selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 1 Jun 2011

*SURI RUMAH | HIBURAN*

Assalamualaikum
selamat pagi semua
cepatnya masa berlalukan
sekarang sudah masuk
setengah tahun 2011

termasuk hari ini sudah 5 hari
saya menjadi suri rumah sepenuh masa..hehe
sekarangkan musim cuti skol
maka kerja saya berubahlah sekejap
untuk jangka masa dua minggu ini

KESIMPULANNYA
tugas sebagai suri rumah memang non-stop
pelbagai kerja dibuat tanpa henti
itu pasal saya rasa sedikit tertekan..huhu
jika saya bekerja sekurang2nya ada masa rehat sendiri
dan..dan..dan.. nasib baiklah ada sedikit hiburan
iaitu INTERNET dan TV!!!!!
via internet pelbagai ilmu boleh didapati
cuma time management mesti bijaksana
jika tidak "dapur tak berasap nati"..hehe
itu jugak pesanan hubby saya..eheks

saya bukan jenis suka berlibur-libur
keluar bersama-sama rakan ke soping mall
manakala anak-anak diletakkan di nursery
saya jenis yang jika saya cuti
anak-anak memang dengan saya
bayangkan dengan 4 anak
saya mahu ke soping mall???adooiiii!!!

jika asyik buat kerja sahaja
mau jadi stresskan..hehe
takkan hendak menziarah ke rumah jiran
lain pulak stori morinya
lagi pula semua jiran saya bekerja
saya aja ada cuti panjang sebab cikgu skoloh

so uolls yang sebagai suri rumah
saya memang salute jika uolls
bijak menghiburkan diri di rumah tau
walaupun via internet!! ^__^
hebat sungguh!!!!

p/s: yang tak menahan lontaran vokal jelas kedengaran sejak dua menjak ini..huhu

21 Rajin Komen:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

akak cikgu ye? mak awe suri rumah sepenuh masa...sejak abah pencen ni kurang sikit beban...sebab abah tolobg mana2 yang ptt..heheh..tapi anak2 dah tak duduk rumah tgl mereka berdua so kurang lagi la kerja..

Amy Syaquena berkata...

Wah seronok la akak dok rumah bersama anak2 dan boleh berblogging.jeles ni amy even di rumah oun still busy , kalau x ada di side kena siapkan paper work , lepas tue , kena pantau bisness online dan of line lagi.memang penat tapi enjoy sebab amy x de fikir sangat pasal apa org kata tentang amy yg x de zuriat ni lagi huhuhuhu...

eiela berkata...

suri rumah pun bekerja jugak kan, bekerja di rumah,,lagi banyak kerja. Kalau kat office menghadap fail dan kertas tapi di rumah semua nak dibuat. kalau tak buat karam rumah.

Latest Entri :
Best Ke Jatuh Cinta Nih?

~izan~ berkata...

hehe...merasa akak jd cm izan.surirumah sepenuh masa.mmg keje non stop,izan siang mlm pg ptg sorg2 berbulan2 sbb takde hubby pun nk tolong ape2 huhu.bila time kek byk,lg haru,pastu hjg minggu mekap org plak..perghh,fengsan.hahas

tp bab lontaran vocal tu mmg betul tu hehe..anak izan pnggil izan mommy monster =D

~ yus ~ berkata...

hahaha...baba lontaran vokal tu yang tak menahan tu....

Yus demam cuti ni, anak2 cuti, ibu dia demam...huhu

ieda berkata...

hahahha gitulah kita kak .. ieda nie kebetulan anak2 di kg .. huhuhu kalau tidak mcm tongkang pecah .. walhal idoklah sgt .. ermm nak buat mcm mana huhuh
penat toksah cakap .. baik kerja dari x kerja duk umah huhuh

hahahah lontaran sore tuuu semua samee koot bila dah jadi ibu nie , gelaran paling sesuai adalah SINGEEE ekekeke

chichi berkata...

huhuhu...lagi2 cuti sekolah ni kak..kerja keras di rumah untuk latihan vokel la

Cikgu Nurin berkata...

Sarah: lepas ni..lontaran suara mesti jadi tambah jelas dan mantap...boleh masuk AF...ha ha ha...hmmm selamat bersuri rumah....

sayangsayangibu berkata...

memang non stop
uka mata je dah mula..
penat usah ceritalah.

Farah Shamsudin berkata...

akak cikgu sek mana kak?suri rumah pun kerja juga kak.. lebih kurang sama je tekanannyaa.. org yg bekerja balik rumah pn msih melakukan rutin yg sama seperti suri rumahh..:)

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe,suri rumah sepenuh masa mmg stress..cma kdg2 sampai jadi HULK kat umah melayan kerenah anak2..tp masih sempat tenet...hehe..
biaselah tu kak..selalu akak kje,time ade kat umah nie la anak2 nk bermanja sekaligus buat akak melontarkan suara..hehe..
sopink ngan anak??cma suka..bila boring sgt.kalo asben kje,cma ngan ank2 b3 je la yg merayap
hehehe..:)

munna berkata...

munna pun salute pada yg fulltime housewife... sebab munna cuti lama sikit dari kerja office mulalah rasa dah tak tahu nak buat apa kat rumah...

Acik Erna berkata...

assalam sarah..dah namanya cik gu..cuti panjang la kan..
tak pe..isi masa dengan anak2 je..
tentu seronok..

diana berkata...

saya memang pastikan masa saya ni teratur..
dari bangun tidur sampai la bab tengok tv semuanya saya pastikan tepat pada masa.sebab kalau tak susun betul2 masa ni memamg tak sempat.ada je benda yang tercicir nak buat.
tambah maisara dah besar ni.
belum sekolah pulak tu..
makanya terpaksa lah saya jadi cikgu dalam 3,4 jam kat umah..
hahahah

Hanis Azla berkata...

sejak cuti sekolah dan anak-anak sentiasa ada di rumah, lontaran suara saya sebelum pergi kerja dan balik kerja memang lebih tinggi dari biasa.. ha..ha..

Kakzakie berkata...

Cikgu bayangkan emak kakak dulu 8 orang anak. Semua dia buat. tapi anak-anak dulu prihatinnya tak sama kan cikgu.

Terbayang kalau cikgu pergi shopping dgn 4 pengiring mesti lapan tangan masing-masing menjinjing plastik bag.

wahida berkata...

akak, saya tak boleh la kalau jadi surirumah tangga sepenuh masa..sbb saya cepat naik angin..tapi saya sgt respek surirumah tangga yg boleh handle anak2 dan siapkan keje rumah dgn sehabis baik...tanpa bibik lagi tu..saya salute habis...

MindaMalay berkata...

kadang-kadang bila wife cuti panjang rasa best plak... dapat tengok wife sambut dari muka pintu dan bawak air setiap kali balik kije... Indahnya...

MamaYatie berkata...

betul, hari kerja kdg2 kita lebih ada masa nak rehat dr hari cuti.
akak, saya pun jenis tak leh memerap kat umah..tensi! haha..

bersama kak Es berkata...

saya pun cikgu..
~kepada anak2 saya aje la hehehe

sarah-najwan berkata...

awe:
ye dik..suri rumah pom byk kejekan..jika anak da besar..kurang la sket..

amy:
hehe..ni keje cikgu je amy..kalu keje mende lain..mana ada cuti pnjg..

eiela:
suri rumah tu house manager..byk kijo dioo..


izan:
tu la..penat gak weyyyy..izan lagi la..hubby dok jauh..akak salute..

yus:
tu la..jd tarzan dah akak ni..

ieda:
sb 4 org tu mcm sebutir nursery jagaannya..igt sekali mmg baik keje..tapi blik keje pun sama..melaunggga ajo..

chichi:
hahaha..melatih vokal ngan anak2 pulak..kalu keje ngan anak murid..

cikgu nurin:
hahhaa..kalah dak af nati..kita ni power bab bubling..

sayasayangibu:
tu la..tido baru relakk..

farah:
akak cikgu skol men..kita yg bekerja ni ada dua keje besar..di pej dan di rumah..

cma:
hahaha..hulk tu xmenahan..cma baru dua..kalu akak jadi datuk hulk..
akak jd temper ajo tau..asik nk marah aje..xdenyer akak nk soping ngan dorang..mau aku bertempik kat mall nati..huhu

munna:
tu la..salute sungguh..byk keje rumah sbenarnya..

kak erna:
huhu..penat mengisi anak tekak kak..tarzan ajo..

diana:
awak lagi mahir sb SR..mesti ikut time..eloklah jd cikgu kat maisara..nati nk skol senang dia..

hanis:
hehe..bab tu mmg wajib doh..

kak zakie:
org dulu2 lain kot..mcm kita dulu..anak yg patuh aje..budak2 skrg aktifnya lain dr kita dulu..

wahida:
hehe..tu yg akak asik temper ni..

mindamalay:
hehe..isteri kamu keje juga la tu..

mamayatie:
tu la..bila keje nk cuti..bila cuti nk keje..seme xkena..

kak es:
ibu ialah cikgu kpd anak2..hehe