selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 7 November 2010

^ SENYUM ITU SEDEKAH ^

salam pagi minggu semua
sudah makan..sedang berehat2
jom kita layan bloglah..
kejap lagi urusan edisi kedua kene buat
apa lagi..memasak utk tengah hari la pulak..

bilakan kali terakhir uolls senyum??
mesti beberapa minit yang lalukan..
sambil2 baca entry pom boleh senyumkan..
hehe..saya pom senyum + sengeh..

senyum itu sedekah
kita digalakkan senyum
kerana senyum itu menunjukkan kita bahagia
mungkin tiada masalah yang terlalu berat untuk ditanggung
jangan asyik masam @ muncung shj..
kene selalu gembira
tapi..jika kita senyum
dan orang tidak membalas senyuman kita
jangan mudah salah sangka sebab
mungkin orang itu rabun..tak nampak kita senyum pada dia..

senyum ada beberapa jenis:
1. senyum sinis - ini perli namanya
2. senyum kelat - senyum muka tensen a.k.a paksa senyum - kureng ikhlas
3. senyum sumbing - ni senyum setelah mendapat malu seperti jatuh berdebub depan orang ramai..huhu..tak nak gini..malu eh..
4. senyum sengeh - ini nampak gigi..
5. senyum manis- ni yang kita nak..

jadi..apa pun jenis senyum
amalkanlah sebab tidak rugi
senyum juga awet muda tau..

saya ada beberapa orang kawan yang susah senyum
dan mereka ini akan mudah dapat title "sombong"
padahal mereka ini baik sangat orangnya..
cuma susah untuk memberi senyuman

tapi..harus diingat..
jangan asyik senyum sahaja
asal jumpa orang senyum manjangg..
nanti orang anggap kita ini...orang pelik pulak
tengok keadaan dan masa..

so..senyumlah untuk hari ini
semoga uolls semua murah rezeki sebab sudah memberi sedekah..
layan pic mek sarah --> senyum + sengeh..


p/s: ...senyum tersengeh sahaja...

20 Rajin Komen:

Mama Hanim berkata...

stailo tuh..hehe..

cha berkata...

tidur pun kena senyum, tandanya mimpi best.

Dea berkata...

senyum yang membawa berkah...

Kalamhati berkata...

hehe...senyum adalah sedekah yg tak perlu keluar duit..jd jom kita pakat2 senyum ramai2..=B

sarah-najwan berkata...

mamahanim--> hehe..ni masa wabak sakit mata deh..tu stylo..ngeh3

cha--> betul tu..kalu senyum tgh tido..tu tanda mimpi best n gembira..

dea--> betul..xsalah senyum

kalam--> jom senyum sedonia..

Tomato Gurl's Life berkata...

comelnya anak akak senyum..hihi..ciktom bese senyum kelat kot..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

comey..manissss sgt2.

nur berkata...

tido senyum- tido dlm imaan..
ALL IN ONE

mamalieyna berkata...

saya suka senyumm gaak...hehe..

Adlina Husaini berkata...

ina tak reti la senyum tak nampak gigi..camne eh..dulu masa kawin mak andam siap tegur,dia kata senyum sikit2 dah lee hhe

SYaMiLa berkata...

senyum itu sedekah... ;-)

diana berkata...

saya ada macam2 pesyen senyum..
hahha...
senyum yang nampak gigi paling orang suka tengok..
saya paling tk lawa bila senyum tutup mulut..
tapi bila bersama suami saya lebih banyak ketawa dari senyum..hehhe

sarah-najwan berkata...

ciktom--> pahni senyum manih yer..

LM--> ermm.. :)

nur--> ye ke gtu..kalu nyanyi smbil senyum??..lawa..

mamalieyna--> elok suka senyum awets mudo

adlina--> mcm akak..asal senyum + sengeh trus..hehe

syamila--> mmg gtu..

diana--> hehe..ketawa tu ada sound je..sbenarnya senyum + sengeh + sound=ketawa..

Cma Shiema berkata...

hehe3..comeinye die senyum..
cma?senyum kambeng jer ari ni..
ngeh2..gara2 jln ala2 catwalk nak 'terpelecok' pulok..
malunyerrrr...

Abu Luqman berkata...

salam...

kadang 2..kita senyum dia kata kita ngorat dia pulak...cam mana ye

ezzu berkata...

btol tu..senyum kn sedekah...
lepas nie kena sentiasa senyum lh...
tp kalu yg xde gigi mcm mane????hehehehe
mesti nampak comel bila org xde gigi senyum kn....hahahah

sarah-najwan berkata...

cma--> nape smpai terpelecok tu..kalu gtu gak..mmg senyum sumbing..huhu...lenkali hati2 deh..

abu--> jgnlah asik senyum lebey2..senyum biasa aje

ezzu--> pandai2lah..senyum mmg xnampk gg sepatutnya..nmpk gg nama dia sengeh..

Faezah Faiz berkata...

comey mek sarah...ngeh3...ni kene pakse pakai ngan mak eh?? sabor jela...mak nak wat bahan utk n3..kui3...

sweetsal berkata...

akak senyum sikit jer, tapi gelak lebih, camna tu..hehe

sarah-najwan berkata...

faei--> tak eh..ni time mataku matamu kene wabak..huhu

kak sweetsal--> xpe kak..gelak lebih pom okeh..awets mudo jugok..