selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 28 Jun 2011

*ISNIN-HARU-BIRU | KUNCI*

Assalamualaikum
selamat pagi semua

semalam merupakan hari-haru-biru
ni ha sebabnya:
mungkin saya hendak cepat
setiap isninkan ada perhimpunan skoloh
uolls pasti ingatkan time skoloh dulu
jadi dengan tergopoh gapah
maka kunci rumah saya lupa ambil

selalu saya guna kuda MyB saya
memang kunci sudah tersedia pada kunci kereta
ini bawa kuda cap lain gak
maka kunci sudah lupa!!!!

bayangkan saya hanya masuk rumah
jam 800pm sejak keluar rumah jam 700am
dekat 12 jam di luar rumah
sepetang jugak 3 hero berMAHARAJALELA
di sekolah sebab saya meting..hehe

pengalaman betul saya ini
hati-hati deh uolls pasal kunci
jangan terkena seperti saya ini..huhu
nampak macam remehkan
jika hubby di luar kawasan..naya!!!

p/s: memang kena spare duplicate kunci kat skoloh ni..hehehehe..moral of da stori!!!!

26 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Buat loket je anak kunci tu! :)

Zue AnnaLeeya berkata...

haru klu keno gini kak...
lenkali beringat des..
pasnih keno wat duplicate...
so dale kudo myB..
so lagi dale kudo cap lain tuh...
pahtu... so lagi dale henbeg...
sbb sayo pon lagu tu kak...
hubby, anok meme pege blako so sore kunci....
buke gapo, kalu kalut2 pagi2 gak, mulolah tinggal blako... huhuhu....

Kakzakie berkata...

Kelakar pulak baca komen kakcik. Tak terberbayang cikgu pakai loket kunci rumah...Hehehe...

ieda berkata...

huhuhuhu adakalanya saya hadapi perkara yg sama .. bila kelam kabut nak gi kerja .. kunci rumah tertinggal di dlm umah huhuh .. nak2 hubby dah kerja di pekan skrg nie huwaaaaaa sampai mlm lahh anak2 main di luar rumah :(

puanbee berkata...

betui lah kak..saya pernah kena jugak last kena kopek gril tingkap jolok ank masuk baru dptkunci bahaya tui

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

selamat masuk juga..kalu tak amik EL la hari ni akk...pasal kunci spare kat rumah ni mmg ada buat banyak..gantung kat setiap kunci kerta ngan motor..abang2 pun ada simpan 1

kak...sek awe dulu perhimpunan hari2 dan masuk sek lain..perhimpunan hari selasa jerk :)

ajumohit berkata...

hadui tertinggal kunci punya pasal riuh rendah dibuatnya...mmg kene buat kunci spare la hehehe

Bila Najwa demam...

Nurul Jannah berkata...

kesiannye kak..huhu..ade gak kawan sy yang tertingal kunci dalam bilik kat hostel,,mmg tak bole masuk bilik la kan..pastu kitorang korek2 congkil2 gune kad :D

Hanis Azla berkata...

aduhai.. mmg haru dibuatnya kan.. semalam kwn saya pun tertinggal kunci rumahnya kat dalam kereta yg ditinggalkan di kampung di kelantan.. sudahlah semalam kena outstation.. terpaksalah guna penyapu tarik baju di ampaian sebelum dapat semula kunci yg di pos dari sana.. oh, itu FB akak yer.. nnt saya add yer..

anitaare berkata...

jenuhlah nunggu sampai ke malam..huh penat tuu..kesian sungguh..lepas ni buat kunci pendua.pentiga ke perempat..hehe
akak dulu ttinggal kunci kat dalam umah..tp yg kelakar tu jiran try kunci dia leh bukak pulak..ish x leh jadik esok tu gi buat kunci lain

~ yus ~ berkata...

komen kakcik buat saya tersenyum ....

Setakat ni saya belum hadapi masalah sama, sbb saya mmg tak boleh kuar rumah tanpa kunci. Lagipun pintu rumah saya tak boleh di kunci dari luar kalau tak bawa kunci keluar,kalau jenis tombol yang tekan tu, mmg kita main tekan je terus kuar rumah kan...

MommyAqil berkata...

mmg haru biru kan kak sarah..nasib baik dpt masuk jugak,kalo tak,terpaksa tumpang rumah org nak tido...heheheh..kena buat duplicate bnyk2 nmpknya..

Sitisifir10 berkata...

hohoho..kes naya betul...tp kalau ada saudara mara duduk sekat takde la susah hati sgt...huahua

hyazz berkata...

laa...sian nyer... memang harus ade banyak la yunkss.. senang...satu tuk hubby...satu tuk kite... satu lagi spare la kat opis...senang

eiela berkata...

kesiannya akak lama menunggu sebab terlupa kunci. takde kunci memang bahaya lah.

Latest Entri :
Tidur : Kualiti Ke Kuantiti

munna berkata...

aduhai sianny kak zia.... munna pun selalu terlupa kunci klu kes tukar kereta dgn en abg...tapi nasib baik rumah mak munna dekat je...selalunya lepak rumah mak jelah sampai en abg blk...

Acik Erna berkata...

akak pernah kena..sakit perut..kenderaan jabatan hantar balik rumah..sampai rumah kunci tak de..nasib baik klinik tak jauh sangat boleh jalan kaki pi jumpa doktor..1/2 batu jugak jalan..dah ambik ubat..baru talipun suami..

diana berkata...

pernah la terlupa kunci rumah..tertinggal kat loker tempat kerja..dah la hujan..saya terpaksa duduk depan pagar dalam basah kuyup sementara tunggu kawan balik kerja jam 7 petang.saya balik jam 4 petang.3 jam berhujan.dapat jiran semuanya hampeh..sejak tu la saya tak mau berjiran dengan orang melayu.
perangai huduh..jiran2 kat taman delima jb tu la..tempat lain ok semuanya..baik2.heheheh

Solihin Zubir berkata...

err.. cmna bleh terlupa? ni kes akak keluar dlu drp husband atau tombol pintu jenis tekan2 tu?

owhh.. bru sy tau nama btol akak.. heheh.. :D

MamaEma berkata...

alahai siannya kak... ema pernah tinggal jugop tp mujo mak mertua ada spare...hehee

makdara TERdiva berkata...

dangerous!

kena hati2 sbb sy penah terkena

kunci tertinggal dlm bilik yg dah berkunci, pastu nak kuar rumah x boleh sbb grill plak berkunci..grrrr

Papa Mifz berkata...

harap lepas nih jgn tertinggal kunci lg yer..:)

zarazueyin berkata...

skang ni setiap hari sebelum pergi sekolah, sy akan check kunci 2-3 kali dalam handbag....hehe...pernah kena jugak dulu

Yasminhamid berkata...

banyak kali terjadi... yang terakhir sekali.. suami pecahkan tonbol pintu. sekarang ni kami spare kunci dalam keta sorang satu...

anggunpesona berkata...

Akak pun pernah juga tertinggal kunci. Kunci ada dalam rumah pergi tekan pad lock dulu. Handbag pun ada dalam rumah lagi. Nasib baik kunci kereta ada. Pergi sekolah anak ,pinjam kunci rumah spare dari dia. Akhirnya akak lewat datang sekolah.

♥cmª shIemª♥ berkata...

huhuhuh...penah kena kak,,,menagesssssss...