selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 21 Disember 2010

^ GIGINYA RONGAK ^

salam semua
janganlah terkujat buat kali kedua yer..
dengan tajuk entry itu..hehe

huhu..takmo gigi rongakkan
kita akan jadi rendah diri
kurang keyakinan untuk
berhadapan dengan khalayak

jadi jangan pandang sebelah mata
kepada gigi yer
banyak kepentingan gigi ini
jika gigi sudah hilang
barulah kita sedar sangat kegunaannya
masa tengah sakit berdenyut itu
barulah rasa hendak jaga gigi
dengan elok-elok
hendak ikut tips penjagaan yang disarankan
sebelum itu??

tapikan..semua itu bergantung kepada gigi kita juga
ada yang senang sangat rosak
ada yang tak rosak-rosak
kelebihan masing-masinglah

jadi sebelum terlambat
langkah sebaik-baiknya
periksa gigi dua kali setahun
buat scalling--> memang best sebab terasa kejarangan gigi kita..hihi
itupun kali terakhir saya buat
semasa preggykan meksarah..huhu
entah bila hendak buat pula ni...

so uolls
jom kita jaga gigi kita
gigi sihat pastinya senyuman menawan

p/s: macam pakar gigi pulaks --> ^__^

20 Rajin Komen:

nazirulhazwan~ berkata...

den scaling 3 bulan sekali.haha

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum kak..
ala,sy takut dentist kak..serius mmg fobia..selagi boleh elak jumpa sy elak..huhu..

diana berkata...

kena jaga gigi baik2..
kalau dah rosak,memang sakit siang malam..
jadi jalan penamatnye..cabut!!
dah rongak pulakkk..
heheh

misza berkata...

ramai ibu mengandung gigi jadi rosak. kurang kalsium. hehehe.

Papa Mifz berkata...

kene berus gigi sehari at least 2 kali...kalo x gigi mudah rosak dan resultnye rongak la...hehe

Kalamhati berkata...

Salam ummi..

betul tu..sy ni beruntung sbb gigi bawah saya jarang sikit..hehe
ada pernah pembantu hospital tu ajar..nak berus gigi kena berus secara membulat..bukan berus straight je kt gigi depan dan tepi..karies pun boleh hilang kalau berus dgn betul

ShErA berkata...

cakap pasal gigi ni mmg btl kena slalu buat check - up... tp slalunya ramai yg jumpa doktor gigi bila gigi dh skt je.. masa tu, mmg la takut.. hehe

honeyvsbee berkata...

gigi bee mang dah rosak takut jumpa doct heeehhee kelemahan tuh

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

saya suka jmp doctor gigi..syokkk.hehe

sweetsal berkata...

gigi sapa pulak yg ronggak ni..hehe

sarah-najwan berkata...

naz= bagus kamu..kerap scalling..

ayu= owh..jgn gtu..igt budak2 je takut..hhee

diana= tu la..saya selamat..gigi sihat..

misza= betul..kalsium baby amik..tu kene top up nge supplement kalsium

papamifz= hehe..mmg buat gtu..

kalam= ada cara yg tepat berus gg..bukan main belasah je..

shera= 100% betul..jumpa time sakit..tu yg silap..

bee= xle gtu..kene pi simen ke hape..nati tmbh rosak..nk mkn susah nati

LM= owh..bagus kamu..

kaksweet= gg najwan sb terhantuk pada dashboard..bukn sebab rosak..tapi tunggul patah..

Aretikz berkata...

Setuju kak.. memang penting jaga gigi.. betapa bisanya pakai gigi palsu.. hehe..

eelobor berkata...

memang malu wehhh.... gigi sekarang dah banyak yg tumbang. buat selambe badak jer lah. hahahaha

ieda berkata...

paling x tahan bile gigi sakit huhuhu tuhan jer yg tahu , habis satu bdn sakit ..

Ati Masrif berkata...

last jumpa dentist bulan dec last yr
oo..dah setahun rupanya

satu geraham atas dah selamat dah..huhu

n.hasleena berkata...

Emmm...bila dah scalling memang rasa selesa sangat gigi kita tu...gigi kalau tak sakit emmmm...nak marah je rasa hehehe

Cik Tom berkata...

hehehe...akak pernah cerita psl ni kat cik tom aritu kan...

sarah-najwan berkata...

aretikz=huhu..xde pglaman sb gg akak number 1..hehe

eelobor=jika xjejas penampilan xpe..

ieda= mmg..tgk org sakit gg..nmpk sengsara je..huhu

leena=betul..igt nk scallinglah..hihi

ati= dah lama saya xjumpa dentist sb gg elok..last jumpa masa djh 6..hehe

ciktom=yer..mesti mau jage..

Alya_Amor berkata...

mase sakit gg memang sakit..nk mkn ape pon tak lalu kan akak..hihihi

Izan Ishak berkata...

akak, izan pun last pi dentist masa lepas abis pantang twins. lama dah tu. lepas ni nak pergi check gigilah.