selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 28 November 2010

^ INTERNET DAN KITA ^

salam semua
salam pagi minggu yang begitu cerah bersinar..
alhamdulillah..



**pic google**
alhamdulillah jugak
internet @ 3G saya kembali normal
nowadays...internet dan kita
saling berkait..saling melengkapi..saling berkehendak..saling bekeperluan

jika sehari tidak berinternet
macam demam tak kebah
mandi tak basah
makan tak kenyang
tidur tentulah tak lena
serba tidak kena
betul tak???..huhu
begitu serius sekali
tahap kebergantungan kita terhadap internet
sekarang ini..

saya rasa..termasuklah saya
bersetuju dengan penangan internet sekarang
selaras dengan arus kemodenan @ globalisasi ini
internet merupakan antara barang keperluan
dan bukan lagi kehendak..uolls setuju atau tak??

bayangkan..sekarang semua urusan secara atas talian @ online
perbankan/surat khabar/laman sosial/sembang maya/etc..
dan paling vogue de vazzz..ececeee...hepi2 blogging..huhu

internet..banyak baik dan terselit juga keburukan
jika disalahgunakan..hati-hati
dunia tanpa sempadan
maklumat di hujung jari
orang cakap..taip dan klik sahaja..

bagi ibu bapa yang mempunyai internet di rumah
pastikan..penggunaan oleh anak-anak yang di bawah umur
hendaklah dipantau..hendaklah didedahkan baik buruk internet
kerana medium pengetahuan untuk remaja terlalu luas dan mudah
mereka mudah terpengaruh jika tanpa pengawasan ibu bapa

apa-apa pun..selamat berinternet semua
selamat berhujung minggu
maghi kito pakat jale-jale maya hari ini
jiko tidok berjale-jale realiti..heheh
[spekang klate sekali-sekalo deh ambo nih..]

p/s: saya jale-jale maya ajo..eheks..

26 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Salam SN...

maghila kito jale samo2 caghi make.. jumpo nasi dage kito make koho-koho.

(betul ke kakcik kecek ni?) hehehe...

Das berkata...

betul2...amat penting....semua boleh dpt via etenet....sunyi tanpanya....hi3

aminmz berkata...

tenet ngn kite dh cm isi ngn kuku.. huhuhu

aminmz berkata...

tenet ngn kite dh cm isi ngn kuku.. huhuhu

aminmz berkata...

tenet ngn kite dh cm isi ngn kuku.. huhuhu

Izan Ishak berkata...

salam kak...
betullah apa akak bagitau tu. kalau tak dipantau mmg mudah sgt internet ni disalahgunakan.

samolah kito...jale2 maya hari ni. jale laju-laju...

Kalamhati berkata...

begheh2..hehe pahtu kito singgoh mano2 make nasik belauk ngan teh o..ahak

honeyvsbee berkata...

haha ank tk sempat pun pegang pc..mak n ayh lebih

En iLham berkata...

betul cikgu
sy takkan dapat ijazah kalau takde internet
haha
lelebih plak kan..mane lagi nak dapat jurnal2 sains dengan cepat dan pantas kalau tak gune internet
skrg ni communicate dengan lecturer pun by email jer..huhu

Ati Masrif berkata...

salam pagi minggu.

betui sgtlah internet ni
kalau tak masuk sehari
bagai memanggi-manggil aje..
mesti nak masuk walaupun sebentar

jom gi makan kenduri ^_^

ieda berkata...

waaa makin rajin lah akak update nie ..cayuk2 kak ..

sarah-najwan berkata...

kakcik--> bule doh tu kecek sket2..

das--> nak2 mace mu dok oz..huhu..tenetlah penghubung paling pantas..bygkan xde tenet..nak guna konvensional..huhu

aminz-->betul

izan--> bab tu mmg wajib..bdk2 skrg lgi xplore dr org tua..

kalam--> akak make nasi goreng buatan sdiri je pagi ni..

bee--> hahaaa...anak2 xle main kuat2..bg mak bapak je..

syamil--> tang tu saya setuju..tnpa tenet..pyh nk cari bahan..nak cari kat library byk guna tenaga dan masa..

ati--> bab memanggil2 tu yg xmenahan..aduyaiiiii

sarah-najwan berkata...

ieda--> menten sehari jika bole 2 entry..hehe..

nazirulhazwan~ berkata...

sis, tuka pakai unifi, laju macam formula 1.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

salam
tenet hilang..mood pun hilang kan kak sarah,hehe

Coretanku...Ibu Darwisy & Aqilah berkata...

tak boleh takde....:)

echah mashuri berkata...

kerana internet slow skrg...nk melalui hidup tu xbesh je ase..ahha..
nk wt gano line dale kmpung..meme xdok line la..heee...

mie berkata...

berjalan2 di alam maya...
heheee

padin berkata...

da macam aur dengan tebing dah manusia sekarang, xbole pisah dengan internet ahaks

sarah-najwan berkata...

naz--> kontrak BB masih ada..

LM--> betul..mood ke lautttt

leena--> yup

ecaha--> huhu..akak kalu blik klate..gtu jugok
3G xdok line

mie--> jale aje

padin--> yer..btul3

diana berkata...

saya sekarang dah anggap intenet ni macam anak sendiri..
hhahha...
melampau..!!

sarah-najwan berkata...

hahahaa..diana..mmg sama ngan saya..anak ke-5..hehee...

azieazah berkata...

Dunia siber semakin sebati dgn kita.

Dan dunia ini menjadi kecil bila ada jaringan. Kan?

Macam kita ni dok sebelah rumah jerrrr...

ch@ berkata...

setuju...
sehari tak adap blog rasa mcm kurang je. hehe...

sarah-najwan berkata...

kak azie--> a'ah kak..rasa cam kita dekat je kan..

cha--> betul cha..rasa mcm kureng je..nak2 tenet kong..sedey ...

Miss Yaty berkata...

heheh....internet ni macam berhantu je kan akak.kalau tak online rasa ada benda tak kena je..aceceh..heheh
:)