selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 27 Disember 2010

^ CILOK SANA SINI ^

Assalamualaikum
entry malam-malam
selepas kekenyangan makan malam
hehe...

saya kan meting hari ini
balik pun macam opis hourlah
jadi saya pun berdepanlah
sikit dengan masalah
membesarkan pehe sebelah
hehe..kureng faham eh?
terjebak dalam ke"JEM"an lah..ehhe

sedang dok melayan
proses membuat JEM itu
saya lihatlah jugak
penunggang motosikal
yang cilok sana
cilok sini celah-celah kereta
risau jugak sebab sudah banyak
kali jugak terkena side mirror
kuda silver cap MyB saya itu..huhu
dan si penunggang ini..blah macam itu aje

tapi itulah
cilok-cilok jugak
pandanglah elok-elokkan
jangan main hdk cepat sahaja
ruang yang tak berapa nk muat
janganlah nak ditenyeh jugak..huhu
kena ada ilmu tafsir diri
jika kita sayang kereta kita macam moto tu
orang lain pun sayang jugak...

p/s: hati-hati di jalan raya ^__^: biar lambat asalkan selamat walaupun dalam ke"JEM"an..huhu

17 Rajin Komen:

azzey berkata...

sarah najwan: JEM mmg tension kannnn...

Jai berkata...

Teringat masa zaman ber'motor' dulu.. Time jem, penunggang moto lalu ikut tengah lorong, skali mamat tu terhantuk kat pintu lori yang dibukak secara tiba2 tengah2 jem masa moto lalu.. Ape lagi, mengamuk la mamt moto tu. 'Kalu ye pun nak bukak pintu driver' cuba la pandang cermin sisi kalu2 ada moto lalu'


p/s: mamat tu ialah Jai sendiri..hu3. Kena kat hicom shah alam.. Hangin betul masa tu, dah la tengah panas2...adeh..

Miss Yaty berkata...

geram betul dgn mat moto yang suka bawak moto laju2 pas tu mencelah masa kita tengah drive...sangat takut sebab takut terlanggAar dorang je...

~ yus ~ berkata...

Kadang2 mat-mat moto ni memang buat kita geram kan. Dia yang suka cilok sana sini, kita pula yang terkena tempiasnya...huhu

sarah-najwan berkata...

azzey= mmg jem kapla..huhu..tertekan..

jai= eh..terbalik lak..kamu lak jadi mangsa eh..lenkali kene cilok slow2 eh..hehe

yaty= tu pun takut..bw laju2 dok tgh2 jalan..kita lak yg kene ketepi..

yus= tu la..sian kat telinga kuda kitakan..

eelobor berkata...

tu la akak, kekadang tak nak menyumpah moto2 yang ciluk secara "tebolah" nih....kesian jika masin mulut mana tau. kalu dah 10 orang dok menyumpah benda yang sama mesti terkena juga deh?

hans berkata...

hohoho
biasalah tu
kadang2 mat2 moto buat hal
kadang2 mat2 keta pun buat hal


P/S : 5 Perkara Yang Aku Tak Suka Bila Terperangkap Gara - Gara Kesesakan Jalan Raya

Das berkata...

org kata kalau tk pandai cilok2 ...tk terror naik motor....kalu laki...wak malu je...he3

nur berkata...

jem + roti.. nyummy..
ALL IN ONE

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum kak ;)
bila kita dok dalam kete kdg2 x perasana motor kat luar, motor pun kena hati2 juga..
hubby sy pun bwk motor g keje..risau..huhu..

Ati Masrif berkata...

mmg ngeri bila tgk dia org ni
cilok sana sini...tergesel car lak

aibaks berkata...

haha kak.. ritu aibaks da kene.. selamba jer die langgar pastu blah tak mintak maaf.. mahal o satu side mirror tu.. dekat 3-4rat.. huhu

Eliza berkata...

sori out of topic jap. nak tanya tapi malu...awak buat header buh foto2 tu senang tak nak buat? cam mana ek? menariklah..tapi saya ni kan buta it ckit.hehe..

AngahSayang2314 berkata...

angah kalau jem memang membebel sorang2 dalam kereta tapi nak buat macam mana sabar jer la

diana berkata...

kalau moto tu ok lagi la sebab
dia rasa dia kecik dari kereta..
tapi ada jugak yang naik kereta besor tapi akai ciput..
pemandu pulau pinang ramai yang begitu.

misza berkata...

ye la moto ni kan adik. keta tu kakak. kakak kena la jaga adik yang nakal. hehe...
@diana. saya pun macam pelik tengok pemandu kat pulau pinang. brutal.

Gayahspears berkata...

pandu cermat nyamwa selamat.. takmo men cilok2 kakak oi..huhu