selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 23 November 2010

^ ...MINTA GULA SKET... ^

salam pagi selasa
kita hapdet sekejap
sebelum turun ke bawah utk bekpes
anak4 saya pom masih tidur lagi
mungkin kedinginan dalam bilik
menyebabkan tidur mereka lebih enak..hehe



**pic pokcik google**
teringin tak tengok roti canai itu???
bestkan..saya suka jugak makan roti canai
tapi yang kosong sahaja
yang letak telur itu
kureng sikit..

yang pasti..makan shj roti canai
kami akan minta gula
uolls makan letak gula atau tidak dalam kuahnya??
saya lebih suka kuah kacang berbanding kuah kari
sama ada kuah kacang atau kari
WAJIB bubuh gula
barulah menyangkutttt...sedapppp..

tuang semua kuah atas roti canai
then taburkan gula...
walawehhh..sedappp..
tapi saya rasa..oghe klate je kot buat gitu
jenis cek mek molek..
suka makan manis-manis
ada orang cakap..masakan klate nih..
suko amat manis-manis..
habis la..mudah dapat nyakit diabetes a.k.a kencing manis

bagi saya..berpada-pada makan yang manis-manis
ini tidak..asal makan atau minum
manis-manis aje..wajib minum air manis setiap hidangan
lepas itu kurang pengamalan gaya hidup sihat
penyakit ini kadang-kadang ada pakej..
kencing manis+darah tinggi+buah pinggang
jadi hati-hatilah semua..

yang penting..
kurangkan manis dalam makanan
tambahkan manis dalam senyuman!!!!!!!!!
smile..smile..smile..always..
senyum itu sedekah..boleh pahala dengan percuma..

p/s: _hdk mula mengemas sebab hari ini check out dos__kuantan...here i come!!!!!!

24 Rajin Komen:

azzey berkata...

sarah-najwan: roti canai banjir memang sedap. roti canai mkn dgn susu pun sedap!

p/s: slm ziarah ke blog ni....:)

Abu Luqman berkata...

salam ziarah pagi.....gula kena kurang sikit..pedas pun kurang..apa pun sederhana

tiefazatie berkata...

morning sis...ifa mmg kurangkn gula dlm mknan n minuman ifa nie..hihi

kakcik berkata...

Salam SN...

pernah makan lemang dengan gula tak? Kakcik suka tau... Kadang2, kakcik juga makan roti canai dengan gula. :)

Nuff4u berkata...

ziarah sini...kena makan roti kosong dah

sarah-najwan berkata...

azzey--> roti canai banjir yer..hehe..ngan susu xpenah try..gula aje..hikhik

aluqman-->gula +pedas wajib kurangkan..utk kesihatan

ifa-->betul tu..

kakcik--> xpenah mkn lemang ngan gula..cicah nisea je..sedap kakcik..

nuff4u--> roti kosong tu kureng sedap..kene gak cicah ngan kuah..hehe

zue @ annaleeya berkata...

suke roti canai... sy suke kuah kacang dal pastuh letak sambal bilis...

tetiba rasa nak mkn roti canai plak... huhuhu...

Kalamhati berkata...

hehe dulu2 masa kecik make roti canai kuah dal mesti tambah gulo.

loni tak brape suko make manih doh..sy kalu make roti canai kuah mesti banjir..hehe

Sharinginfoz berkata...

alamak terasa lapar le pulak

sarah-najwan berkata...

zue--> kuah banjiro mmg best..

kalam--> saya dr dulu smpai skrg mesti buh gula..tanpa gula..kureng besta..

sharing--> pi kedai cari roti canai

Gayahspears berkata...

betoi tu akak.. setip masakan kna letak gula cket baru tip top!!! nk dtg kuantan la..nk rase roti canai kat sane..huhu boleh???

HaNTwO berkata...

saya xsuka manis2 ni...

Zaidah berkata...

klu tuang kat atas roti canai tu kitaorang panggil banjir...baru best...

Ati Masrif berkata...

mlm tadi baru kuar makan roti canai kat Ali Maju
mesti makan dengan kuah kar ikan ..baru best!

guano rasa cicah dalca gula tu..huhu

AngahSayang2314 berkata...

kak kalau makan hari roti canai leh gemukkk woooo hehehee

sarah-najwan berkata...

gayah--> btul2..akak kalu msk..ape2 mesti taruk gula sket..hehe
dtg kuantan nati..akak blanje awak mkn roti canai taj..hehe..bgtau yer jika dtg..

hantw0--> manis pom berpada2 yer..

zaidah--> tu la yg best

ati--> best sgt..trylah..

angah-->kalu badan akak..xdenyer gumuk angah..huuhu

Ain berkata...

ain pulak tak suka kalau makan roti canai dengan gula, suka cicah dgn kuah kari jer....

Das berkata...

waaa...suka roti canai style kelate....rindu....kalau makan ngan kuah kacang pun gula tak tinggal....

Solihin Zubir berkata...

masa sy kecik2 dulu sy x suka cicah gulai or dalca..
lbey suka cicah gula.. gula sahaja.. hehe..
skang, lbey suka cicah susu pekat manis.. :D

sarah-najwan berkata...

ain--> huhu..akak lak xsuka kari..heeee

das--> napok gayo..mu kene beli hok segera das..maok sdirilah..ko ade kot di oz roti canai..hehe..

solihin-->cicah gula mmg best jugak..nk2 roti tu lembut..

Suara Kalbu berkata...

Kak Sarah,

Sama lah kita. Ida pun mesti nak gula letak dalam kuah kacang dhal. Kalau makan dengan sambal ikan bilis pun tetap letak gula sikit dalam tu.

Hubby kata, kalau dah kelantan tu, mesti nak letak gula hihihi

diana berkata...

saya kurang gemar roti canai..
kalau sarapan biasanye makan sandwich je..
maisara dengan ayahnye suka amat roti canai ni..sebab ada kari.heheheh

mamawana berkata...

suker roti banjir...

BIONIC WOMEN berkata...

masa ngndung dulu, pernah tetiba rasa nak makan roti canai..dah malam lak tuh, time tu kat umah mertua kat kelantan, so dapat ler makan kat sebuah kedai kat KB..roti dia dah sedap dah pada tekak saya..bila cicah kuah kacang dia, alamak, manis..terus saya rasa loya, n x jd nak makan..hubby tanya knp?? saya kata, kenapa kuah ni manis, x pernah makan kuah manis.hubby pun mintak kari plak, upenya kari pun manis..
tetiba hubby kata.."dinda, kita skang ni di Kelantan".hahaha baru tersedar dah jd org kelantan