selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 15 Disember 2010

^ TRAFFIK JAM...MEMANG JEMMM!! ^

salam semua
pasti semua pernah terjebak
dengan traffik jam
siapa yang belum?
sila angkat keyboard..hehe

cerita tentang traffik jam
memang tak habis
tak kira masa dan tempat
cuma ketara atau tidak sahaja
sebagai contoh:kita macam bersemangat hendak balik rumah
tapi memandangkan masa petang
jam ini sudah pastilah
akan terjebak dengan traffik jam

semalamlah...selepas hampir 5 tahun
saya kurang terjebak dengan jem ini
tapi dengan entry ke MIDVALLEY itu
maka saya berdepan dengan jalan jemmmm!!!!

jika kita memandu kereta manual
setiap hari berdepan dengan jem
mahunya naik berotot peha dan betis
sebelah kiri..kang tak sama besar pulak dengan sebelah kanan
jika kereta jenis auto
layan sahaja kaki kanan itu

memang rasa agak tertekan
ditambah pula pengguna jalan raya lain
yang memandu secara hentam keromo
ibarat jalan itu dia yang punya
kita pula yang terpaksa meng"cover" kereta kita..huhu
mentang-mentanglah ai ni drebar pompuan eh..

pesanan penaja untuk uolls
yang sering terperangkap dengan jem ini
banyakkan bersabar
hidangkan telinga kita dengan halwa radio
yang macam-macam jenis itu
memandu dengan cermat
ikutlah peraturan deh..
janganlah ikut perasaan

p/s: jem jalan ini akan membuatkan kita pun jadi macam jem..hahaaa...tepu je..

23 Rajin Komen:

honeyvsbee berkata...

kl macam tu lah kak..tu bee terperuk jer nih..nk kuar pun dekat2 jer...tk kose drive dgn jem tuh..makan roti dengan jem tak per..

an nur berkata...

ahaha. bukak radio kuat2 smbil usha2 keta sebelah. kan bez.

an nur berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Izan Ishak berkata...

izan masa muda2 dulu paling tak suka kalau naik bas petang2 lalu federal highway tu. dgn jem nya maka berjamlah perjalanan nak sampai rumah. dari kl ke banting...huhu~

wanie berkata...

jem....mmg memening pale n memanaskan ati....

apa yg penting...sabor...hehehe

sweetsal berkata...

kt MidValley memang selalu jem, time petang jgn lalu situ, mesti sangkut punya, akak selalu gak sangkut bila amik anak kt uitm jln kelang lama..memang lalu kt situ la..huhu

Cma Shiema berkata...

jem???adeh....cma ari2 menempuh jem..ulang alik g kje..sampai cma skali dah jadik jem..he3...

sib bek dlm kete ade player..leh tgk movie..sambil kebas punggung..sambil berjimba dlm kete..

aDEH...

misza berkata...

alah bisa tegal biasa. heheh...
jalan jem ok lagi. jangan kaki lak yang jem.kaki kanan kiri dah terlebih exercise...

ieda berkata...

dlm jem nie lahh menguji kesabaran kita kak .. jadi memang banyak kena bersabar huhuhu

sarah-najwan berkata...

bee= betul tu...alang kul 2/3 pagi pun byk kete..huhu

annur=..hehe..jgn usha sebarang usha yer..

izan= huhu..igt zmn mudo gak..zmn dok um tu..jemmm naik bas pink..

wanie=mmg kene sabar

kaksweet=hehe..jln tu la..sejak dulu lgi..

cma= jika jem ni selalu..tuo atas kete je..hahaa..

misza= tu la..kaki tu pnting..

eida=seb baik tmpat kita ok..

diana berkata...

pernah terkandas dalam traffic jem
masa balik raya puasa yang lalu..
kereta bergerak macam siput kat atas highway..
mujur mood raya tu tebal jadi tak la sakit hati sangat.berbuka pun dalam kereta je.minum air sejuk dan buah jambu..
heheh

Kalamhati berkata...

Kalu duk KL tu dah jadi asam garam dah org kata..hehe
kat kuantan pun kalu petang2 pas ofis hour memang crowded giler..sy memang fenin gak..

Ummie Bonda berkata...

Bonda pun x suka terperangkap dengan jem ni betul-betul menguji kesabaran kita..

sarah-najwan berkata...

diana..saya tiap2 thun blik raya jem ke klate nuuuu...huhu..

dlm klate pom jem..huhu

kalam= huhu..tu psl saya xsuka pi bandar time blik keje tu..jemmmmmmmm...

sarah-najwan berkata...

betul tu ummi bonda..stress ngan jemm

Solihin Zubir berkata...

haha.. mmg fed-up kalau naik kereta manual, pastu jemm.. adeyhh.. balik trus kna berurut.. hehe..

S..U..D..@..I..S berkata...

paling x suka jemm....tp apa nak buat itu yang sllu kita tempuh...

lain kali kita spare rotilah dalam keta...hehe...

Cik Tom berkata...

hehhehe..normal la KL jem akak..nak jem pe??nenas??strabery..semua adaaa...hehe

Zaidah berkata...

memang tak suka jammed ..tapi klu jem sedap jugak buat sapu ngan roti....paling menyampah klu ade cuba nak potong n menyelit untuk ke depan..memang kena sejibik...

sarah-najwan berkata...

solihin= yup..lenguh2 kaki

sudis= yu la..tempuhi dgn kesabaran

ciktom= mmg da biasa..org kat LK..da immune..

zaidah= hhee..sobar aje la

alfa juliet berkata...

ikikiki..memang tak suka traffic jam

nora berkata...

suka jem strawberry
(erk takde kena mengena ek =p)

MamaYatie berkata...

duduk klang valley ni gitu la..kena sabor bebanyak!! saya dah selalu sakit lutut dah sbb keta manual..huhu