selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 23 Jun 2011

*T.I.D.U.R*

Assalamualaikum
selamat petang semua

mood saya kembali ke darat dah
mek sarah sudah kembali sihat walafiat
mulutnya pot pet pot pet
jika compare semalam
monyok SUPPO KETEK TUNGA
**hehe..harap-harap uolls faham deh..hehe

sedapnya petang-petang begini tidurkan
saya kategori suka tidur sebenarnya..hehe
teringat zaman preggy anak sulong
seorang senior bagitahu:

senior: tidur banyak-banyak sebelum bersalin
saya: kenapa kak?
senior: nati kalu ko dah bersalin pastu anak dua tiga , jangan harap boleh tidur
saya:..oooowwooooo!!!

sekarang baru saya faham
itulah maksudnya
jika terlelap sekarang
barang 5 minit rasanya
sangat terasa nikmatnya

macamana mahu tidur sekarang
siapa hendak pantau anak-anak?
siapa mahu buat itu dan ini
jika si ibu asyik tidur..wahahahhaa

tapi saya percaya
jika kita sudah punya anak
tabiat tidur kita yang "hardcore" itu
boleh hilang begitu sahaja
macam ajaibkan!!!!!
itulah TANGGUNGJAWAB
dengan sendiri akan hadir
taktala kita ada AMANAH

p/s: jangan ada yang ngantuk kat opis tuuuuuu..bos dok belakang nuuuu...hehhehe

21 Rajin Komen:

ShErA berkata...

shera plak dah terbalik kak... punya la susah nak tido.. mlm pun sm..

~ yus ~ berkata...

betul lah kak, anak dah ramai ni, jarang tidur siang berbanding dulu...

Telinga pun awas je dengan segala macam bunyi kan..:)

wahida berkata...

kak, hobi saya pun tido kak selain makan...hahaha!!

masa zaman belajar dulu, walau ada gap sejam ngan subjek lain, saya rela balik hostel nak tdo...org lain sibuk buat study grup ngan gi library bagai, saya sibuk tdo...muahahaha!!

mlm baru saya study giler2...

ajumohit berkata...

saya pun tak suka tido siang, rasa rugi, kalau anak2 tido saya bukak lappy hahahaha

ieda berkata...

ye kak .. saya punnn selalu tergangu tidur .. skrg nie dah x tidur siang dah walau ujung minggu huhuhu , nak tidur mcm mana kalau anak2 duk main x hinggat donia ! ..

akak jom pi pasar mlm tuu , 5.45 kite janji kat pasar malam nak .. :)

munna berkata...

selagi anak tak tido mata munna mmg tak boleh terlelap kak... dua2 budak kecik tu suka sgt buat eksperimen sendiri klu tak pantau ntah apa yg mereka berdua buat

Hanis Azla berkata...

saya mmg kaki tido.. tp sblm nak tido tu mmg pastikan segalanya settle.. skrg ni bila anak2 semua dah besar mmg hardcore tido tu dtg balik.. he..he.. tp alhamdulillah.. kat ofis jrg benar mengantuk..

bersama kak Es berkata...

kak es kan .. kadang dah set dah balik hanta anak jap gi nak lelap kejap. Pastu dah balik , jemur kain , tgk sampah kat luiar sapu kejap, nak masuk dah ni... nmpak pokok cam layu je... siram pokok.
dah masuk kemaskan dapur sebab kejap lagi bangun tido blh terus masak. lepas kemas dapur nmpak baju menimbun yg semalam punya .. lipat baju . Pastu anak yg kecil ni nak makan nasi goreng la, nak goreng fries la... tgk jam dah 11 .. terus masak tungguh hb balik makan 1230 ...sedar2 dah malam. Ruginyaa tak sempat tido huhuhu

5 minit dapat lelap sangat bermakna kan mama sarah :D

diana berkata...

betul2..
saya dulu pun kuat tidur..
lagi2 tidur petang..
sekarang ni nak letak kepala atas bantal pun tak dan aih!!
tu baru sorang..
kalau 4??
ayoyo...
hehehhe

eelobor berkata...

rajim keno kettek tunga kor?

♥cmª shIemª♥ berkata...

meh sarah dah sembuh ke...?
alhamdulillah..
hohoh..mak sye slslu cakap cenggitu...rupenye ade maksud tersirat...btul tu kak..dpt lelap 5 minit pom alangkah nikmatyne........

kak..ape ketek tunga tu???
kene tarik telinga ke???

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sis...saya ada kat umah mak tgh hari ni..nikmatnyer tidoooooooooo...haha.lama tak tido siang.tup2 dpt peluang tido lak

Kalamhati berkata...

hehehe ambo kembali sedak tido..
coti aritu terganggu tido i tau jd bibik..hehe

suri solehah berkata...

hehe..teringat zame mudo dulu..mmg kategori hardcore gak lah..terutama masa belajar..n cuti semayang..boleh tido pagi sampai ptg tu huhu

MulutPayau berkata...

heheheh..supo ketek tunga.....tak leh nak wat gapo...
Bab tdor ni...meme sedak..tmboh pulak kalu tak dop ore ngenak...anak2 tak kacau...

Citarasa Rinduan berkata...

ayu suka amalkan tidur 5 minit jam 12 tengahari..
selalu badan akan rasa selesa

syukur, mek sarah dah sembuh..

apik pehe berkata...

huhu..untuk anak2 kiter jugak kan kak..hehehe..buat aper saja

MommyAqil berkata...

ooo..yeke kak...adui saya ni ank sorang baru pun dah terasa susah nak tido melainkan tido dgn dia sekali..pastu tak pernah bayangkan pun kalo dah ade ank dua tiga..confirm langsung tak bleh tido kan kak..jadual tido suma tak sama..haih sabor je la..sebelum ank2 membesar..hihhihi..

Ati Masrif berkata...

singgah sat

hari yg amat bz :)

Kakzakie berkata...

Tidur seorg ibu disiang hari sekadar mata terkatup tetapi telinga menangkap apa juga cerita

Sofya berkata...

kalau kita faham erti tanggungjawab mmg la sukar nak lelap mata lagi anak xtido..
mcm2 leh jadi ooo..