selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 29 November 2010

^ JALAN-JALAN TENGOK KANGGARO ^

salam semua
bagi yang sedang bekerja..selamat bekerja
bagi yang sedang bercuti macam saya..selamat bercuti

apa kata..pagi ini
kita tengok kanggaroo..
alhamdulilah..saya sekeluarga berpeluang
melancong ke melbourne pada bulan jun 2010

banyak juga tempat yang kami lawati
antaranya di philips island dan mount buller
di mount buller itu..pernah saya publish entry di sini

insyaAllah..jika ada masa nanti
kami akan ke zoo negara..bagi memenuhi
permintaan najwan yang hendak melihat binatang
di zoo negara itu..dulu zaman along angah sudah pergi...
tetapi disebabkan kekangan masa hubby saya
yang agak sibuk sangat sekarang ini..huhu
maka saya sajikanlah dahulu
binatang dari aussie..hehe...


saya terpaksa rangkumkan pic itu
kerana masa untuk oplod terlalu lama..
letih menunggu..berjanggut eh..

seronok jugak tengok kanggaro ini
hendak2 yang mak kanggaro tu
ada baby dia dalam kantungnya itu
kanggaroo ini well trained..asyik makan aje..

itulah..jika ada ruang dan peluang dan rezeki
kita bolehlah melebarkan sayap kita
untuk melancong ke bumi asing
ini pun sebab my SIL study melbourne
senang hendak pergi mana-mana di melbourne itu
tapi saya ada seorang kawan yang tinggal di brisbane..
dekat gold coast tu..ada rezeki bole pegi lagi..hehe

yang penting..silalah rancang segalanya
baik dari segi material dan mental..
material ialah kewangan
dan mental ialah..penangan atas kapal terbang
selama hampir 8 jam wey....huhu

p/s: happy2 holiday guys...

29 Rajin Komen:

Das berkata...

betul2...ore naik flight nok naik gok...naik2 8 jam terus...boring giler....

moga2 kami leh sampai kat sana jua satu hari nanti...

Ogy berkata...

seronoknya pi melborne...lama gak ek pi melborne...ingat kan 4 jam je

n.hasleena berkata...

bestnya...

LyNn HaMzAh berkata...

seronoknya...kalau qistina tgk mesti dia pun suka...

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

salam kak~
wah bestnye dah sampai melbourne..;)

Fiqah Alias berkata...

seronoknye...fiqah pun teringin sgt nk tgk kanggaroo secara live...(^_^) comel3...

zue @ annaleeya berkata...

bestnya... bilalah turn kita plak nih... mesia pon tak abis round lagi... huhuhu....

Miss Yaty berkata...

bestnya!! teriingin nak pegi australia.... huk3.
pasni ajak yaty gak eh..hii :)

Amy Syaquena berkata...

salam kak..

amy teringin nak ke sane tapi masih belum berkesempatan lagi , fikir kan perjalanan tue lame sangat bosan..masa ke uk dulu 14 jam dalam flight masa habis dengan tido je...

kakcik berkata...

Dah lama kakcik tak tengok kanggaru di Zoo Negara! :)

zik berkata...

wahh seronoknya tengok banyak kanggaro... tak pernah pegang secara live...

Ati Masrif berkata...

best giler dpt gi zoo australia
mesti mahai semua kat sana deh

zoo kat KL rpun tak terpergi lagi

ummu berkata...

salam
jauh perjalanan,
luas pemandangan
bertambah pengetahuan
kan kak

makdara TERdiva berkata...

wahhhhh! nak pegang kanggarooo jugakkkk! :)

nazirulhazwan~ berkata...

w0o0, boleh x saye nak nek kat dlm kantung die:P hehe

Mama Hanim berkata...

best tu tgk kanggarooo..
layan rusa kt sg petani je lah takat ni..kui3..

Zaidah berkata...

dah sampai jugak dah ke sana....zai belum lagi...

Mama Kembar 3 berkata...

bestnya, teringin nak bawak anak anak jln jln camtu jugak, moga ada rezeki kami satu hari nanti :-)

BIONIC WOMEN berkata...

huhuhu..lum sampai ag ke melbourne..
bilalah agak dapat g sana..

~ yus ~ berkata...

Jalan-jalan ke tempat orang memang seronok. Menimba pengalaman, merasa udara lain dari tempat sendiri betul tak?..:D

munna berkata...

bestnya pg melancong negara orang.. luas pandangan.. tapi munna teringin pegi korea selatan lah

Solihin Zubir berkata...

masa kecik dulu sy pelik.. kenapa kanggaroo ada poket.. huhu...

ieda berkata...

waaa seronoknya kak ..
diam2 dah ke negara kangaroo yaaa :)
kalau berpeluang mcm nie .. ieda pun suke :)

diana berkata...

seronoknye dapat pi tengok negara orang..
saya ni kalau nak tengok kangroo
dapat tengok kat zoo taiping je la..
hahhah...
nak bercuti panjang mana la boleh.
suami bukan kerja sendiri.
tapi kot2 satu hari nanti jadi jutawan ka,saya nak suruh la suami cuti sebulan teman saya pi melancong dan melencong.
hhehe..

AngahSayang2314 berkata...

sernoknyerrrrrrr nak ikuttttt knp tak habaqqqq

sarah-najwan berkata...

das=bosan+takut

ogy=8 jam yer

leena=yup...

lynn=budak2 suko

ayu=mmg besta...

fiqah=bole dik..

zue=saya pom sama

yaty=bole..

amy=mmg bosan dan takut

kakcik=ada eh kat ZN?

zik=jinak mende ni

ati=tgk promo AA..murah je

ummu=betul

MDT= bole mak..lembut je

nazirul=xle..xmuat..hehe

mamhanim=rusa pon ok

zaidah=alhamdulillah

mkembar3=ada rezeki nati tu..

bionic=planning skrg..tgk AA promo

yus=mmg lain..

munna=korea selatan pun ok

solihin=ada bby dialah

ieda=alhamdulillah

diana=coti sebulan..jom kita round de wol...

angah=ni nok habaqlah nih....hehe

Drama Mama berkata...

wahhh bestnya holiday kat melbourne...kitorang ni belom berkesempatan la nak jalan2 luar malaysia..harap2 murah rezeki nak jalan2 jugak nanti.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

cikgu isza berkata...

teringin nak berjalan cuti ni tapi dah takk mampu..
:(

Hana_Hide berkata...

Cuti ni xde pun melancong ke mana2...paling dkt pun KL je. Nak juga melancong keluar negara tapi xde teman...huhu