selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 30 November 2010

^ BLOG WALKING ^

salam semua
entry sebelum santapan malam..hehe

selalunya..malam-malam ginilah
ramai yang mula blog walking a.k.a BW
uollskan..apakah maksud BW bagi uolls??

bagi saya..BW ialah
memang jalan-jalan untuk
meningkatkan visitors/pelawat/UV
untuk blog yang disinggah
DAN...dengan harapan..
blog kita juga turut akan dikunjungi
oleh tuan punya blog
atau blogger lain yang sama-sama BW
betulkan???
jika salah fakta ini..sila betulkan

kadang-kadang
macam-macam ayat yang saya dan uolls guna
untuk menarik perhatian tuan punya blog
atau orang lain yang ditulis jejaknya
di shoutmix atau cbox..
jika saya..selalu guna:

**singgah maya~~
**bertamu di sini~~
**singgah sini jugak~~

sekarang pulak..saya guna
**jale-jale cari traffics..hahahaa..

ayat uolls macamane..
ada yang uolls tulis itu
memang panjang dan kreatif

ayat-ayat jejak itu biasanya
ditulis pada blog-blog yang memang kita berniat utk BW shj
jika singgah di blog kawan-kawan..
selalunya kita tulis jejak yang lain kan..

apa-apa pun ayatnya
tujuannya
caranya
masanya
memang BW dilaksanakan
atau dilakukan
untuk meningkatkan jumlah pelawat di satu-satu blog..
sokong-menyokong antara blogger
amatlah baik dalam mewujudkan suasana
HEPI-HEPI BLOGGING

maghi kita jale-jale cari traffics
cuma jangan sampai jadi gini
jale-jale dalam tidur
kerana mengigau..BW dalam blog..hahhaa

**pic from google**


p/s:ada byk faedah BW kerana ada macam-macam blog yang kita jumpa...

24 Rajin Komen:

Izan Ishak berkata...

betul tu kak...izan masa mula2 ada blog dulu, mmg segan tahap gaban nak bw nih. sgt merendah diri sbb rasa blog ni 'kosong' je. buat operasi bw secara besar2an pun start jun thn ni.

mmg best sbb kita jumpa macam2 blog kan. kawan2 pun ramai di alam maya...

ieda berkata...

hahahahah akak nie mcm2 lah kann .. heheh ada yg sampai mimpi BW ker ??

Kalamhati berkata...

hehe saya mula2 dulu..menyapa dgn 'salam ziarah'..'salam singgah'..bila dah makin kenal mcm2 ayat dah la..hehe

diana berkata...

hari ni saya tak jalan2 cari traffic sarah..
hari ni saya singgah kat blog kawan2 je..
line slow sangat..

Miss Yaty berkata...

huk3..terbatuk plak kat sini..makan strepsils jap..hihi

tu ayat jejak paling panjang..hiih :)

memang banyak faedah salah satu dapat berkawan :)

ShErA berkata...

kalau shera bw mmg tinggal ayt yg ringkas je..

Fiqah Alias berkata...

hehe...bw..! haaa..itu ayt standard yg slalu sgt dlm shoutbox fiqah..(^_^) xpun...'singgah cni yer'...ngeee~ yg tu ayt fiqah jugak tu...

n.hasleena berkata...

salam...
hehehe...sypun baru belajar ayat2 BW nie..pelbagai ye :)

sarah-najwan berkata...

izan=akak pom malu2 jugak dulu.BW pun xtau mende..hahaa

eida=ada kot..sb byk sgt bw..hee

kalam=kita serupa..dulu ayat skema..skrg main belasah je

diana=sabar aje...esok musti clear..bole bw

yaty=bab dpt kwn maya tu mmmg byk..hehee

shera=ayat ringkas dan mudah..

fiqah=tu ayt stended..

sarah-najwan berkata...

leena=betul..blaja2lah..pasni..mahir..ngeeee

Hanis Azla berkata...

selalu tak dpt BW ke byk blog sbb saya jenis yang suka membaca.. jadi klu singgah blog org mmg tak sah kalu setakat singgah aje. mesti nak baca & klu ada idea mmg suka nak komen juga... Salam ziarah..

Solihin Zubir berkata...

tak kisah tulis apa pun.. janji tinggal jejak.. hehehe...

padin berkata...

yup.. BW mampu menggerakkan blog kita.. aku pun jarang dah bw, kekangan masa&aktiviti, hee

Amy Syaquena berkata...

salam..

amy guna macam2 kak tapi jarang tinggal dekat chatbox sebab selalu amy akan terus komen je..

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

salam kak~
suka bw n tinggal komen..tp klu kita jenuh la komen n3 org berkali2..org x dtg jenguk pun umah kita sedih juga..lama2 kita pun malas nk bw kt situ, cari yg lain pula...huhu...

Ati Masrif berkata...

kalau tgk blog yg rajin
update tu suka gak bw
dan tgl jejak

tgk keadaan ada masa tu
hujan ke ..pagi ke..type jerlah

honeyvsbee berkata...

hahah bee selalu cakap "bee datang ngee" entah lah mcm kot..tp yang pasti saper2 peramah tu bee baca semua entry dia..huhu

Gayahspears berkata...

sampai mimpi ya....
hebat2 penangan bw ni kan akak??? gayah pon tgh tungkus lumus bls jejak.. da lame tak bw..huhu

Aretikz berkata...

Haha.. term saya lain skit.. blogngensot.. ahakz.. apapapun.. selagi boleh BW.. teruskan usaha.. hehe..

sekamar rindu berkata...

salam...

lautan maya ini sangat luas..walaupun begitu kita semua sering bertemu..singgah dari hati ke hati..lalu membuahkan ukhwah walaupun beribu2 batu jauhnya...

MamaYatie berkata...

kalo sempat nak jer ziarah semua yg ada..huhu..saya suka ati jer taip..singgah sini, bw sini, merayap sini, jatuh tergolek sini..kekeke

Zaidah berkata...

memula nak bertegur sapa masa bw memang segan n malu almaklumlah orang baru belajar...kekadang jadik silent reader aje....

aibaks berkata...

sori la kak.. aibaks akhir2 ni takde masa plak nak bw.. huhu..

Tomato Gurl's Life berkata...

kena rajin bw utk pomote blog..tp kalau blog ada org kenal dah boleh slow2 kurangkan bw.huhu

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak komen!