selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 22 Disember 2010

^ KURANGKAN KEMALASAN TINGKATKAN KERAJINAN ^

salam petang semua
sedang berehat-rehat
sambil berdampingan dengan blog
teruskan aktiviti anda
agar anda semua gumbiraaaa..

jangan muntah hijo lagi
sebab entry ini
ada sangkut paut dengan entry pagi tadi--> A.Z.A.M

pucuk pangkal segala pekerjaan kita ialah
antara kemalasan dan kerajinan
jika direnung semula
ada kebenarannya

jika tidak ada idea
kita cakap kita "tak ade moodlah"
jika kita tak nak buat sesuatu
kita cakap "payahlah buat mende alah ni"
padahal semua itu
saya rasa kita M.A.L.A.S
betul tak?
sebab itu ada peribahasa
hendak 1K dan tak hendak jugak 1K..malah mungkin lebih Knyer..hehe
ada yang tak setuju
meh kita berkongsi-kongsi

malas ini macam satu penyakit jugak
penyakit yang menyinggah dalam setiap hati kita
jika kita set dalam hati malas
maka malaslah

jadi..kene kurangkan sifat malas ini
seruan ini memang untuk saya
tahun depan saya hendak lebih rajin dari tahun ini
tahun ini kerajinan saya dalam semua hal setakat 90% sahaja
ada jugak 10%--> bergantung pada keadaan itu--> alasan banyak nih..huhu
jika tidak..prestasi saya dalam semua segi
akan sama dan mendatar sahaja
saya hendak prestasi yang gemilang

p/s: jom semua..tingkatkan kerajinan kita..moh kita bw..hehehe..sempat lagi promo..

11 Rajin Komen:

eelobor berkata...

malas perkara yang best.... hihihi, boleh gitu dok?

Cik Jannah berkata...

tak nak malas dah jugak.. :)

diana berkata...

nak rajin bw jugak..
tapi line macam siput yang buat
segalanye musnah di tengah jalan..
hhhe

Alya_Amor berkata...

mls2 pon kena rajinkan diri sbb nak capai target..hahaha

Magrib berkata...

hai, x mo la malas nie.. x best.. x cool... hehehe anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Nikah Gantung selesai masalah Seks bebas
Mari lah ROGOL saya!
Kurang ajar punya orang tua!

Aretikz berkata...

Yezza.. rajin itu terbaik.. terutama BW.. hehe..
Akak.. ada tag untuk akak/.. http://segalaceritera.com/atik/2010/12/22/thats-me-segmen-jom-berkenalan/
sudi2 join ya.. hehe..

sarah-najwan berkata...

eelobor=jika malas asik nok berlingkau atas pagau..zazzazazzz

cikjannah=molek..molek..

diana=xle wat ape..tu faktor sampingan..bukn kita yg malas..eheh

alya@cikgayah=yer..tepat dan jitu

magrib=tenkiut..rajinkan diri anda dtg lagi ke sini..

aretikz= ok..tq tagged akak deh..

n.hasleena berkata...

Setuju!Setuju!Tingkatkan kerajinan dalam segala segi termasuk BW hehehe

azieazah berkata...

Sekali sekala pasti malas datang interrupt kerajinan. Adeh laaarrr...

honeyvsbee berkata...

setuju jugak walaopun bee bukan cikgu

Abu Luqman berkata...

kadang kadang ...malas...kadang 2 ..rajin..tapi kena rajinlah...