selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 4 Disember 2010

^ NI HENPON SAYA..^


**tu henpon pokcik google yer**



salam semua
sedang buat apa?
sedang menelefon sambil melayan blog?
ehhee..teruskan


zaman sekarang ni
semua wajib ada henpon
alang budak-budak skol rendah itu
ada henpon..hendak telefon mak katanya..
yelah tu...


saya memula membeli henpon
pada tahun 2004
saya beli yang paling fofular masa tu..nokia 3310
hebat dah rasanya
tahan weh henpon tu
jatuh ke kene baling ke...tahan kuat..
cuma bateri kong sebab dulukan tak de
game2 nih..internet lagilah tak kenal
maka mainlah game dlm 3310 tu..


henpon skrg lagi canggih manggih
pelbagai fungsi dan bentuk yang hebat
jika dulu..kita hanya guna untuk
telefon dan sms shj
sekarang boleh jadi macam2
saya pom tidak pandai dalam mengexplore
macam2 dalam henpon saya yang cap ayam tu
jadilah..sekadar boleh call/meset dan skrg boleh snap on de spot picture
utk ape..utk masuk blog..wahahahaaa...


sebagai ibu bapa
awasilah anak2 yg diberi henpon yang canggih2
tgk apakah isi kandungannya
jgn terkezut jika lama tak dipantau
dlm henpon anak2 kita itu ada gambar yang tak sepatutnya..
macam2 hal sekarang ini..


p/s:jom calling2..

16 Rajin Komen:

Faezah Faiz berkata...

uishhh...igtkan akk nak enterpremkan phone baru akk...ghupenye... hehe... btw, lawa ropa baru blog kak sarah ni... berbentuk ilmiah gituu..hik3.. menandekan tak sabar dah kak sarah nak kembali ke skol...btul x?? hihi..;)

aida berkata...

hai kak sarah...telefon nie memg membahayakan..aida dah jumpa macam2 dalam handphone anak murid...itulah budak sekarg tak pandai bezakan yang baik dan murid...ada sorang cikgu kat sekolah kak aida 2 bagus sgt...bila anak dia dh lepas tingkatan 5 baru dia beri....akhirnya anak2 dia semua pandai...segalanya bermula di rumah...

honeyvsbee berkata...

banyak nya henponnnn

munna berkata...

skrg ni h/phone yg berkamera bagai tu telah disalah gunakan... mcm2 video diaorg rakam....

sarah-najwan berkata...

faei= henpon akak yg cap ayam tu je...xdenyer nk interpreme yg baru..

aida= itulah senario skrg..xle nk kata ape..cikgu xbg..mak bapak yg bg...

bee= tu la bee..tu yg old fashion tu..hehhe

munna= tu satu lgi..salah guna teknologi..

Kalamhati berkata...

saya bermula dgr hp sony ericcson yg besar gedabak tu..hehe skang ni pun juz pakai sony ericsson yg paling cikai..setakat leh amik gambar then post ke blog..cukup la..byk2 function pun bukan guna gak..hehe

Ati Masrif berkata...

salam.

kita mula pakai hp yg berat tu
apa motorola kot ..coz abg yg bagi

loni pki hp nokia hok biaso2 je..
camera pon takdo deh..

Das berkata...

mula2 aku pakai hp samsung rasanya dok ingat....hp penting leni...tp kalu hp canggih manggih tu tak sesuai utk remaja...ramai salah guna...

azieazah berkata...

Semua yg dalam gambar tu, Kak Azie pergi guna, kecuali yg terkecil sekali tu...

Memang, hp dan jadi keperluan selain lambang prestij gak, kan?

Kak Azie guna dopod ni dah masuk tahun ke 6. Lasak.

*Calling-calling? alaaa kasi ler no. hahaha

diana berkata...

saya dulu pakai hp tahun 2001 kot.pakai ericson t10..
yang boleh lipat2 tu..
tahun 2003 baru pakai nokia 3310.
rasa hebat dah bila pakai hp tu.nak beli pun kena kumpul duit.tak salah masa tu harga dia 700 jugak la..
budak2 sekarang sekolah pun ada hp.mana diaorang dapat duit beli ye??mak ayah bagi ke??kaya ye mak ayah sekarang??tapi bila harga barang naik,semua melenting..heheh.ops!!lain topik dah tu..

nazirulhazwan~ berkata...

saye yg da bekerjaya ni pon pakai hp cikai2 jer. hehe

sarah-najwan berkata...

kalam=ok da tu..tapi betul..byk2 fungsi pun yg kita guna cuma call dan meset je..hehe..oppss..camera satu lgi..

ati= saya pom setia ngan nokia..dr 3310 dulu skrg ni c5 kot..hehe

das= henpon aku tgk canggih gok..hehe..mmg pnting hp..tapi ada hok saloh guno yg xmenahan..

kak azie= whoaa.kak azie guan blake hp dlm google tu..hebat..kita pom nok no akak bule?..jom calling2..hhee

diana= awk sama ngan saya..penah guna 3310...hehe..tu al org ni kaya2 kot..ada org sanggup pokai asal dpt beli hp canggih..huhu..

nazirul= cikai xpe..jnji ade kredit nk guna..ni hp canggih..kredit xde..nk call..minta yg kwn..hehe

Tomato Gurl's Life berkata...

byknye hp akak...cik tom pnjm 1,,cik tom 1st pakai hp pas spm..hp nokia jenama butterfly,,hehe :)

Gayahspears berkata...

huhu.. nabek bek henpon pokcik google..baru nk curik satu..huhu
gayah beli hp besa ja :( takde mms pon... kalo letak kat atas meja mkn pon xde sape nk tgk..jnji hp tu blh sms n kol suda~ betoi tak akak???

Solihin Zubir berkata...

sy dulu pon mula2 pakai 3310..
masa form6 baru pakai enset..
itupon curi2, mak ayah xtaw..
budak2 skrg rilek je..
baru tadika mak ayah dh kasi enset..

sarah-najwan berkata...

ciktom= nati akak minta ngan pocik google..kasi free sama kita..whoaa..dulu yg butterfly tu..sapa guan..glemer do'oh tu..hehe

cikgayah= akak mms tu xpandai..huhu..tau call/meset/camera/tranfser pic ke lappy je..hehe

solihin=3310..kukuh..tu la..anak akak pom bz nk henpon..kwn dia ada katanya..akak xbg..hehe