selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 13 Disember 2010

^ FLORA DAN FAUNA ^

salam semua
selamat pagi isnin
semoga uolls bahagia dan ceria
pada hari pertama kerja utk minggu ini
saya..opsss..berselesa di rumah sebab masih
dalam musim cuti sekolah

semalam saya dan ahli rombongan kami
bersenam-senaman kaki di zoo mini kemaman
sebenarnya melangsaikan 80% permintaan NAJWAN
yang hendak melihat binatang kat zoo negara
tapi disebabkan kekangan masa
dan ada cadangan dari kawan
maka kami semua ke zoo mini kemaman sahaja

memandangkan jarak dari kuantan (-+) 50KM kot
jadi jimat masa dan tenaga utk ke sana
dengan kos yang agak berbaloi
sesuai juga dengan hidangan flora yang indah dan bersih
dan jumlah binatang yang terdapat di zoo itu
bolehlah kami melihatnya
inilah antara binatang yang terdapat di sana:


dan ini pula rombongan kami..hehe..layan ajo la..


jika ada yang ingin melancong domestik
melihat keindahan flora dan fauna
bolehlah berkunjung ke sini
cewah..promo la pulak..hehe
di samping dapat melihat secara realiti
mau jugak berpeluh mengelilingi kawasan zoo
kira bersenamlah itu..ini folow n3 sebelum ini
sambil menyelam minum air..

jika berniat untuk main-main air
pihak zoo juga menyediakan kolam mandian

p/s:..sesi merehatkan minda di rumah pula..menjana senaman jari..huhu..

31 Rajin Komen:

~ yus ~ berkata...

Saya pun ada jalan2 ke taman buaya last week...

budak2 yang suka tengok binatang ni bila ke zoo atau yang seumpamanya kan

Eliza berkata...

bestnyer gi outing sekeluarga. kami jer yg tak berjalan ke mana2 sebab jaga anak dalam pantang..line internet pun tak boleh harap. slow gilerr..

kakcik berkata...

Kakcik pun rasa nak tidur je ni... tapiiii... rindu sangat kat blog :)

sarah-najwan berkata...

yus= bebudak mmg suka tgk live binatang nih..salu tgk dlm tv..

eliza=owh..anak berkhatan yer..saay nyer 2 hero tu thun lepas..

kakcik= berehat je..pasni bole berblog kakcik deh..

Zaidah berkata...

zoo negarapun zai blum pernah pgi..zoo kemaman lagilah jauh...huhuhu...baguslah pihak zoo ade sediakan tempat mandian...blehlah gie mandi kat situ..

Hanis Azla berkata...

menarik juga ni.. byk juga binatang2 kat sana tu yer..

Izan Ishak berkata...

seronok tu kak pi zoo. anak2 hepi kat dot tgk binatang~

anak2 izan pun dok request nak pi zoo melaka nih. tp blm ada kesempatan lagi even cuti sekolah pun...

aibaks berkata...

best nyer gi jenjalan.. hehe...

nota kaki: akak bukak www.intensedebate.com.. pastu bukak akaun baru n ikut arahan depa.. hehe

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

lame dah x gi tempat2 macam tue , bile tengok pic2 akak best je.. teringin lak nak gi..

honeyvsbee berkata...

bersenam yer kak ....kami bersenam kat depan rumah jer...haha

Mama Hanim berkata...

salam kak.. alos la, jeles tgk cikgu sedap cuti lamo weh..huhu..

Das berkata...

aku dok pernah sampai lagu zoo kemaman ...tp tahu kat situ ada zoo...jauh ke dr bandar kemaman tu...bnyk dok binatangnya...

ehh...ank2 mu balik doh dr madrasah...kejapnya rasa dh dua minggu ekkk

Solihin Zubir berkata...

sronoknya dpt pegi zoo..
sy dh lama tak pi zoo..
rasanya kali terakhir masa fom4.. huhu.. rindu kat binatang2.. hehe..

makdara TERdiva berkata...

senaman jari hari ni agak terbatas sikit sbb pakai pc jiran sebelah..pc MDT kat opis ni masuk ICU! haishhhhh!

Ati Masrif berkata...

jauh jalan..
dekat kuantan tak ada zoo ke

tak pedih ke mata tu..huhu

AngahSayang2314 berkata...

wah best tuee tapi nak tanya 1 soalan mak dia yg nak tengok binatan ke?? anak nie??? hehehe

n.hasleena berkata...

zoo terengganu ke kak...

sarah-najwan berkata...

zaidah= hehe..dulu saya dok KL pom..ZN tu lalu je..

hanis= bolelah..tu aje yg smpat disnap..

izan=kene pi tu izan..kalu x..asik dok tanye je..anak akak la..hehe

aibaks=mmg best..nati akak try tgk website tu..tq..

amy= bole pi sekali sekala yer..hehe

bee= hehe..ada la jugak

mamahanim= alos la..meme sedak..

das= mokcik..ye la..anok aku tu sabtu ahad dorang wi balik..pete ahad kene anta pulok..26hb ni baru abis...

solihin= yer..ptut kamu pi zoo tu..

MDT= huhu..beli lappy MDT..

ati= ada..tapi xtau guaner..hehe

angah=seme ahli rombongan tgk..hehe

leena= zoo mini kemaman di kemaman..hehe

n.hasleena berkata...

ooo....masa g Terengganu dulu tak g plk...tapi mini pun menarik ye kak nampaknya...

MY HEART berkata...

Krismas ni cadang nak jalan-jalan pantai timur (kelantan, pahang dan trengganu) ^_^

nak jalan-jalan malaysia.

salam kenal

aibaks berkata...

best gak kak.. ingat lepas wife bersalin nak ajak wife gi honeymoon lagi..hehe

MamaYatie berkata...

saya tak pernah lagi gi sana w/pun saya org trg..huuu

diana berkata...

seronok pi zoo ni..
dulu masa bercinta tak pernah pi zoo.
sejak maisara besr ni dekat 5,6x jugak pi jalan2 kat zoo taiping sebab dia suka binatang..
tapi takut nak pegang.jangan terkejut lak kalau tau harimau adalah haiwan kesayangan maisara..hahah..
dia ingat harimau kat zoo manja macam katun dalam tv kot..

kakchik@ella berkata...

Amboi cikgu, sokmo berjln. Ambo orghe kelate cikgu weih. hihi ..

eiela berkata...

bestnya pergi zoo. kalau bawak budak-budak memang rasa nak tercabut skru kaki agaknya. penat.

Latest Entri :
Takde Mood, Tak Tau Nak Buat Apa

En iLham berkata...

seronok betul cikgu2 berholiday ngan family yek
hehe

sweetsal berkata...

lamanye akak tak gi zoo sejak anak2 dh besar..cuti2 sekolah bestnye cikgu dapat gi jalan2..

cikgu isza berkata...

seronoknya.. cuti sakan nampaknya keluarga cikgu..

sarah-najwan berkata...

leena=mmg menarik gak..ok jugak..

myheart=tq singgah..selamat dtg ke kuantan..hehe

aibaks= oh ye..kamu bakal dpt org baru yer..nati da lahir..wajib khabarkan..

mamayatie= yo ko?..keno gi tu..

diana= budak2 mmg suka kat zoo..dorang tgk live kan..

kakchik= hehhe..molek la klate maghi gak..begheh..

eiela= mmg nak tercabut..sengal kaki...

syamil= cuti skol..amik ksmpatan la

kaksweet= hehe..bole gak sekali skala akak pi jln2..ngan hubby..honeymoon..

cikgu isza= gtulah..nati skol..bz lak..

AngahSayang2314 berkata...

mana la hilang lak akakku nie.. new n3 x ado ke??

Cik Tom berkata...

cik tom ade janji ngan abg nak gi sn jgk..awal tahun depan sb skang musim hujan...huuh