selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 2 Jun 2011

*TUA SEBELUM USIA*

Assalamualaikum
selamat pagi semua
cemana hari ini??
semua sihat belaka?

zaman sekarang ini
semua orang ingin nampak muda
kadang-kadang yang tua siap cakap:
"biar umur tua janji jiwa muda"..eheks

uolls pernah buat test tak
pasal biological umur dengan umur sebenar
saya rasa itu istilah kot..hehe..lupaks
ala ada mesin yang check: tinggi - berat badan - etc
pastu they all akan kira-kira
taraa...umur biologi anda 50 tahun
padahal umur anda sekarang baru cecah 30 tahun..huhu
semua muka monyok...kuciwakk
pastu they all akan stori mori then rekomenkan bla..bla..bla..
saya pernah test dolo-dolo
dan jangan terkezut..ce teka umur biologi saya..huhu
main teka tekuk pulak..hahhaa

zaman sekarang ini jugak
kadang-kadang susah nak teka umur orang
jika umur tua sekalipun - dalam 40 tahun ke atas
jika amalkan gaya hidup sihat
elok sahaja nampak awet muda
tapi ada juga umur masih muda
raut wajah nampak sudah berumur..huhu
takmo kan..

apa-apa hal
moh kita amalkan gaya hidup sihat
hati jiwa suci dan bersih
kerana kebersihan hati dan dalaman
akan memancarkan serinya pada fizikal muka kita
cik abang pun akan salu shayammmm!!!!!
itu yang paling utama!!!!!

p/s: jadi pakar kecantikan hari ini..eheks..

30 Rajin Komen:

L@dyKichiMachiko berkata...

(^_^) senyum selalu juga salah satu cara awet muda tp hati2 jgn asyik senyum tak tentu pasal..nnt ada yg kata kita mereng pulak. The best way is..amalkan gaya hidup sihat.

bersama kak Es berkata...

macam sarimah...cantik je kan. suke tgk :)

Eliza berkata...

oh..ai terkesima mendengar nasihat pakar cikgu Rozie.hihihi...

hidup hanya sekalikan, so kita enjoice...asalkan tak melampaui batas agam dan iman cukuplah..

Hepi holiday...

p/s: saya pun kagum banget dgn Sarimah, Rozita che wan n Jee. They are gojes ladies..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kadang2 kak yang jadi takot bila umur tua tapi jiwa muda...mula tak sedar diri nak pakai pakaian orang muda, make up orang muda, bersosial macam orang muda..heheh...

jadi kena seiring..kalu umur tua muka muda tapi perangai elok memang sangat2 bagus la :)

Lina berkata...

sy pun klu buat ujian umur biologi lg tua dpd umur sebenar mmg muncung lar jawabnya hehe...klu bole nak awet muda slalu tp mane bole kan still ada jg peningkatan usia tu

sy rasa hidup kene sentiasa ceria....hati kene bersih xde hasad dengki sumer tu...x payah pk pasal umur sbb tu hanya angka jer

p/s : sy kagum dgn kecantikan fauziah latif...dia mmg the gojes

Cik Ecah berkata...

sy sihat..:)
muka sy org kate xmcm umo 23 taun...hahaha...;p

~izan~ berkata...

kalau yg tua tp pakai cocoks cocoks tak aci hehe...

ala,akak pun awet muda sesangat.. mmg xnmpk langsung umur sebenar akak dan ada 4 anak..maintain plak tu badan..kagum ai tau!~

Kakzakie berkata...

Kakak pun pernah buat seperti yg cikgu katakan. Lepas check kita dan kira oh... can't believe kata dia kalau ikut kesihatan kakak dah macam 55 tahun!! Lalu dia suruh kakak beli product dia. Itulah sebenarnya yg dia mahu. Hahaha.... kakak tak beli pun sebab dia yg kata test foc.

Cikgu Nurin berkata...

Sokong..sihat rohani dan jasmani...hati ikhlas dan bersih, akan terpancar kecantikan di wajah...

chichi berkata...

mak selalu pesan...kalau nak cantek..hati juga harus cantek..kene seiring...

Farah Shamsudin berkata...

bagi saya lah kak, kalau cantik mana pun kita, tapi hati tu busuk.. memang tetap tak cantk juga.. betul x kak? yang penting biarlah semuanya bersih..:)

Hanis Azla berkata...

kesihatan perlu jaga.. kecantikan luaran itu penting.. tp kecantikan dalaman lebih penting lagi.. tak guna berwajah cantik tap akhlak dan budi biasa tiada.. tp klu cantik kedua2nya, itulah yg terbaik..

sarah-najwan berkata...

lady:
ya betul..senyum juga ubat penyakit..

kak es:
saya pun suka dia..sgt cantik..

eliza:
auuww...malu ai..hahhaa
tu psl saya jenis hepi go lucky..smile + sengeh alwiz..

awe:
tu la..kalu jiwa muda tapi hidup berlandaskan islam tak pa awe..sbg motivasi gak..pokok pangkal dlmn mesti bersih jugak..tu yg utama..

cik ecah:
alhamdulillah kamu sihat..ok la 23 thun tu..muda lagi..

izan:
cocoks2 xlikes..hehe..xnatural..
ala you ni..malu aii..hahhaa

kak zakie:
tu la kak..dorang nk bisnes produk ajo..kita saje nk test umur tu..hehe

cikgu nurin:
ye betul..hati mau bersih..

chichi:
mmg kene seiring..xsusah pun..jadi org baik lah yg paling mudah..

farah:
takmo hati busuk luar nmpak elok..org gini kene jauhkan..

sarah-najwan berkata...

hanis:
itulah pakejnya..hasil hati yg suci bersih dan kesihatan yg baik..

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..cma x penah test lagi..tp selalunye,kalau cma,adeik cma ngan mak jalan sekali,dorang akan cakap cma ni adik mak,dan cma adik kepada adik cma..hahaha..
mude kah??:)

munna berkata...

SKRG NI BANYAK YG UMUR TUA TAPI PERANGAI MUDA LAH KAK.... UTK AWET MUDA SENYUM SELALU PUN DAH CUKUP....

Kalamhati berkata...

eceh cuti sekolah je tuka propesen doh..jd pakar kecantikan pulakss..hehe

tp btol la..kecantikan dlman tu perlu didahulukan then yg luaran pun akan turut terpancar

wahida berkata...

dalaman paling penting!!

Pn DG berkata...

ada jugo cek usia dr segi biologi....dok tahu la pulok aku...dok rajin jupo lagi....tp kalu cek loni aku sero mesti dia kata umur aku 15 thn....hahahaha

sarah-najwan berkata...

cma:
xpenah eh..kalu ada try test yer..baguslah cma nmpk muda..suka hatikan..hehe

munna:
huhu..jiwa muda org tua yg bahaya jika mau seronok aje..
tang senyum dan sengeh tu mmg betul..

wan:
hehe..sekali sekalo ambo..
dlman yg pentingnyer...hati amu baik..

wahida:
:)

das:
hahahha...ye kot..kalu aku..ni ha umuo biologi aku..sweet nineteen tau..hahhahahaa...mu lebih kureng aku la..

MamaEma berkata...

seiringan kot..ramai yang teka umur betul..hehehe...

apa yang penting kenalah senyum sokmo...iyo dop?

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

saya sgt risau kelihatan lbh tua dr usia saya..hehehe

Acik Erna berkata...

hari ni ingatkan cik gu nak bagi petua awet muda..
memang betul tu..kadang2 paras wajah tidak melambangkan usia..

Maya Mayana berkata...

emm tk pernah try pulak kak...kata orag hati yg bersih dan baik akan terpancar di wajah..senyum selalu...awet muda..basahkan bibir dgn zikrullah dan solat..ai follow

Citarasa Rinduan berkata...

kalau kat kedai..
pelanggan kata ayu nie adik beradik dgn en zalie..
masa di hospital nurse kata..ayu anak dengan en zalie

nampak tak?? hahahha

diana berkata...

teringat semalam masa duduk2 tengok tv suami belek tangan saya...
"dah tua dah..."
besar je bijik mata saya pandang dia...
dan2 dia kata..
"gurau je.."
padahal diri sendiri pun tak dah tua..tapi tak nak dengar dari mulut orang..
diam2 sudah...
hahahahah

Papa Mifz berkata...

makan la makanan seimbang + multi vitamin...insyallah sihat & muda....cheh pandai2 je saya...padahal x amalkan sgt pun...hehe

- GC - berkata...

orang cakap, orang yg saiz badan kecik, nampak awet muda.. ehem2.. sebab tu sy nampak sweet 18.. haha..

Amy Syaquena berkata...

kak zia kalau cantik luaran tapi dalam hodoh x guna juga kan..so sentiasalah senyum untuk menampakkan diri anda muda hehe~

MindaMalay berkata...

yea yea... kepada isteri2 semua jaga body baik2... biar hubby syg kat depa slalu... InsyaAllah...