selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 26 Disember 2010

^ PINDAH RUMAH ^

salam semua
entry baru lagi
sebab lambat sangat bersiaran
kita belasah dua n3 dalam masa 30 minit
hahhaha..

sebenarnya bukan saya yang pindah rumah
abang ipar saya yang kene tranfser ke kelantan
jadi hari ini ialah upacara
pengangkutan barang-barangnya

saya kalau fikir pindah rumah
tak kiralah jarak jauh atau dekat
memang penat yang amat
memang kene sedia fizikal dan mental..huhu
mahunya tak penat weh...
dari proses memasukkan barang ke dalam kotak
ke dalam lori kotak barang itu
kemudian proses menurunkan barang
mengemas barang dan serba mak nenek itu
memerlukan kekuatan mental yang tinggi
silap-silap hari bulan
memang selama sebulan gak hendak clear
semua proses yang meletihkan itu



**ni sebahagian kotak**



**proses ke lori--> ni mmg penat..tak menahan weh tengok**

kadang-kadang serik hendak pindah rumah
tetapi jika tuntutan kerja
apa boleh buat daaaa...

pindah rumah jarak jauh saya
sudah dua kali iaitu
dari klang-->mersing (disember 2004)
dan dari mersing--> kuantan (julai 2008)
memang penat..stress..beremosi

tapikan..yang jadi kebetulan
asal saya pindah rumah
jarak jauh
saya mesti tengah preggy
uolls boleh bayangkan tak
camnalah gayanya...huhu

p/s: ini pun sedang penat..padahal tadi tolong jugak..tolong tengok orang angkat barang..hehe

19 Rajin Komen:

n.hasleena berkata...

Ingatkan akak yang pindah...:)
Bab pindah memindah ni mmg tak larat kak...dah semestinya kena mental dan fizikal punya persediaan ye kak...
Nak mengemas rumah lama, nak mengemas rumah baru...mmg banyak proses dan stepnya tu...makan masa nak settle 100% ye kak...

suri solehah berkata...

salam..tolong lihatpun kira tolong gak tu hehehe..saya pegalaman pindah jarak jauh rasa dalam 5 kali..last sekali bulan tujuh hari tu dan kenagannya saya keguguran kerana kepenatan

jinkamen berkata...

salam..
saya pun dah serik nak pindah..last sekali pindah cume bawa menda yang penting aje..perabot dan barang letrik semua kene jual sebab tak daya jauh sangat pindah dari johor ke KL..

En iLham berkata...

sy pun tak suka sangat hal pindah rumah ni.memang penat.nak2 bile nak time bungkus benda kaca yang kecik-kecik tu.ades.memang kene ada perancangan yang teliti sungguh

CIK TOM berkata...

xpernah ade pglmn pindah umah..tp mesti letih ek...

honeyvsbee berkata...

penat kan..bee pun tak suka tapi setiap kali pindah rumah bee tak wat paper..hee

sarah-najwan berkata...

leena= tak terkata penat..biarlah dok lama2 sket kat kuantan nih..

suri= tu yg sedeykan..angkat brg berat..tekanan lgi..bole gugur gak..

jinkamen=akak kali ni..jika pindah ..nk bw yg penting je..jika brg xguna..buang terus

syamil= tu la..mau sebulan dok ngemas

ciktom= penat sgt2..nati cikton da kawin..ada xperiencelah..

bee=sapa yg kemas??untung awak..

diana berkata...

tak suka la pindah2..
penat nak kemas..
penat nak susun..
ni pun tengah penat ni..
baru sampai umah..
hheeh

sweetsal berkata...

akak 4 kali pindah rumah..memang memenatkan...hehehe

azieazah berkata...

Bila kita set minda kata penat, ia akan jadi penat.

Cara terbaik, plan dari awal. Packing barang mengikut jenis dlm kotak dan label. Buat secara peringkat awal2.

Penat tenaga masa angkat angkat angkat... adehhh..

Tapi kalu barangan semua tersusun secara sistematik, dapatlah kurangkan skit stress...

~ yus ~ berkata...

Saya dalam tempoh 3 tahun ni 3 kali dah pindah rumah. Memang penat rasanya. Tapi last pindah February tahun ni, saya tengah peknen juga. Dan alhamdulillah kali ni pindah rumah sendiri, rasanya takde pindah2 lagi lah kot.

sarah-najwan berkata...

diana= huhu..mmg xnak..tapi sb kerjakan..kenelah ikut hubby bertukar..seb baik saya cikgu..sene dpt tukar..hehetapi mikir ke pindah tu..mmg penat

kaksweet=..huhu..tak terkata..tgk barang da tau penat

kak azie=mmg buat gtu kak..jika tak..lagi pening + stress sb xtau mana barang..tak kan nk bongkar seme..huhu..tapi proses nk masukkan brg tu..alahai..

yus= akak kalu kira pindah rumah seme..dalam 7 kali doh..huhu..penat weh..seb baik masa preggy tu ok..xde apa2 berlaku..

Das berkata...

penat....memang penat...aku pindah kl-kuantan dan kuantan-aussie...hehehe...now rumah ketiga kami...

nazirulhazwan~ berkata...

saye pindah paling jauh, sabah ker selangor, fuh, mmg penat(konon2, padahal kecik lagi mase tu, tak tau ape pon)

Zaidah berkata...

tak suka pindah2...menci...penat....klu sarah yang pindah kot2 preggy lagi lagi...rupanyer adik yang pindah..

deCrewz berkata...

Jai penah pindah umah, tingkat 5 xde lift, esoknya terus MC, macam org kena parkinson 5 hari..hu3

MamaYatie berkata...

seriously memang letih berpindah..cuma takat ni kami pindah jarak dekat..tak teruk sngt. pindah pun sket2..final tu br angkat yg besar2

Gayahspears berkata...

Gayah byk kali jugak pindah rumah, rase cam best pulak.. hahah tapi penat la sbb byk barang kena kemas kan akak...

nba-Nur berkata...

Salam.. Cerita tentang pindah memang la penat.. Nur pernah laluinya sekali pindah untuk jarak yg jauh Selangor ke JB.. Yg dekat area Johor je ada 3 kali.. Penat tak hilang walaupun dah sebulan pindah..