selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 2 November 2010

^ TAKUT BOKBONG TAK?? ^

salam semua
bersiaran waktu petang2 nih..
skrg masih di tempat keje
ada hal yg perlu diselesaikan

sambil2 tu..kita setel keje
kita publish satu entry..hhee..

tau tak apa itu bokbong??
bagi kami - saya dan famili
bokbong itu ialah H.A.N.T.U
eeeeee.....takuttttt

jadi untuk mengelakkan mak yang takut lebih2 daripada anak4
maka mende alah itu...disebut bokbong
jadi kurenglah sikit rasa takut yang bersarang penuh kat dalam diri

janganlah diajar anak2 menyebut perkataan H.A.N.T.U
nanti takutnya akan bertambah2..
nak2 time mr hubby outstation ke..
time blackout dan hubby tak dak ke..
serammmmnya lebehlah datang..
bukan aje pada anak4...mak budak pom sama..hehe

tu pasal kalu saya stori mori
pasal mende alah ni
saya salu sebut BOKBONG
dorang akan peliklah sebab mende apa tu
jadi saya pom explain bagai...

boleh dikatakan seme org takut mende alah ni
sebab mereka pun makhluk Allah jugak
ada orang menjadi calon terpilih
boleh melihat mende alah ni dengan jelas
saya Alhamdulillah..bukan insan terpilih
dan tak nak jadi insan terpilih

p/s: jangan pandang belakang anda jika baca n3 ni tengah2 malam..then dok sorang2 kat bilik..eeeee..kang anda rupa2nya...ada teman..

24 Rajin Komen:

Cik Liyana berkata...

hehehhe..ktrg pon selalu guna bokbong tuh.. kadang2 tepikir gak macamana la bokbong tuh? makhluk berbulu tinggi ke? hahahhahaha

aibaks berkata...

awat aibaks tak pakai pun bakbong tuh.. tapi aibaks lupa pakai pe.. tapi jauh2kan pasal hantu ni.. karut lak.. hehe

Yasminhamid berkata...

masa baru kawin dulu.. saya pelik bokbong tu apa... tapi sekarang dah tau..

sarah-najwan berkata...

cik liyana--> tu la..mende apa tah bokbong tu..binatang kot..

aibaks-->akan ada anak2 ckp pasal mende ni..tu create nama awal2..

min--> hehe..awak pom biasa ngan bokbong ek..hehe

Kalamhati berkata...

hehe..bokbong tu mcm musang kan..hehe org klate biasa kalu usik anak meme guna bokbong ni..=)

Jebat berkata...

Malam minggu gok jd bokbongs jap..

therosputih berkata...

bokbong tu kalau kat kelate, refer tu something y looks like musang, entahlah, mcm memerang pun ada gak kot...

selalu guna kat umah, utk takutkan anak buah supaya duk diam2, tp tak pernah nak menjadik...huh...

zmah berkata...

Dah lama tak dengar perkataan bokbong....

diana berkata...

maisara lak saya tak pernah nak cerita2 hantu,,.
tapi dah selalu sangat dia dengar kat tv orang sebut hantu2 dia sendiri pun tau hantu tu ape.. tapi dia lebih takutkan semut dari hantu..

sweetsal berkata...

akak tak pernah dgr perkataan bokbong, ni baru tau, takut tu mmg takut, kalo ada citer hantu kt tv confirm akak tak tengok..hehe

sarah-najwan berkata...

kalamhati-->hehe..kebykan org klate tau tu bokbong=hantu..

en jebat--> ye ke..bokbong suko ngeteh..ngeh3

therosputih-->rasa mcm memerang..mmg yer..salu sebut..xdenyer dorang takut..sebut hantu..takutlah..

zmah--> ye ke?..skrg baru dgr ek?


diana--> mybe maisara msih kecil..takut semut dr hantu..tapi mek sarah..kalu sbut..bokbong...tatuttttt..hehe

kaksweetsal--> ye eh..hehe..ni oghe klate je kot..momok=bokbong=hantu...

suzie rahman berkata...

bokbong! hihi akak suzie suke usik ank dier dgn "bombong" ingt aper.rupanya hntu

Cma Shiema berkata...

cma x tau ape itew bokbong..
tp cma tau ape itew momok..
oo..bokbong tu ghupenye antu...

sarah-najwan berkata...

suzie--> gtulah mak2 budak nih..suka usik anok dgn bokbonggg..hehe

cma--> ni kosa kata baru utk awak deh..bole apply kat anak2..dr sebut antu..baik sbut bokbong..

aYaz berkata...

err..
tak penah plak dengar bokbong tu..
selalu org guna pelesit atau jembalang..
thhheeheeee..

Hana_Hide berkata...

eee...akut!akut!

apik pehe berkata...

hahaha...apik pon takot.. x padan nga laki..hehehe

sarah-najwan berkata...

ayaz--> guna jembalang pelesit..lagiiii takutttt

hana--> ko ni..mcm mek sarah lak

apik--> aikk..budok jate pon nakut..apo nih apik..hehe

Izan Ishak berkata...

ooo...bokbong=hantu. anak2 izan pulak suka sebut pocong... nenek dorg marah sbb suka sgt sebut camtu..

**tp kalau dok sorang2 mmg tatoootttt

diana berkata...

sarah..
saya tag awak..
nanti tengok ye..

sarah-najwan berkata...

izan--> sebut mr po.. lagi saya takut..bukan dorang

diana--> nati ada masa saya buat deh..

Mama Zara berkata...

sy kenal bokbong! hihii..binatang yg sntiasa dimomokkan kpd kami adik beradik waktu kecik2 :)

Mama Zara berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ogy berkata...

tgh2..takut sgt pun tdk..tak takut pun tidak...hehee