak berani...apatah lagi yg LIVE...