selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 9 November 2010

^ YANG SAMA AJE..^

salam pagi selasa
pagi ini suasana dan cuaca di kuantan cerah sahaja
harap-harap cerah dan panas ini sampai ke petang
agar kain jemuran..kering

semalam balik lambat sikit
so..mr hubby memang amat2 faham
bahawa..mood masak bini dia mestilah ke lauut...
lepas sahaja maghrib..bersiap2
terus ke kedai makan pilihan
rupa2nya..full house kedai tu
ramai jugak orang yang mood masak kelautt..hehe
masuk ke kedai dan duduk
waiter datang dan sesi mengorder pom berlaku
apa lagi..menu tetap dan berpencen jika makan kat kedai tomyam:

jika bukan tomyam..order sup2
ayam goreng kunyit
paprik sotong
siakap sweet sour



**antara menu semalam**


itulah menu yang selalu diorder..huhu
tak pernah tidak order lain..
macam tak reti pulak..
lagipun saya kan bawa 4 little child yang aktif bagai
main kejar2 kucing kat kedai..
jadi order menu itu..yang lancar kat mulut
bukan apa..senang sikit..dorang masak pom cepat..
makan2 dalam 30 minit..sudah kenyang
terus callo mallo..
uolls selalu makan apa?
bole bagi kelainan sikit..

p/s: ...malam ni nmpk gaya kene masak kot...hehe..

27 Rajin Komen:

cha berkata...

made in pasar malam :D bihun sup.
sama la, kena masak mlm ni.

misza berkata...

nasi lemak+kepak ayam madu. beli juga, tapi makan kat rumah.

Arizakiah berkata...

kalau makan kat luar akak mesti order kerabu. apa2 kerabu pun akak suka. ia pembuka selera.
Dah tua-tua ni selera cerewet ckit...he..he...he.

Arizakiah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Arizakiah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Eliza berkata...

Salam. Saya kalo gi makan kedai tomyam, order lauk sama cam kat atas tu..pusing2 mcm tu jugak menu feveret..

En iLham berkata...

sy kalau makan kat kedai mesti ada tomyam. sebab sy nak rase tomyam kat semua kedai yang saya pg. hehe. kalau tomyam kat c2 sedap maksudnye makanan lain pun sedap jua..haha..boleh tak mcm tu??

sarah-najwan berkata...

cha--> pasar mlm jrg2 beli makanan..beli brg2 asas aje..

misza--> jika nk selesa..lagi baik beli n mkn kat umah..

arizakiah--> kerabu tu jrg2 order..nk stg2 mkn kerabu bilis..sedap sgt2

eliza--> mcm saya tu..menu sama

syamil-->xgtu jugk..bergantung pada chef dia..kdg2 tomyam sedap..yg lain xbest..hehe

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

salam~
sy pun sama, klu makan kt kedai msti mulut asyik sebut menu sama je..faveret kitorg~sup ekor, ikan bawal stim, kailan ikan masin, telur dadar..hehe ;)

Ain berkata...

sama la dengan ain...

sejak dua menjak ni mood memasak nan adooo...

lagi la pulak en. hubby takmo makan malam....huhuhu

Zaidah berkata...

kekadang tu pening jugak nak order ape...last2 order benda yang sama jugak...

Azman Hui Hui berkata...

sume sedap.. yum3

Bain n Adi berkata...

Sebelum pi kedai nak oder macam2Kalau boleh menu yg tak pernah makan la. Tapi bila sampai kedai jadi lain suami plak yang oder....Dah tak tahu nak makan apee....Geramyee

sarah-najwan berkata...

ayu-->hahaa..byk mcm kita..huhu

ain--> untungnya hubby xmkn mlm2..bole msk simple2 aje..janji lalu mkn..

zaidah--> gtulah nasibnyer..kdg2 mkn kedai ni tulah risiko..dlm hati ckp..sama aje..tapi dah mood masak ke lautt..huhu

azman--> mmg sajian itu enak dimakn..

kam-->akak pom gtu..plan mcm2..tiba kat kedai..hah!!! order sama jugak..wakakakka

Adlina Husaini berkata...

tu lah kan kak..ada anak aktif cenggini nak makan cepat2 je then calo

*kalau petang ni tak ujan nak g pasar tani ^_^

Amy Syaquena berkata...

salam..

kalau amy tomyam tue wajib ada kalau x de sanggup gi cari kedai lain...

AngahSayang2314 berkata...

fuh tetiba lak tengok menu dah terasa lapar kak... nak..nak... hehehee
semalam makan ikan bakar sedappppp hehehee buat sendiri heheee

ainzuryn berkata...

kalo akak gi kdai tomyam mesti nak siakap stim asam boi...huhu! menitik dah air liur..hee..

makdara TERdiva berkata...

haha! memang same pun! asik2 tomyam, kailan, sotong paul goreng tepong.. :P

apekata, makan nasi dgn telor dgn kicap jer mlm ni..laaaaaaagi sedap! haha!

nur berkata...

agaknya memang ni menu wajib kot.. hehe
ALL IN ONE

sarah-najwan berkata...

adlina-->huhu..anak4 aktip sgt..

amy--> akak xkisah..antara tomyam nge sup asalkan ada kuah

angah--> bole share resepi deh..kecur air liurku

ain--> stim asamboi xpenah mkn..bole try neh..

MDT-->sedap gak tu telur mata kebau cecah kicap..

nur--> yup..menu wajib..

CeeKeen berkata...

sedap nyer la hai...

MamaYatie berkata...

hehe..sama jer la kita..tp kdg2 saya ke pasar mlm..byk choice sket..

Tomato Gurl's Life berkata...

fevret tue bihun sup..ciktom xreti..biasa order menda sama jgk..hehe

Kalamhati berkata...

kt mane ni kak?sedap weh nampak sup tu..st ni sup2 memang peberet..hehe

sarah-najwan berkata...

ceeken--> mmg sedap dik..

mmayatie--> jrg beli psr malam..beli sayur/lauk je..

ciktom-->tu sup perut n sup tulang tu..dua sup sekali order..satu xckup..

kalam--> kat IM2..jom dtg..

sweetsal berkata...

akak pn sama jugak, selalu benda yg sama akak ode, koteaw kungfu je, paling suka..hehe