selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 8 November 2010

^ $$$$$$$$ ^

salam semua...
entry lagi..hehe
ini entry duit..duit..duit..

bukan pasal materialistik yer
ini pasal berniagalah..
siapa-siapa yang ada bakat berniaga
memang bertuahkan
saya memang tak ada bakat itu

sekarang..banyak benar perniagaan berasaskan online
sana sini sono..
ala..try tengok dalam fesbuk
bisness online aje..
begitu jugak dalam blog2 tertentu
mereka menggunakan medium ICT sekarang kan....
canggih betul..pintarrr..

jika dulu bisness secara jualan langsung
ingat lagi tak zaman smart shop
kemain iklan kat televisyen pada era 90-an rasanya..
sekarang era online aje..hehe
mudah, senang, jimat tenaga, minyak
tapi elektrik..naik kot..yelah..on9 aje..hehe

ada kawan2 saya..untung bagai bisness gini
padahal jual tudung lycra aje..baju2 baby..
bertuah dan beruntung dorang ek..
saya memang tak pandai
bukan tak reti cari peluang tapi..jenis takut2 hendak mencuba

dulu2 pernah jual2 jugak
sekali orang tak nak beli..sudah putus asa
orang jika hendak berjaya..wajib tidak mudah putus asakan..
kita tidak tahu..ranjau duri orang2 yang berjaya dalam perniagaan
saya rasa satu resepinya ialah jangan mudah putus asakan..

so..selamat berbisness..ucapan untuk my SIL jugak
rancak benau dia bisness baju2 via fesbuk..hehe

p/s: ...sambil2 buat keje nih..kalu tak stress sb asik dok copy paste gambar utk majalah sekolah aje...ana fenin..ana fenin..

23 Rajin Komen:

diana berkata...

tak pandai meniaga..
tak reti nak cakap2 sampai orang tertarik..
hehhehe

ainzuryn berkata...

akak memang minat berniaga nih. dah byak kali buka kedai tapi bungkus. tapi sekarang akak bisnis pinggan mangkuk antik jer...oklah pulak. kedai pun takyah sewa. online jer...hee...jengah ler blog antik akak http://ainzuryn-kasehantik.blogspot.com
(sempat lagi promosi..hee...)

Adlina Husaini berkata...

ina pun ada meniaga tudung2 online ni and products kecantikan..

alhamdulillah sambutan luar dugaan..

cuba lah kak, mana tahu dapat generate income baru ^_^

mamaaerish@eb berkata...

eb pn x der bkt.... hik3

faizah berkata...

saye bisnes jugak!
he3..kedai runcit dan online tudung.tapi tudung dh mls sgt dh.sebab,kedai runcit sangat penat gilos dan mencabar.hu3..betol r kak.kena kuat dan jangan putus asa!

sarah-najwan berkata...

diana--> awak mcm saya..saya mmg peramah..tapi bab nk bg laku barang..xpandai..huhu

ain--> ye ke..nati saya tgk..

adlina--> akak jenis pemalu..yuhuuuu...hehe

eb--> sama2lah kita..bakat membeli ajew..eheks..

faizah--> xsangka awak ada kedai runcit yer..canggih awak ni..hebat2..

Kalamhati berkata...

saya jenis tk panda jugop..mudoh siye..tokleh jual..bankrap..hehe

zulkbo berkata...

salam..
erpppp...banyaknya
RM..?semoga anda selalu
ceria dan sihat..

Yasminhamid berkata...

tak pandai berniaga.. cuma pandai membeli.. hihihi...

apik pehe berkata...

huhuhu..mak apik pon suh apik wat website untuk promote kilang pakcik..senang,sbb rmai da pandai guna tenet skang ni kak..

tp masalahnyer..website tu apik x jalan lg..bizi memanjang..hehehe

sweetsal berkata...

akak pernah buat bisnes tp bkn online, bisnes cenderamata..alhamdulillah masyukkk..

ShErA berkata...

dulu2 masa kecik2 selalu gak berniaga kat sekolah... best sgt...

Cikgu Nurin berkata...

akak sgt minat dengan bisnes..sejak kecil selalu tolong opah dan emak...sekarang nak bisnes..tapi hubby kata,kalau nak bisnes,kena tumpu betul betul,jgn menyambil...kene brenti cikgu????oooo tidakkk....

sarah-najwan berkata...

kalam-->akak pom jenis gtu..mudah cair..oghe tawar2 gak..murah selaluh..nk blik modal sakit nego gini..huhu

zulkbo--> tq..

min-->kita tukang perabis duit jo..jana duit xpndai..hrp gaji jo la..

apik-->try la buat..mano tau bole untung..loni oghe pakat nego ko it je..

kaksweet--> kalu kene cara..niaga mmg untung..tu kan 9/10 rezeki..

sheera--> bisnes la kat kolej pulak..untung2 bole duit

cikgu nurin--> bole buat..tapi jgn smpai ganggu tugas hakiki tu..rmai kwn saya bisnes gak..

shi3la berkata...

tetibe teringat bisnes Ac yang diaktakan menipu itu..hishhhh seriyauu den dongar eh...

salammmm...

cha berkata...

komen ke laut ni, nnt akak cuba letak jejak kat msjbox ya, kita sudah cari puncanya, kalau boleh, betulla itu puncanya. ceih! :D

Eliza berkata...

Semangat, keberanian dan keyakinan kena ada utk berniaga nih. Cash flow tak menentu kekadang. Family akak sumer bisnes sendiri except me and my sis. Just do it...

sarah-najwan berkata...

sheila--> hehe..mcm2..seb baik xterlibat sama ada menjual atau memakai..

cha--> ok..setel doh

eliza-->awak pom patut try sb ada yg bole bantu..

AngahSayang2314 berkata...

nabi pun ada kata kalau ada duit nak berjaya @ kaya berberniaga lagi cepat...

Eliza berkata...

Saya pemalu lar..kalo org taknak beli nnt saya merajuk terus tutup kedai.hahaha...

adik badik lelaki je yg bisnes turun dari ayah, tapi saya takleh join, sbb tak minat..

Tomato Gurl's Life berkata...

nak berniaga tp xtau nak meniaga apa..huk3

sarah-najwan berkata...

angah--> tu la..rezeki byk kat bisnes..janji yg baik2 aje..

eliza-->lol..nape malu..mcm saya mmg xde bakat..huhu

ciktom-->la..plan2 ciktom..hhee

Iryns awyn aka ryn berkata...

kak..jom join saya
jadi rakanniaga..
visit this
http://www.peluangbaik.com/Riezqy