selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 15 Jun 2011

*HADIAH KAHWIN*

Assalamualaikum
selamat tengah hari semua

cerita pasal kahwin lagi deh
janganlah buhsan pulak
kita kongsi-kongsilah kan
mana tahu boleh dapat idea
untuk beri kepada kawan yang kahwin

uolls selalu bagi apa?
sayakan asyik bagi hadiah
mende yang sama sahaja
tak set pinggan mangkuk
set sarung cadar bantal
macam dah tak ada mende lain

lagi pula masa hendak pergi itulah
masa itu jugak bizi dok mencari hadiah
kelam kabutlah jugak
nasib baik membalut hadiah
kerja orang yang kat pasar raya

bagi sayalah kan
orang-orang yang baru kahwin ini
memerlukan peralatan untuk rumah mereka
itu pasal hadiah kita banyak berkisar
pada barangan begitu..hehe

ke ada yang sudah bagi
set botol susu atau baju bayi ka?

p/s: agak mengantuk skrg..huhu

32 Rajin Komen:

LYAfrina berkata...

LYA SUKA BG FRAME GAMBAR... CADAR @ SESUATU Y BLH MENINGGALKAN KENANGAN..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe suka bagi ayat-ayat Quran yang gantung kat dinding atau hiasa rumah yang boleh dijadikan kenangan...heheh..pnggan mangkuk dan brg2 elektrik ni dah banyak..

haritu hadiah yang bermakna abang awe dapt waktu dia kahwin adalah sejadah ngan buku agama pasal suami isteri dan kekeluargaan

Kakzakie berkata...

Lebih kuranglah cikgu. Kakak pun sama juga. Baru minggu lepas bagi pekerja hubby set periuk 3 saiz. Sebelum itu bagi anak kakak taman jiran sebelah cadar katil dgan kain batik/kain pelikat.

~ yus ~ berkata...

hari tu masa adik ipar yus kahwin, salah satu hadiah yg dia dapat ialah bakul baju (tempat kita letak baju kotor atau baju bersih selalu tu), yang penuh di dalamnya dengan hanger dan besen kecil, mangkuk plastik.

Tak terpikir nak beri hadiah gitu kan, tapi sebenarnya itulah yang selalu kita cari dulu bila dah hidup berumahtangga ni...:)

kakcik berkata...

Sekarang ni kakcik suka bagi duit (walaupun jumlahnya kecil), sebab kakcik pun dah tak tahu nak bagi apa...

Acik Erna berkata...

sarah-najwan..zaman acik kawen dulu..tu la hadiahnya..botol susu..sekalinya kan..sampai 5 tahun baru ada anak..

♥cmª shIemª♥ berkata...

sama lah kite kak..kalo x peralatan letrik,set pinggan mangkuk @ set cadar..hehe..tp cma penah dpt baju tido yg seksi meksi dan botol susu gak..sah2 member rapat yg bagi ni..hohoh

diana berkata...

bagi kipas angin yang rendah tu..
pernah jugak bagi set cadar..
selain tu bagi cerek letrik dan periuk nasik..
bagi yang boleh guna..la..kan??
maklum la pengantin baru ni banyak benda nak beli bila masuk umah kan??
sekurang2 nya kita membantu..:)

~izan~ berkata...

biasa bg frame gmbr hehe...tp bab2 brg baby tu rezeki mereka kita tak tahu,mmg la kita doakan mereka cepat2 dpt anak tp kalau rezeki mereka lmbt ke,mcm takot tertekan plak mereka tgk hadiah2 mcm tu..pendapat izan la =)

nazirulhazwan~ berkata...

bagi kondom boleh?:P <--perangcangan keluarge.hahaha

eelobor berkata...

stendet la bagi barangan sebegitu. sampaikan masih ada yang belum di buka dok bawah katil sana. banyak sangat. lebih baik bagi duit kut.... hihihihihi

kokser kokdam berkata...

abg ambo kawen dapat gelas je bnyak.. kotak2 lak tu.. eheh

Izan Ishak berkata...

kawan baik izan dulu siap bagi baju bby lagi. tp biasanya mmg pinggan mangkuk atau perkakasan elektriklah yg jadi pilihan~

Solihin Zubir berkata...

bagi beras... hahaha..
ala.. x kisah la apa pun kan..
yg penting ikhlas..
ikhlas memberi dan menerima..

ieda berkata...

saya selalu bagi kettle .. periuk nasi .. kipas angin duduk .. dapur satu tu @ album perkahwinan kak .. kalau x ada sgt2 tu saya cari streka di maydin ! ekekke .. janji ikhlas kann :)

Papa Mifz berkata...

hari tuh saya bagi jam dinding yg ada surah Al-Fatihah...cantek...

ShErA berkata...

shera pernah bagi jam dinding, cerek elektrik dan set pinggan mangkuk...

Amy Syaquena berkata...

Selalu amy suka bagi set pinggan mangkuk , cadar , dan frame gambar je kak..ada pernah sekali lagi kat kakak sepupu baju tido seksi hehe..

apik pehe berkata...

hehehe..hadiah?
apik nk makwe apik belikn kereta nanti..hhehehe..

Maya Mayana berkata...

emm mak cik yana pernah dpt hadiah baju baby terus tapi punyala lama tunggu anak sendiri lahir...baru sempat dtg dgn tercungap-cungap ni..bz sikit lol

makdara TERdiva berkata...

bagi periuk belanga pun ok gak :D

Ati Masrif berkata...

kita kalau yg kenai tu mak dia
kita bagi wang saje

kalau yg kahwin tu kawan
kita suka bagi table lamp
lomantik kans... :)

sweetsal berkata...

dulu org kawin akak rajin jugak beli set pinggan mangkuk..tp skrg tak lagi bagi duit je..hehe

dyea irdina berkata...

sy suka bagi lesung batu...tp sekarang ni dah tukar mind set nak bg buku agama plak unt suami isteri baru kawin ni...dapat ilmu per.

IMANSHAH berkata...

saya bgi duit je

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

ha'ah kn, byk yg kawin, pastinya hadiah berkisar tentang peralatan dapur dan bilik:))

Azlan Hasan berkata...

aritu sy gi beli hadiah suma idea yang sama gak..zaman ni nak kena tukar hadiah laa kak..bg pinggan mangkuk da tak stylo..aritu kawan saya kawin kita orang kumpul duit ramai-ramai beli Streao set utk umah dia..ok laa gak..kalo sharing bleh beli hadiah mahal skit..hehehe

Regards,
-Strider-

munna berkata...

munna pun selalunya klu kahwin je hadiah pinggan mangkuk, cadar atau photo album...

Hanis Azla berkata...

saya pun bagi hadiah2 yg mcm tu juga.. sesekali tukar dgn frame2 ayat.. boleh buat hiasan rumah pengantin baru..

Azhariah Zuber berkata...

sy bagi duit je...hehe

puanbee berkata...

bagi brg keperluan ler brg baby cam tk sesuai je ..dolo2 ada jiran saya kawin dapat hadiah botol susu lah barang2 baby mcm2 nih last2 dia tk leh ngandung kan kesian ...

bersama kak Es berkata...

betul la mama sarah. Kehidupan baru nak bermula. Pemberian macam tu sangat membantu sebenarnya :)