selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 6 Jun 2011

*MULUT LASER | MUDAH SENTAP*

Assalamualaikum
selamat petang semua

uolls biasa jadi si mulut laser tak?
uolls biasa mudah sentap tak?
saya rasa semua orang pernahkan
semua pertanyaan saya itu
patut berjawab--> mengikut keadaan

mulut laser di sini bukanlah kita yang memulakannya
dan mudah sentap ini bukanlah kita tak suka dikritik

kita boleh jadi si mulut laser
andai maruah kita dipijak-pijak
dicaci maki atau dihina
padahal kita ialah pihak yang benar

kita boleh jadi mudah sentap
andai itu juga menyangkut
hal maruah kita atau keluarga kita

perlu atau tidak kita
bersikap si mulut laser
atau mudah sentap?

tepuk dada bukalah minda
meh kita kongsi-kongsi pendapat deh!!!

p/s: entry ini tiada kaitan dengan sesiapa..peace peace peace and inner peace

18 Rajin Komen:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita suka bergurau, tapi kengkadang gurau kita ada pedasnya, hanya sape yang rapat dengan kita je tau sape sebenarnya kita, kita ni happy go lucky, tersentap?ada gak tapi selalunya malas nak pikir la...laser tu tak de la kot rasanya...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

biasanya org mulut lazer ni mmg cpt terasa dan sentap sis...dia gurau takpe,jgn org hentam dia laju jek terasa.gurau yg biasa2 takda kaitan menghina pun sentap,camner tu?

bersama kak Es berkata...

mulut laser ni kalau masa dia cakap, dia macam tak sempat nak fikir apa yg dia kata...cakapppp je.
tapi bila benda yang sama org cakap kat dia, sangat mudah dia terasa.

Kalau nak cakap pun...fikir dulu ok ke tak ..

~ join la segmen BA tu tutup mlm ni. anyway kak Es letak PERMATA HATI kat blog list kak Es bahagain bloglist tukar sama suka :)
suke blog ni ....

puanbee berkata...

ikut keadaan gak kak ..hee

Azlan Hasan berkata...

hehe..mmg ade orang orang camtu kak..bile dia gurau ngan kita boleh tp kita tak boleh gurau ngan dia..tak syok maa nak gurau ngan orang camni..hehehe

Regards,
-Strider-

♥cmª shIemª♥ berkata...

mulut laser ni..
ermm..tgk jugak..cam akak ckp,kalo maruha dipijak2,siap la..saye face 2 face..
saye jenis yg bukan mulut nk melaser sgt..ikut keadaan

munna berkata...

mulut laser ni ..kdg2 tak sedar yg mulut dia menyakiti hati org lain..ada kawan mcm tu mmg tak tahan...tapi lama2 dah boleh terima ...

eiela berkata...

hmm saya rasa saya pun ade jugak sikit melaser nih especially bila berada dalam keadaan marah dan geram. Terutamanya bila ade yang degil takmo dengar cakap. Tapi takdelah sampai menyakitkan, sekadar memberi nasihat. tapis2 jugak la, takut niat menasihat dah lari tujuan terus jd bergaduh.

Kalamhati berkata...

setuju dgn pendapat LM..biasonyo demo hok mulut laser ni..sedap bidas oghe jah..bilo dio keno bidas tau pun nak sentap jugop..

moral op de stori mori nya..toksoh la melaser org..nati keno laser balik berdesing telingo..hehe

diana berkata...

saya dulu suka betul sentap..
sikit2 sentap..
sekarang ni suami pun kata banyak berubah dah..
apa orang kata saya buat dekkk je..
macam orang tak de perasaan..
hahahah..
saya pun perasan jugak..
mungkin sebab sekarang saya malas nak layan2 emosi..
saya nak seronok je..
tak nak pikir pasal sakit hati...

ieda berkata...

tepuk dada tanye selera .. :) janji kita kawan takmo lawan !! :)

lain org lain caranya .. pandai2lah kita melayarinya .. x semua org sempurna .. terimalah ketidaksempurnaan seseorang semoga org boleh menerima ketidaksempurnaan kita pula :))

ps : winduuunya kak !

[-suziey-] berkata...

hati dh perasaan manusia bkn statik..kadang2 mgm terlaser jgk la kalau sakit hati melampau..hehe..tp kena cpt2 istighfar agar syaitan tu xterus bermaharajalela :)

Hanis Azla berkata...

yg paling penting biarlah bertempat... dan kalau boleh beralah, itulah yg sebaiknya.. tp selalu tu org yg laser ni dia yg selalu sentap bila org condemn dia balik.. sedangkan waktu dia melaser org langsung tak fikirkan perasaan org lain..

MamaEma berkata...

kekadang ada juga termulut laser..sebab emosi tak boleh tahan... akan keluar ayat-ayat yang tak sepatutnya...kita hanyalah manusia biasa...

Solihin Zubir berkata...

errr.. sy kalau dh kesabaran smpai tahap maksima, bru dia meletup kak.. haha..

Gayahspears berkata...

sentap jugak kalu kena camtu >_< hihi

Sofya berkata...

kdg2 emo tu terlebih plak...hu3

Tanpa Nama berkata...

method when she can sitall the way back in [url=http://christianlouboutinsale2013.WebStarts.com]christian louboutin sale 2013[/url] camera The bear came right into camp and [url=http://menpoloshirts.webstarts.com/]men polo shirts[/url] I went after him I immediately lost him [url=http://christianlouboutinchaussurespub.WebStarts.com]christian louboutin chaussures pub[/url] Herrero in his Bear Attacks: Their Causes [url=http://christianlouboutinspikes.WebStarts.com]christian louboutin spikes[/url] applications' with the existing examples [url=http://monclermenjacketsonsale.webstarts.com/]moncler jackets on sale[/url] information kept on your computer such as [url=http://christianlouboutinoutletstore2013.webstarts.com]christian louboutin outlet store 2013[/url] degenerative disc disease spinal arthritis [url=http://christianlouboutinsneaker.WebStarts.com]christian louboutin sneaker[/url] tool right now Free download the hightly http://www.onleyoulouboutin.com tte Son efficience est tout aussi prise pour
informative documentation one particular [url=http://christianlouboutinsneakers2013.webstarts.com/]christian louboutin sneakers 2013[/url] mechanical ventilation requirements of [url=http://christianlouboutinsneakers2013.webstarts.com/]christian louboutin sneakers 2013[/url] are extremely competitive News editors of [url=http://monclerjackettypes.webstarts.com/]moncler jacket types[/url] 10 2007On August 27 2008 he became the [url=http://discopolo.webstarts.com/]disco polo[/url] tab kProtect Discussed below are the [url=http://poloshirt.webstarts.com/]polo shirt[/url] harness ixFrontal recline for easy [url=http://monclersonsale.webstarts.com/]moncler[/url] invested 1000 yuan during the Shanghai [url=http://cheapchristianlouboutin2013.webstarts.com]cheap christian louboutin 2013[/url] continues to uncover the ever-expanding [url=http://christianlouboutinsneakers2013.webstarts.com/]christian louboutin sneakers 2013[/url] Table J13b - The table has been expanded to