selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 1 November 2010

^^011110^^ ~SEKEJAP MASA BERLALU

salam semua
sekejap aje masa berlalu
tanggal hari ini
1 NOVEMBER 2010 = 011110

sekarang sudah masuk awal bulan november
mesti kita semua yang bekerja
sedang menyiapkan tugasan2 akhir sebelum akhir tahun

sebagai seorang guru
hanya lebih kurang 3 minggu lagi
maka cuti persekolahan akhir tahun akan menjelang

sudahkah siap semua kerja
yang telah dipertanggungjawabkan??
adakah sudah mencapai sasaran kerja tahunan yang telah ditetapkan??
adakah masih banyak lagi kerja yang belum langsai??
banyak benar adakah..

jika kita teliti baik2..
skrg masa berlalu begitu pantas
aiikk...dah hari jumaat..
ala..dah malam ahad...
huk alos la...cepatnya pagiiii...
dan macam2 keluhan

tapi percayalah..
setiap masa yang berlalu..tidak akan kembali..
hargailah setiap masa dengan melakukan kerja2 yang berfaedah
kerja2 hakiki kita
kerja2 yang wajib kita selesaikan
agar..setiap amanah dan tanggungjawab kita
berjaya kita sempurnakan dengan jayanya
kita juga akan gembiraaa.....

tadaaa....nak bekpes jap..nasi dagang you..layan pic nasi dagang deh..



p/s: selamat menjalankan tugas tanpa mengira bidang kerja dan tanggungjawab anda ^_^

31 Rajin Komen:

aibaks berkata...

wa.. lagi 3 minggu pastu da leh cuti panjang.. bestnyer..

ainzuryn berkata...

smlm makan nasi dagang , arini nasi minyak. asyik makan nasi je macamana nak slim. heee

Suara Kalbu berkata...

Kak... sedapnya nasi dagang. Dah lama mengidam nak makan nasi dagang yang sedap. Dah jejes dah air liur ida tgk nasi dagang ni

AngahSayang2314 berkata...

kak zie hebat tue pagi2 makan nasi dagang ye.... wah best kan jadi guru nanti cuti panjang la.. hehehe

(jealous nie)

Sidratul Muntaha berkata...

nasi lemak di pagi hari...
sedap.

sarah-najwan berkata...

aibaks--> tu la..dlm cuti pom kami ada juga tugasan yang perlu dibereskan..

ain--> hehe..mkn byk2 pahtu bersenam..ok ape..

suara--> pi cari skrg..bungkus nge daun pisang..lagi sedap..

angah--> sedap angah nasi ni..

sidratul--> nasi lemak pon sodap..

Arizakiah berkata...

Sedapnya nasi dagang......
Menu utama raya tuh...Raya haji ni nak buatlah....
Cuti raya haji ni bersambung dengan cuti sekolah...tak balik kg ke?????

Ciklinn berkata...

selamat bulan november ya buk..... saja tau nak bg ciklinn tercari2 nasi dagang.. huhuh raya hartu jer makan kat open house anak sedara

kuman berkata...

dan lagi 3 minggu cikgu semua cuti.. kecuali yg kena jaga Exam je la kan eheh
kuman "november rain.." Entry

sarah-najwan berkata...

arizakiah--> musti balik sb trus cti..tapi saya ngjr ting 5..kene stenby utk tgk2 kn budak..bg moral support

ciklinn--> xjumpa cari..masak aje ciklinn..

kuman--> akak xkene jaga exam..adalah tugas2 lain nati..hehe

Cma Shiema berkata...

mmm..cptnyer mase berlalu..011110..chantek no tu..hu3..insyallah..mnghabeskan kojo sblm end of the year..
p/s-nmpak sodap nsi dgg tu..tp sygnye..cma x minat..huhu3..

misyamissyou berkata...

alamak kak..lamenye xkena nasik dagang!! rase sedih jap..huhuu

mamaaerish@eb berkata...

tang nasik dgg tuh... perghhhhhhh... nak skit.....

Bain n Adi berkata...

ya kak nanti kita boleh cuti kak.tapi kam kena jaga spm kak..apapun tanggungjawab....Ohhhh ya kak Fizah nak kahwin pada 20.11 nii kak..kat Muar.....

sarah-najwan berkata...

cma-->masa skrg mmg cepat..nasi dgg mmg best cma..try mkn..

misya-->pi kedai cari..jgn biar kempunan

eb-->bole..mai kuantan..akak banje awak mkn

kam--> nasiblah kene jage exam..xpe..tggjwb..fizah nk kawin yer..semoga dia bahagia..

diana berkata...

dah nak cuti sekolah ni..
seronok nye rasa..
kerap le sedara mara datang umah..heheh/..

saye tak boleh makan nasik dagang ni..
mual la..
tapi gulai dia saya suke..
ikan tongkol..

alfa juliet berkata...

dah meriah blog ada gambar....
memang betul masa sgt sibuk skang..tak terkejar

Yasminhamid berkata...

memang banyak sangat kerje.. tak tau nak buat mana dulu.. semua datenya serentak...

baru jer makan nasi dagang minggu lepas..yummy..

Has berkata...

kak-jadi cikgu bestlah boleh cuti panjang nanti...jelesnyer...wah, dah lama tak makan nasi dagang bungkus daun pisang...kena tunggu balik kampung dulu...

av_va berkata...

jom pakat makan nasi dagang pohon kekut @ kb

~ yatie ~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
SYaMiLa berkata...

bestnya makan nasi dagang..mintak sket...he3..

JEBAT berkata...

Ummp.. terasa nak makan nasi myk la plaks..

sarah-najwan berkata...

diana--> heheh..gulai ikan tongkol mmg best..try mkn lgi nasi tu diana..nati awk suka..

aza-->ni post kt luar..kalu kt umah..huhu..semput..keje tu buat satu2..n relak..

min-->mmg byk keje..tapi setel yg mane pnting dlu..

has--> tapi time cti pom ada gak keje kene buat..hehe

av-->pohon kekut..saya xpenah dgrlah..

yatie--> nape didelete komen tu..heheh

syamila--> bole2..dtg sini akak banje mkn..

en jebat--> oghe tau doh..sokmo nok make nasi minyok..huhu

Tomato Gurl's Life berkata...

wah xlama lg cuti sekolah..suka la akak eh..hihi

Tomato Gurl’s Life

Kalamhati berkata...

betul kak..masa skang begitu cepat berlalu..dah semakin singkat usia kita..semakin mendekatkan kita ke hari yg kekal abadi..

sweetsal berkata...

keja cikgu best boleh cuti panjang...akak keja je takde cuti, cuma sehari je cuti dlm seminggu, huhu

apik pehe berkata...

masa..kejap jer kan kak..apik da 5 tahun kt UMP..rase mcm baru jer masok aritu..

anati berkata...

akak tengah bz gilerrrr.....demam la plakkk...

sarah-najwan berkata...

ciktom--> suka jugak..tapi jika line slow..aduss..tensen la akak..huhu

kalam--> betul..masa terlalu cpt skrg..sekejap aje..

kak sweetsal-->ada jugak kelebihannya..masing2 keje ada kelebihankan..

apik--> tu lah..akak pom rasa baru je pindah ke kuantan nih..dah dkt 3 thun rupenyer..

anati--> lol..semoga akak cepat baik dr demam dan bole setel keje ngan segera..

Anna Boleyn berkata...

hye
salam kenal..
ni 1st time anna berkunjung ke sini..

memang cepat betol masa berlalu skang ni kan.. hmm~ sebab tu lah jangan la skali2 bazir masa. syg sket masa tu. huhu.

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)