selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 16 Disember 2010

^ BILA BLACKOUT ^

salam semua
pernah blackout??
mana tak pernah
kerap atau tak sahaja

kawasan rumah saya ini
blackout kerap malam
jika siang masih boleh bertahan

masa blackout hubby ada tak po la
time hubby OS...huhuhuhu..
takut weh!!!!!!!!
hendak buka pintu dan sliding
takut yang tidak sepatutnya..bokbonggggg!!
[sekarang lagi takut orangkan]

bila blackout waktu malam
ada jiran saya siap tidur dalam kereta
mana tahan panas
nyamuk lagi
memang memeritkan

nasib baik blackout
kawasan rumah saya ini
masanya tidak lama
paling tinggi dalam 3 jam kot
buatnya semalaman
jenuhlah kalu lagu tu..huhuhu

tapi yang tak menahan
jika blackout
anak-anak saya suka sangat
suka kenapa??
suka sebab kami pasang lilin
setelah lampu emegency padam
seronoklah dorang tengok lilin itu
oghe klate kato--> DAGHAT LILIN..hahaha
tengok picca tu:siap buat peace no war yer....


apa-apa pun
jika pasang lilin di rumah masa blackout
sila awasi anak-anak anda yer..
sebab api ini
ketika kecil menjadi kawan
sudah besar menjadi lawan

p/s: bulan ini blackout asyik jam 2/3 pagi je..lagilah takut..huhu..masa itu my hubby di perak..

29 Rajin Komen:

Amy Syaquena berkata...

As'salam...

x suke blackout kat kawasan umah amy kerap terjadi bo.. kalau sekejap x pe la nie kadang sampai pagi.. tidu berpeluh2 hangin je..

Kalamhati berkata...

huhu selalu gak blackout kat kuarters..dah la sy duk sorang tp so far berani lagi..hehe

~ yus ~ berkata...

Kalau black-out biarlah siang, tak suka malam...takut...:D

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum kak ;)
Dulu suka klu blackout (ore kelate kata 'takdok api') sbb time 2 masing2 stop dari aktiviti masing2, boleh bkumpul n berbual2 sesama femili..;)

sarah-najwan berkata...

amy=huhu..hangin gak..dah la masa tu angin xde kat luar..panazzz..

kalam= dok kuaters ok kot..kwsan terjaga..

yus= betul tu..biar siang hari

ayu= owh..gtu yer..jika dok ramai2 seronok gak...

nazirulhazwan~ berkata...

DAGHAT LILIN?? <--salah eje ni sis
bukan darak lilin ( R lisa surihani) baru betol.hehe

Puteri Iqa Izyan berkata...

kalau blackout mesti nk tdo..
haha
lepas tuh mcm2 la nk buat. mase dop blackout, dop buat pulop. haha

Ellen berkata...

kalo blackout ja tak per sis, yang penting tak panas..tu yang tragis ni..hehe

En iLham berkata...

ish..mest tak best kalau blackout kan. niat nak blogwalking pun sudah tergendala
haha
teringat dulu mase kecik2 memang suka main lilin mase blackout. hehe

n.hasleena berkata...

memanglah kak...rimas rasanya kan kalau black out nie. tapi lagi rimas kot kalau takde air ek....

Cma Shiema berkata...

umah cma dulu2 selalu gak..kdg sampai 2,3 kali sebulan..sadissss...skrg dah oke..1/2 tahun dah x blekout..hrp xde lagila..nyamukkk byk geget..adeh..

sarah-najwan berkata...

nazirul= darak lilin tu mende pulok weh..yg klate tu maksudnya..mende xbiasa tgk..

iqa= hehe..ape bende yg masa blackout kita buat?...ngipas dan hambat nyamuks..

ellen= tu yg xtahan..hangiinnnn

syamil= dah bergelap..nak tekan keyboard pom xjumpa..


leena= dr xde letrik..jgn xde air..lagi syahduuu..

cma= betul..sengsara xde letrik nih

TiKa LEh berkata...

susah kalo balckout mlm2 ni..pns n menyeramkan..budak2 memg suka..heheh

sweetsal berkata...

lebih baik takde api drp takde air..takde air susah kang tak leh membasuh....huhu

faizz/hani berkata...

kak...dpt gak tgk blog akak,,,rindu...byk dah berubah...

sarah-najwan berkata...

tika = huhe..gtu doh..

kaksweet= betul tu..jgn xde air..lagi pyh..

jah= im miss you too..mano mu tapo weh????blog mu jadi gua yg golita doh...

gades ain berkata...

hahaha =)) ain pernah kot. blackout mase kat cafe lg tuh. haihhh. da la mknn x sampai lg. blackout pulakk. tensi tensi! huhuhu

diana berkata...

tak selalu..
tempat saya jarang black out.tapi kalau terjadi time suami kerja malam memang siksa la.tak boleh nak pejam mata sebab takut penyamun masuk umah..gelap2 gitu ramai je nak ambik kesempatan..

Miss Yaty berkata...

hihi...kat umh yaty pun kadang2 black out jugak...kalau malam mmg tension gaklah...huhu

yaty pun daghat lilin jugak...leh jadi geng dgn anak2 akak...hihi :)

Solihin Zubir berkata...

2 bulan lpas, kwsn umah sy kerap blackout...
seminggu berpuluh2 kali.. time tu mmg sakit hati btoll...
kol tnb pon tak berjawab..
sabo jelaaa...

Cik Tom berkata...

cik tom xsuka balckout sbb org prmpn suka jerit2 kalo balckout..hehe...

eh teringt plk cik tom yg 1st time cik tom komen n3 akak psl balckout jgk..tp masa tue akak gn istilah "kehabisan api dan air"..kalau xsilap la..hehehe...

honeyvsbee berkata...

tak pernah blackout lagi..mek sarah tu nak buat peace eh? comel..

azrinrahim berkata...

alhamdulilah dekat kg ayie jarang black out..hehe boly on9 dengn tenang

Ati Masrif berkata...

TQVM sarah!

black out lah saat paling boring

hari tu siap start keta keluar..

Hairil Rizal berkata...

Masa kecik kecik mmg suka blackout sbb boleh main bayang-bayang dgn arwah ayah.

Tapi yang tak tahannya tu - panas dan nyamuk. As usual!

noor berkata...

try bli & guna emergency light
bhy guna lilin kak
lg2 bdk hihihihi

aibaks berkata...

banyak nyamuk ke akak? uih... cian plak.. la ni da ok ke?

Sitisifir10 berkata...

Anak2 saya dah pandai lintas2 jari atas lilin..serabut perut rasa tengok..so far rumah kami tak pernah lagi blackout...yg blackout aritu kat umah tokku diorang.. pernah balckout kat umah opah diorang lak, saya ajak diorang zikir munajat ramai2 nak kontrol takut diorang tu...

fayafaya bintun kamil berkata...

huhu.. lilin bahaye kak.. tym blackout la selalu jd kebakaran..tym ni nk cri lilin n gune2..kasi nyale2.. risau bukan ape.. takut lilin 2 jatuh n burnkan ape yg ade kt sekeliling.. so beware taruk lilin kt tmpt lapang.. n awasi selalu :)