selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 10 Disember 2010

^ SIANG ATAU MALAM ^

salam semua
cukup sehari lagi
entry auto publish...hehe
kerana saat ini
saya tengah berjimba-jimba lagi
dengan tugasan itu
[asyik guna jimba-jimba shj]

cerita hari ini
bukan cerita emosi
yang merobek kalbu lagi
ini cerita tentang
pilihan uolls jika pulang ke kampung
atau membuat perjalanan jauh
uolls pilih siang atau malam??

jika saya..saya lebih suka
travel waktu siang kerana
saya dapat melihat pemandangan
jadi sepanjang masa itu
kita tidak akan kebosanan
seperti pemandangan tepian pantai
ketika saya ke dungun baru-baru ini
layan aje..eheks..


ada juga orang suka travel malam-malam
kurang kenderaan katanya
bagi saya..saya takut
sebab jika terjadi hal-hal yang tidak diingini
amatlah sukar dan sulit
untuk mendapatkan pertolongan
[kang tak pasal-pasal..makhluk lain yang tolong..wahuhuuuuu]

jika diperhatikan
sekarang tidak kira siang malam
kenderaan banyak sahaja di jalan raya
seolah-olah semua orang tidak tidur..hahaaa..

cuma jika hendak memulakan sesuatu perjalanan
pastikan kenderaan anda sudah diperiksa
dengan baik dan disahkan berfungsi dengan sempurna
dan yang paling penting
"PANDU CERMAT AGAR JIWA SEMUA ORANG SELAMAT"

p/s: sebab dua tiga hari ini asyik bawa laju shj kereta..kejar masa ke tempat jimba-jimba ^__^

15 Rajin Komen:

Ati Masrif berkata...

perjalan sianglah
boleh tgk itu ini..boleh singgah2

zue @ annaleeya berkata...

haah... suke siang sbb nmpak seme... jauh sket pemandangan...

~ yus ~ berkata...

Saya pun lebih suka jalan siang. Mata saya ni tak berapa nak nampak kalau malam, bila drive rasa lain je.

Akak, saya tag akak join My Header Contest

Akak kan baru buat header baru tu...:)

noor berkata...

suka malam ...siang bwk kete mengantuk. apa2 pun asal selamatkan kak sarah

Das berkata...

aku suka petang lepas asar....separuh siang...separuh malam...

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

amy pula suke jalan malam , kete x banyak tapi bonda selalu juga marah sebab wisau terjadi pape...nak jalan tengari mudah mengantuk...

diana berkata...

saya suka siang..
sebab boleh berenti shoping2 sekejap..makan2 ke apa..

tapi kalau jalan siang tak boleh lama2 sebab
anak saya mudah demam bila duduk lama2 dlam kereta di waktu siang.
jadi kami banyak jalan2 malam saja la..
heheheh

MamaYatie berkata...

saya kalo balik taiping selalunya malam, sbb 3 jam jer..straight h/way dr umah smp cngkt jering..

kalo balik ganu konpem siang2..sbb h/way lpt tu bukan ramai org & tak byk rnr..apa2 hal susah kan!

apik pehe berkata...

kalo apik..mesti la pilih siang..sbb apik naik moto jah kak..hehe..

sebelum mulakan perjalanan..pastikan baca doa mula perjalanan..huhu

sarah-najwan berkata...

ati= yg pnting bole benti mkn2..hehe

zue= tepat sekali

yus= akak pom xle mlm..silau lebih
nati akak tgk tagged tu..tq deh

noor= betul tu..

das= aku kalu bole xsir cecah mlm..bahaya


amy= xpe..ikut kesesuaian msing2 kan..

diana=lol..dekat xpa..kalu jauh ..saya takut..heehe

mamayatie= highway xpa..ada lampu..jln smooth je..ni jln lain..hehe

apik= jgn naik moto..baik naik bas..lagi bahaya moto tu..

Kalamhati berkata...

dimanakah tempat berjimba-jimba itu...nak join skali.hihihi

sweetsal berkata...

akak suka blk kpg waktu siang, rasa selamat sikit, kalo malam bahaya, banyak sgt lori2 berterbangan, takut...lg satu takut terlelap pulak..hehe

Solihin Zubir berkata...

kalau naik bas, sy suka malam coz terasa singkat skit perjalanan.. hehe..

Cik Tom berkata...

cik tom suka malam boleh tidur...hehe...

akak dah ketagih entry autopublish??wakakak ;))

sarah-najwan berkata...

kalam=hehe....alor akar je...

kaksweet=betul..yg takut..tang ZzzzZZz tu..bahaya

solihin= nek bas mmg pilih mlm sb tidur yg selesa..

ciktom=hehe..ciktom jd penumpang xpe..jika jd driver or co-pilot..baik siang..
*tunggu..artis kuantan nk muncul nih...wahahaha