selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 6 Disember 2010

^ SUKA BELA BINATANG? ^

As-salam semua
hujan turun dengan lebat saat ini

suka pelihara atau membela binatang?
sesetengah orang suka bela
kucing, hamster, arnab - ini yang biasa
ada yang eksotik seperti iguana, ular sawa dan tokek

saya berkeinginan membela binatang
seperti kucing dan arnab
tapi..memandangkan jika anak2 sakit
mereka akan alahan pada bulu-bulu binatang ini
jadi saya pendamkan sahaja..

semua anak saya
jika jumpa dengan kucing sahaja pun
sudah cukup kuat menjerit
menjerit kerana menunjukkan minatnya
pada kucing..
tapi jika kucing dekat..alamak berterabur lari..penakut
mungkin geli kot...tapi semangat hendak memegang

tapi..semalam
saya ke taman bandar
adalah kanak-kanak yang membawa arnab
mek sarah yang tak pernah tengok arnab
menjerit meraung
dan yang paling saya tak sangka
mek sarah berani memegang si arnab comel tu
saya lihat..tuan arnab yang ketakutan
sebab takut arnabnya di penyek oleh mek sarah..huhu


memelihara binatang ini memang seronok
tetapi kita kena tahu cara merawatnya dengan baik
memberi makan dan minum..aiseyyman
itu yang saya tak tahan
sebab..hobi incik suami saya ialah
jangan tak tahu--> suka membela burung..huhu

p/s:jika incik suami OS..ni ha..tukang bg makan minum kat burung tu..

33 Rajin Komen:

kakcik berkata...

BS suruh kakcik bela kucing... tapi kakcik jawab 'nononooooo...' :)

kakchik@ella berkata...

masalah kakchik kan cikgu .. suka sgt kat kucing tp dh serik bela sbb sokmo kucing tu lama2 mati. sedih la cikgu.

Eliza berkata...

eiii...saya geli ngan haiwan berbulu. Kucing kat rumah ni pun entah sape punya tapi suka melepak kat rumah saya..nak tak nak bagi gak makan..

honeyvsbee berkata...

bee tak minat tp hubby minat pastu dia tkder masa jaga suruh bee jaga kompom la tk sempurna

sarah-najwan berkata...

kakcik= kucing ni kalu tak ajar betul2..kang diberakkan merata2..xmenahan tu..

kakchik ella=nape gtu eh?..sakit ke?..sian..musti kuciwakan..

eliza=hehe..geli tu tidak tapi takut alegik anak2 je..

bee= betul bee..last2 kita yg kene jaga..huhu

Izan Ishak berkata...

izan pun suka kucing. tp takut nak bela sbb takut anak2 ni nnti ditunggang nya kucing2 tu semua...

n.hasleena berkata...

Salam kak..
anak saya pun suka gak dgn kucing..
tapi mmg ada masalah asma..mmg tak boleh lah dgn binatan2 berbulu..
lg satu, saya pn tak berapa minat juga sbb takut tak terjaga dgn baik..

munna berkata...

munna tak berapa minat nak bela binatang dulu... tapio sejak kahwin dgn cik abang yg gilakan kucing terjebak jugak dah skrg ni kat rumah ada 6 ekor kucing...

Kalamhati berkata...

saya suka gak tgk kucing..tp nak pegang geli..hihihi
family semua jenis yg geli kucing..anak2 sedara je ada yg berani tp takde smpi nk pelihara sbb tahu nenekk dia takut..hehe mak takut dan geli ngan kucing..

Tomato Gurl's Life berkata...

kak sarah bela la kura2 comel!!

sori xreply msg sbb xde kredit..psl yg top kommentar tue akak kena amik/copy code tue dari link yg cik tom bgtau..jgn just copy dari n3 cik tom..sbb tue xlengkap..separuh je..try buat sekali lagi kak..

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

amy x suke pelihara kucing coz alergic dengan bulunya tambahan memang dari kecik takut kucing.. sekrang binatang yang amy pelihara burung gan ikan je..arnab my be coming soon kot..senang x kak pelihara arnab..banyak songeh tak he3...

sarah-najwan berkata...

izan= hahaa..ni sb yg paling lain dr yg lain..thniah izan..hero2 blako..gtulah...hehe

leena= tang jaga yg leceh..jaga anak2 sudahlah..hehe

munna= lol..terjebak jugk..akak minat tapi memikirkn cerewet nk jaga ngalahkn anak2 tu yg malas..

kalam= pertama kali tau org dewasa geli tucin..hehe

ciktom= akak geli kura2 tu..mulut dia asik nguyah je nmpk..geli sb berair...hehe..

p/s: akak da copy kat web site tu ciktom..tapi xjadi jugak...nape eh?..muskil diriku..

amy= hubby akak je bela burung..akak xbela arnab..xtau..huhu

Ummie Bonda berkata...

Assalammualaikum..

Salam perkenalan dari Bonda, Bonda Follow blog ini ya!

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

salah pertanyaan tue , amy nak tanya akak sebenarnya kot2 akak tahu...

diana berkata...

saya dan suami suka kucing..
tapi maisara takut pulak..
jadi pendam kan saja lah..


**baru dapat balas kunjungan..line tak de.ni pun lembab je ni..

sweetsal berkata...

kt belakang rumah akak byk kucing, selalu bg makan, langsung melekat, leceh jugak hari2 kena bg makan sampai tak terlarat dah..hehe

NurSolehah berkata...

comelnye rabbit tuh !!

Tp sy ni klau bela binatang mesti mati.. hee.. kura2 sy pun daa mati..

Tp hubby ada bela 6 ekor kucing...
Sy plak xske kucing... :((

sarah-najwan berkata...

ummie= tq singgah

amy= hehe..xpe..

diana= owh..gtu pulak..tggu maisara besar sket..

p/s: sabar bab line yer..saya fhm jika prob line nih..mmg kuciwa..huhu

kaksweet= mmg mcm tu tucin nih..jika stat bg mkn...hari2 dtg,,siap bw geng tau...

nursolehah=ye..xpe..tu hubby ada bela tucin..ok la..tucin pom comel..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

GKSB geli dengan binatang berbulu ni...

huhu

LATEST ENTRY

GATHERING BLOGGER UTARA

CINTA PALSU

~SukEMakAn~ berkata...

comeinye mek sarah!
bela la kak
tp mmg susah la nak bela
takat nak pegang pegang tu mmg bes
tp bile da berak kencing tu
semua pakat lari
nak kena buatnye mak xpon abah
hehe~

ShErA berkata...

adik shera paling suka kucing... jumpa kucing je, siap la... x kisah mcm mana pun rupa kucing tu... sbb minat die...

azieazah berkata...

Nak bela ular lahhh...

Hana_Hide berkata...

Ahhh...jealousnya kak! saya mmg dah plan nak buat taman arnab tp xleh sbb tanya mak...dia buat Don't know je

Zaidah berkata...

macam citer putera katak....banyak bela binatang...memanglah klu nak bagi makan n bersihkan dia tu yang menjadik masalah...

Solihin Zubir berkata...

sangat comel la arnab tu...
err.. sy ada bela kucing 2 ekor..
minggu lpas plak sy baru je beli sepasang kura2.. hehe..

Cma Shiema berkata...

kucen...en hubi cma sgt alah dgn bulu kucen n sewaktu dgnnya..

arnab tu sgt comel..jgn kata mek sarah..cma nengok pun dah jerit2...
geram cam nk pepicit jer...

tp x bole bela haiwan berbulu....en hubi x bagi...hu3...

aibaks berkata...

aibaks suke tucin..best!

Das berkata...

jaga anak dh cukup zia oiii....dokdan nok cara ke haiwan peliharaan ehh

sarah-najwan berkata...

GKSB= heehe..

sukemakan= susah nk jaga..jaga mek sarah ajo la..

shera=rmai budak suka kucing...jgn dipegang kucing kerapu suda

kak azie= itu sherammmm...geli

hana= mak awk setuju kot sb tu dia diam


zaidah= tu prob..nk jaga tu

solihin=suka bela eh..minat xpe

cma= tu la..ada org alegik bulu binatang

aibaks= hee

das= aku tak bela pom das..ni jupe kat tmn bandar je..

ch@ berkata...

ya... sayala org yg alegik bulu binatang itu, lagi2 kucing. habis gatal satu muka.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

cemeinyer rabbit..huhu

Gayahspears berkata...

dulu gayah ade rabbit.. pastu mati pas dia beranak... pastu gayah terus tak berani nak bela binatang da..huhu

sarah-najwan berkata...

cha= mmg alegik bulu kucin nih..bahaya..akak pom xbela..

LM= mmg comey..geram je..

cikgayah= la..bole bela lgi tu..