selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 20 November 2010

^ JIKA MEREKA TIDUR..^

salam semua..
ecece..saya bersiaran dari hotel ni..
al-kaedahnya...ala-ala melancong
sesambil my hubby ada kerja kat tganu nih..

hari ni..kita stori mori
jika mereka tidur...
maksudnya..masa dalam perjalanan
balik ke kampung atau ke mana2 sahaja
bersama dengan anak4
alangkah bagusnya dan baiknya
jika sepanjang perjalanan
yang biasa memakan masa hampir 5 jam
jika saya dari kuantan ke klate
semua anak saya tidur..ZZZzzzZzz..



baiknya kenapa??anak4 tengah aktip..macam2 kelakuan..waima dalam kereta..
1. mereka tidak akan bergaduh-gaduh
2. mereka tidak akan melompat sana sini
[sempat melompat tu..maksudnya dari seat tengah ke belakang]
3. mereka tidak akan bising
4. mereka tidak akan merengek macam2
[such as..mak nak B*&^K...mak nak kencing..mak nak tu..mak nak ni]

bukan apa..jalan hendak balik ke klate ni kan banyak sgt kereta..
jalan agak jem..terutamanya time cuti2 perayaan
kita yang dok dalam kereta kadang2 stress kan..
sakit pingganglah
lenguh kakilah
mengantuklah

jika ditambah dengan karenah anak4..
maunyer tambah stress..hhee..
uolls macamane??sama jugak saya rasa jika anak2 sebaya anak2 saya..
anak2 bikin trouble jugak ke??
anak4 saya memang stended doh..
tu pasal saya cakap..
jika dorang tidur...amanlah sepanjang perjalanan
boleh tumpukan perhatian..hehe

apa2 pun
sepanjang perjalanan balik ke kampung
memang meresahkan
masa yang panjang hendak sampai
boleh memberi tekanan kepada pemandu
oleh itu..apa pun kekacauan sepanjang pemanduan
hendaklah diabaikan
tumpukan perhatian
kerana pemanduan yang selamat
akan menyelamatkan jiwa orang yang tersayang..

p/s:...penat naik kereta ni..kadang2 2 hari baru hilang..huhu..

20 Rajin Komen:

Puteri Iqa Izyan berkata...

wee.happy holiday kak
tgnu skang hujan je.huhu

Perempuan & Tepung | Alahai Perempuan II

Oong-ong berkata...

hehehe..klw adek2 nia...kete mcm rumah die buat

Bee @ honeyvsbee berkata...

a'ah mcm tu lah ank3 bee,,bila diorang tidur aman sket...

KM7 berkata...

nak balik klate rupanya..
selamat pulang n selamat bercuti

Das berkata...

dale kete...ngan mu sekali la tido....tinggal driver je....hu3

sarah-najwan berkata...

iqa--> hari ni cerah je..bole meround..harap2 smpai petang cerahnya

oong--> gtulah anak4 akak..kete=pdg bola

bee--> samakan..letih tgk dorang main..dorang yg lompat sana sini..kita yg tgk letih..huhu

KM7--> buke blik klate..maghi dr klate doh..

das--> sian la kat pilot aku wey...aku tidokan..meter naik 180 tau..aku xle tido..pilot bw laju..

MamaYatie berkata...

wah bestnya..kat ganu yer..kem salam kat kg saya..hahaha

budak2 mmg gitulah kan, jgn kata perjalanan yg jauh..keluar sejengkal pun mulut kita pok pek pok pek jugak kat dia org..selagi tak besar agaknya!

aibaks berkata...

wa.. sempat layan internet mase cuti.. hehe..

Cma Shiema berkata...

kak-sungguh tu..anak cma dlm kte xmo dok diam..aktif bebagai...jap nk kedepan..pastu nk kebelakang..nnti usik adik dia yg tgh tido..tensen2..
kalo c kaka tido bru la aman ckit.. hu3..

sarah-najwan berkata...

mamayatie--> nk tggu besar tu skol menengah kot..jika bwh 12 thun gak..alahai..

aibaks--> biasalah..lappy wajib bawa..nanti kebosanan..

cma--> ye kan...kene tdo seme baru ok..jika x..asik dok kacau yg lain..kene jadi brutal jap dlm kete ni..paksa tdo..kalu x..tinggal tepi jalan..sesi ugutan yg lebihnya..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hehe tu la kan..

GKSB slalu bawa motor dari Penang ke Kedah..

bila dah sampai terus pengsan (tdo)

hehe

LATEST ENTRY

APAKAH TUJUAN ANDA MENULIS BLOG?

TOP 10 UNDI ANDA MASIH DIPERLUKAN?

**Vote utk GKSB yer makaseh

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

salam..sis
LM pun suka anak2 tido klu nak blk dari ganu ke johor dulu..sepi je..haha

zmah berkata...

Kalau anak-anak diam,ibu bapa pula risau.

sarah-najwan berkata...

gadis--> tu lain..sdiri drive sorang2..hehe..mmg letih naik motor..

LM--> hehe..sepi la tenang bw kete..kalu bising..ganggu gak kosentrasi..

zmah--> bab tu mmg..jika anak2 diam @ apsif seme hal..mmg ptut risau..ni xkira masa n ketika..aktipppp aje..xreti lngsung dok diam...

makdara TERdiva berkata...

entah bilalah nak sampai ke ganu lagi..huhu!

Kalamhati berkata...

balik raya selasa lepas, kawan saya tumpang keta balik klate skali..anak dia yg nak masuk dua thn tu ckp tak benti dr kuantan ke kb..hehe petah lak tu bercakap..

takde la ganggu konsentrasi ngat sbb dia tak ngacau jaz mulut je tak benti..huhu asik gelak je dgr dia ckp..

Solihin Zubir berkata...

sy kalau naik bas, x suka naik siang coz terasa jauh perjalanan tu.. hehe..

sarah-najwan berkata...

MDT--> plan cuti sekolah ni..hehe

kalam-->mmg xganggu..kdg2 ada gak dorang main lasak sket anak4 saya ni..

solihin--> betul..naik mlm tido terus..siang mcm cerah..susah nk tdo..mlm xnmpk ape..

Hairil Rizal berkata...

Tak pegi swimming pool kat hotel ke?

Boleh gak ilang bosan tu...

SYaMiLa berkata...

betul tu kak...lagi2 driver...sya la tu...he3...sya mmg tk leh nk jadi penumpang..pening..nak kena makan ubat...pastu kena tido je sepanjang perjalanan...mmg tk leh nk jaga budak2...hubby la jadi nanny jap atas kete...he3..