selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 14 Disember 2010

^ SPA DAN RAWATAN ^

salam semua
jika bangun pagi
uolls rasa macam lesu tak?
macam malas tak?
macam hendak tidur semula tak?

semua itu memang bermain-main
dalam minda kita
tapi demi tugasan amanah
kita gagahkan juga untuk bangun
solat dan bersiap-siap untuk ke tempat kerja

apa kata hujung minggu ini
kita semua ke spa atau pusat rawatan??
hehe..macamlah saya hendak promo pula
saya sendiri pun sepanjang hayat
tak pernah mengunjungi pusat spa
apatah lagi hendak menggunakan perkhidmatan mereka

keinginan itu memang dan sentiasa ada
keinginan itu memang semakin maksimum
ketika badan sudah terasa yang amat lesu
sana-sini lenguh-lenguh kebas-kebas
tapi..hehe..biasalah setakat ingin sahaja
perginya..tidak..huhu
seronoknya jika pergi ke spa
badan diurut-urut
dalam bilik yang beraroma

uolls ada pengalaman tidak pergi spa atau sewaktu dengannya?
bolehlah share di sini
mana tahu saya dan orang lain terus terpikat

kali terakhir "terlibat" dengan yang sewaktu dengan spa ini
ketika bersalinkan mek sarah
itu pun spa kampung iaitu berurut tradisional untuk ibu lepas bersalin
tapi uolls faham-faham sajalah jika urutan ibu lepas bersalinkan

tengoklah jika ada geng yang hendak together-gather
mesti seronokkan..manjakan diri kita
apalah salahnya
badan pun rasa ringan
minda pun dapat berfungsi dengan cerdas
semua kerja pasti dapat dibereskan

**kredit pic to google**

p/s: siapa-siapa yang teringin itu..bolehlah menggoogle spa yang mana berkenan ^__^

23 Rajin Komen:

honeyvsbee berkata...

masa kerja dulu pergi gak kak time lunch tu..tp duk rumah tk dapat lah..ank takder org tlg tengok..mandi wap tuh best..

aibaks berkata...

orang mengandung leh gi spa tak kak?

sarah-najwan berkata...

be= mandi wap tu terasa nk try..hehe

aibaks= kene tanye org spa..akak pom xtau..hehe..

nazirulhazwan~ berkata...

spa tak pernah sis, urut kaki selalu la.kt time square.hehe

Ati berkata...

tak pernah gi juga
setakat urut biasa je tu pun
dah dekat 3 thn tak urut..susah
nak cari tukang urut bagus loni

kakchik ella story psl tu hari ni deh..

eelobor berkata...

mcm sya tak leh gi spa, takut jadi sepoi2 gitu....

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum kak ;)
Dulu sebelum ada husna rajin juga berspa facial lah apa lah..
ni dah dekat 2 tahun x manjakan diri..
teringin juga..jom kak g sesama..hehe ;)

Hanis Azla berkata...

selalu jga ingin nak pergi.. tp manjang xde masa utk diri sendiri..

Hidayah berkata...

nak kate slalu takde sgt tapi setahun ada 4-5 kali g spa ikut mood hehe.kt Penang ada satu tempat nama Deluxious Spa,pakej dia mmg best,massage siap ngan Jacuzzi gtu.dia start dgn footbath dulu..mmg heaven rasa kena lak tmpat best.

Das berkata...

best tu spa...tunggu aku kelek...kita gi togethet-gather

kakcik berkata...

Kakcik pulak rasa nak pergi manja2kan badan ke pusat urut tradisional. :)

azzey berkata...

sarah najwan: mandi wap mmg best blh buat badan rasa ringan...:)

ieda berkata...

aah lah kak .. akak nie cam promoter lakk heheheh
ermm tulah sesekali melayan diri dan memanjakan diri kann apa salahnya .. huhuh tapi tulah ujung minggu punn penuh xtvt kak .. entah bilerlahh boleh :))

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

Amy rajin gi spa , setiap kali balik dari out station mesti akan memanjakan diri..kak leh la gi same2..JOM!!!!

Cik Tom berkata...

cik tom pun teringin..tp xpernah pergi lg..segan xde geng gak..jom kita gi sekali akak..hehe

ch@ berkata...

kita balik kampung hari tu, try massage guna kerusi urut gintel tu, huiii best rasa taknak bangun je dari kerusi tu.

diana berkata...

tak de la selalu..
bila perlu je..
benda ni kalau nak pergi rasanye lagi best ada kawan..kalau pi sorang2 bosan sangat..
tahun ni baru pi 2x..
masa bujang pun jarang pi.

makdara TERdiva berkata...

skrg ni pagi2 buat simple yoga..hikS..nak kurus punya pasal :)

honeyvsbee berkata...

orang ngandung ada tretment tuk orang ngandung tp bergantung kat spa lah jugak dia ada tk tawarkan servis tuh...mandi wap tuh lepas kuar ringan jer badan n migrain pun hilang...best kak g r cuba..

MamaYatie berkata...

spa tak penah..facial dolu2 selalu gak..tp saya suka jer dpt ke 'spa' bidan kat kg..pergghhh..best punya..tak leh lawan mana2 tkg urut lain

Gayahspears berkata...

kat umah gayah ade mesin mandi wap tapi tak pernah pkai...nty nk pakai la..huhuhuh

sarah-najwan berkata...

nazirul= hhee..boboy jrg pi spa..

ati= kita serupaaaaa...

eelobor= betul..baik tak pyh..bahaya

ayu= skrg pun patut kita manjakan diri kan..da berumurkan akak nih..

hanis=kita serupaaaaaaaaa

hidayah=bgus awk da try..akak ni belum weh..

das= wokeh bebeh..kita gi deh..lmbatnya 3 tahun weyyyyy..

kakcik= jom kakcik..wajib tu buat

azzey= betulkan..nati nk try la..

eida= hehe..jom la..kita kn dok kuantan..together2..

amy=bagus awak..mesti ringan badan kan..

ciktom= jom ciktom...

cha= tu masage moden pun best..kalu yg ori..lagi besta..

diana= penah gak awk pi..saya ni..xpenah lgi..

MDT= dulu penah isi borang nk yoga..last2..xjoin sb kekangan masa..

bee= betul tu..preggy xle urut atau spa sembarangan

mamayatie=jom la spa..

cikgayah= try dulu..then bgtau akak guaner rasa deh..

n.hasleena berkata...

kesimpulannya mmg best kak kalau kita memanjakan diri di SPA... :)