selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 10 November 2010

^ APA KELAS JENAMA? ^

salam semua
entry agak malam2
sebelum tidur publish dulu
sambil2 BW..
esok ada tugasan penting
seharian saya akan berpisah dengan lappy kesayanganku ini..

pentingkah jenama pada uolss semua??
pada saya bergantung pada keadaan
keadaan di sini ialah:

**kemampuan $$$ kita
**kesesuaian barangan itu
**keperluan atau kehendak
**banyak pilihan atau tidak

seelok-eloknya..jika mahukan kualiti yang hak milik kekal
pilihlah barangan yang berjenama
sebab itulah ada peribahasa --> alah membeli menang memakai

tapi itu semua bergantung pada keadaan yang saya beritahu itu
wajib dan mesti--> ukur baju di badan sendiri

saya selalu jugak beli barangan yg kureng jenama
tetapi penggunaannya..cecah jugak 2 tahun lebih..hehe
jika untuk penggunaan lasak2 dan aktif2..macam untuk anak2
beli aje yang biasa2..yang jenama2 itu..time2 raya aje..heheh

semua itu bergantung pada kita
kita yang menentukannya
sama ada jenama atau tidak..
semuanya untuk kepuasan diri kita sendiri..

cuma jangan taksub sangat dgn jenama
nanti memudaratkan diri pulak..
jangan sampai..biar papa asal bergaya..udahlah yer..

p/s: ..kekadang kene tgk barang untuk beli yang berjenama atau tidak..betul tak??

20 Rajin Komen:

diana berkata...

sarah..
kalau pandai jaga
barang tak berjenama pun
boleh tahan lama ..
kan??
bujang2 dulu boleh la nak memilih yang berjenama je..
sejak dah kawen ni
pakai yang termampu je la..

Hanis Azla berkata...

utk barang2 penting yang sudah pasti akan pakai lama memang selalu memilih yg ada jenama.. tp utk brg2 biasa membeli ikut kemampuan.. klu ada beli yg ada jenama.. klu takde yg biasa2 pun dah cukup sempurna..

Mama Hanim berkata...

stuju sgt tu.. x semua brg branded tu berkualiti kan..

Izan Ishak berkata...

izan pun tak praktikkan sgt brg berjenama ni. ukur baju di badan sendiri, kecuali utk brg2 keperluan rumah. mcm baju ke kasut tu jenama yg biasa2 aje~

sarah-najwan berkata...

diana--> betul tu..jika pndai jaga..brg yg kureng jenama lagi tahan..

hanis--> brg2 pnting mcm brg letrik..kene tgk jenama..kalu x..xsampai sebulan..hancuss..

mamahanim-->yezza..

izan-->kasut nge henbeg akak yg biase aje..tu yg tahan jugak 2 thun ..hihi

SYaMiLa berkata...

kak sarah

sya pun beli baju yg tak jenama...time raya je la beli yg jenama...sekali setahun...he3...

AngahSayang2314 berkata...

apa2 pun dahulukan keperluan dahulu...

Cik Moon berkata...

setuju sgt! hehe.. kekadang.. nak beli sesuatu brg tu..tgk jenama gak..sejauh mana pentingnyer barang tu.. klu x cukup penting.. beli yg biasa2 udah ler.. lihat gak pada kemampuan kita..

MommyAqil berkata...

saya pun tak mampu nk beli yg berjenama...
beli yg termampu je..lagi2 anak tgh membesar sentiasa banyak benda nak kena beli..ni baru sorang,kalo beramai-ramai anak,tak tau la cmner nk control financial nnti...huhuhu...

ezzu berkata...

bg ezzu jenama xpenting pun...yg penting benda selesa dan boleh tahan lama...
kalu yg berjenama tu ok xpe lh...

Cma Shiema berkata...

brg berjenama??ermm..kekadg cma demand jugak ngan branded2 ni..
apepun..betul kate akak..alah membeli menang membuang eh..memakai..^_^

Amy Syaquena berkata...

salam..

Mak amy selalu cakap biar x de jenama tapi kalau di jaga baik2 tentu boleh tahan lame..kalau beli mahal2 dapat la satu tue je , x kan nak pakai benda yang same je..kalau yang x de jenama dapat juga la berganti2..

Hairil Rizal berkata...

Kongsi pengalaman...

Beli jam tak berjenama setiap 3 bulan sbb rosak. Setahun beli 4 jam - jumlah kos dalam RM120.

Beralih arah beli jam berjenama harga RM150...tahan 5 tahun.

Ada benda kena guna yg berjenama, ada yg tak perlu jenama. :)

Yasminhamid berkata...

ada brg yg berjenama.. ada yg tidak..bergantung apakah barangnya...

aibaks berkata...

kadang2 jenama tuh bari kepuasan kepada sesetengah individu... selebihnyer tgk pada durability.. hehe.. tak pun ori atau tak ori.. tu jerk..

Amy Syaquena berkata...

salam..


Thanks sis di atas kata2 semangat yang di berikan..

sweetsal berkata...

baju sendiri beli yg biasa2 jer, tp utk anak cuma setahun sekali beli yg berjenama sikit, janji tahan lama dan tak perlu nak beli selalu..

tiefazatie berkata...

bg ifa bergantung pada jenis barang2 laa...hihi

psst..xdpt nk tgl jejak..tenet ifa slow sgt nie..huhu

cha berkata...

takde brand pun kita tak kisah, asalkan boleh guna sampai punah ranah =)

Gayahspears berkata...

biar murah asal selesa dan bergaya..
jenama tu hanya mbuat kita rase megah!!! bila megah timbul??? hihi.. akak phm kan???