selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 24 Disember 2010

^ GERAM KAN!!! ^

salam semua
saya baru habis meting lagi
minggu meting sedonia
minggu depan juga

kita berbalik pada tajuk
jika kita hendak cepat
ada pulak yang menambahkan kelambatan kita
memang hanginkan

tengok gambar yang saya snap pagi tadi


memang geram
geram dan hangin satu badan
padahal kat tepi jalan itu
siap buat signboard:

"Jika memandu perlahan sila berada di lorong kiri"

tapi itulah mentaliti dan kesedaran
sesetengah (bukan semua ) pemandu kita
masih ada yang kurang berhemah..bukan tidak
ketika di jalan raya

p/s: bayangkan bawa 50km/j di lorong kanan!!!!! :P

28 Rajin Komen:

honeyvsbee berkata...

bengong driver tuh..dah lah bawak lori..

eelobor berkata...

setahu pun kenderaan berat, seperti bas, lori, van perniagaan tak boleh berada di sebelah kanan jalan sekiranya mempunyai 2 lorong kena duk line kiri. tapi ramai yang banggang kut.....

diana berkata...

jangan tutup2 sarah..
biar semua orang tau sape pemandu yang pentingkn diri itu..

sarah-najwan berkata...

bee= hehe...ntah nape gtu..dia xperasan bhw dia dah nyusahkan org lain...

eelobor= owh gtu ko?..tapi jika tgk kat h.way..ada gak kenderaan berat ni dok lane kanan..hish..

diana= huhu..byk sgt lori gini..sbenarnya no plet pom xnmpk tu..hhee...saje saya blur..

kakcik berkata...

Pintas kat depan dia - kemudian bawa 40km/j ... hehehe...

~ yus ~ berkata...

saya pun selalu terkena. Dah tahu dia bawa benda berat ada hati nak motong dan ikut lorong kanan. Memang geram kan.

Saya selalu cakap dgn suami saya, abang ni kerja kat Uni Tiap Hari Meeting rupanya...singkatan tu tak membawa maksud asal...haha.

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum kak ;)
haha..mmg hangin la kak klu gitu..
sabar je la..

sarah-najwan berkata...

kakcik=xle nk pintas sb sbelah tu lori slow gak..huhu

yus= hanginnn...owh tu maksud U tu yer...hahahaha..meting sedoniaa...

ayu=mmg sabar..jika tak..akak jadi minah rempit doh..hahaaa...

Izan Ishak berkata...

grrr....mmg geram macam tu kak. macam nak bersiar-siar pun ada. sabor jelah banyak2~

aibaks berkata...

hmm.. baru2 ni kerajaan da kuar pekeliling a.k.a surat arahan ckp lori besar2 tak leh masuk bandar time ofis hour.. tpi depa2 ni selamber je kan? hehe.. hati2 ye kak..

kakchik@ella berkata...

saya bengang kalo jmpa driver camtu. Driving ni, ikut la nak bwk bape pun tapi kalo terang2 nk slow motion, dok la kiri, jgn kaco org. Kan cikgu kan .. Hihi ..

munna berkata...

mmg bengang klu jumpa macam ni.. lebih2 lg bila time kita nak cepat..

zue @ annaleeya berkata...

klu sy pon hangen satu bdn... apelagi klu nak cepat kan???

nazirulhazwan~ berkata...

mmg geram o0o, lagi2 buat bodo jer klu kite da men cucuk2 kat blakang.fishy

CIK TOM berkata...

bahaya tue...adoi xpsl kita yg duk blkg ni plk perlahan+kena hati2..

Hanis Azla berkata...

kdg2 bawak perlahan sgt pun boleh mengundang kemalangan.. menyusahkan org lain betul..

En iLham berkata...

huhu
memang sakit hati jugak ngan orang mcm ni
tak reti bahasa betul
cikgu hon je lain kali...

sarah-najwan berkata...

izan=grrr..hehe..sobarrrr..

aibaks= ye gtu..ada sesetgh yg mmg xikut law..main redah je..mntang2 besar

kakchik= tu la..kalu saya bowok kete sodok..saya sondol doh..hahahaa..

munna= yg nk cpt tu la tmbh bgang

zue= hehee..byk gini zue..jem palo

naz= hehe..jika buat gni..dorang saje lagi slow..

ciktom= kene hati2 sgt2..

hanis= betul..tu yg xnak..kita da 110% hati2..

syamil= hon tu nmpk kasar sgt..kang dia bentu tgh jln..takut saya..hhheeee

sweetsal berkata...

pemandu lori tu pentingkan diri, tak kasi can org lain motong..geram kan..memang byk lori yg camtu, dorang ingat dorang punya jln je...

zulkbo berkata...

salam...
sabar je la kan..
hon pun tak guna..
bunyi exzos lori kuat
tak dengar dia..buat
tak tahu je lah..

Abu berkata...

biasa la depa rasa depa besar di jalan raya sebab tu...jln pelahan sebelah kanan...sabo jer laaa

Miss Yaty berkata...

yaty dah byk kali tgk lori bwk muatan mcm ni jugak..

pastu lori tu pulak bawak laju2 macam tengah race kat litar sepang je..

yaty trus mengeletar kalau drive kat lori besar atau treler...takut...

Kasim Ahmad berkata...

pemandu lori bnyak camtu.. demn

S..U..D..@..I..S berkata...

halangan2 dijalan raya selain jem..
sabar je la...

n.hasleena berkata...

memang pun kak...mmg boleh mendatangkan marah hehehe (bak kata p.ramlee dalam 3 abdul)
Perasan laju agaknya...

azieazah berkata...

Sabar SARAH. Anggap jer pemandu lori tu tak pandai baca, dan dia dapat lesen terbang jerrr...

eiela berkata...

sabar je lah kalau jumpa pemandu camtu. time kita nak cepat dia melambatkan. geram.


Latest Entri :
1) Contest Cerpen Sesedap Rasa
2) Tips Temuduga Pembantu Tadbir

nza berkata...

salam...
slalu trkena camtu...mmg sakit hati....