selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 18 Jun 2011

*GAMBAR DALAM ENTRY*

Assalamualaikum
selamat tengah hari deh

sebelum main masak-masak
kita publish stori la dulu
rajin pulak hari ini berblog
walaupun hari minggu

masa saya mula-mula aktif blog dahulu
setiap entry wajib tepek gambar
walau enrty itu secara umum
saya ambil gambar dari google

jika ada kaitan dengan keluarga saya
saya pun tepeklah gambar berkaitan
tapi sekarang jarang-jarang tepek gambar
sebab saya takut terlalu banyak tepek gambar
nanti kena hadkan..hish..tak tahu la jugak
sebab ada blogger yang ada problem
untuk oplod gambar dalam entry

kenapa kita mesti letak gambar
dalam setiap entry kita??
bagi saya gambar itu penyeri entry
jika kita banyak menulis
wajib diselang-seli dengan gambar
agar pembaca tak mudah bosan
bayangkan ayatttttt aje..huhu

satu lagi gambar sebagai satu medium
untuk menambahkan atau menjelaskan entry kita
sebab kadang-kadang orang tengok gambar
sudah faham maksud entry kita

tapi harus baca jugak isi entry
sebab kadang-kadang ada gak blogger
yang letak gambar sebagai penyeri entry
tapi tak ada kaitan dengan isi entry
yang tambah kantoi-->kita komen..sekali lari cerita daaaaa...hehee
pssttt..ini biasa terjadi kok sama saya...huhu..malu wesss!!!

**penyeri entry-tiada kaitan dgn isi entry**

p/s: main masak-masak jom!!!hari ini masak ayam terGOLEK..hahahhaa

21 Rajin Komen:

IMANSHAH berkata...

ambo banyak amik gambar encik google jer

Kak Aya berkata...

kak aya tak kisah sgt buat entry tanpa gambar , kalau ada gambar mgm masukkan gambar.

Ati Masrif berkata...

kita pun suka letak picca
buat masa ni no prob
tapi selang seli gak
dgn n3 tak bergambor
sedap skit nak jamu mato ..hehe

JunAina berkata...

letak gambo nampak manis...

ecah mashuri berkata...

betul tuh sis.kalau time internet slow pun kena ade gak kurang2 sekeping.sebagai penyeriii:)

suri solehah berkata...

ayam tergolek..wah...

ajumohit berkata...

wajib letak gmbr, tarik bloggers and pembaca dtg baca entry hehhe

diana berkata...

sarah pun pandai dah buat "pis"
ok ..tu komen yang tak de kena mengena
dengan entry...
kantoi sudah tak baca entry..
hehehe...

entry saya jarang2 ada gambar..
kalau nak letak pun banyak letak gambar maisara je..
pernah jugak nak letak gambar kat semua entry tapi entah la..
saya tak pandai pilih gambar sebenarnya..

ShErA berkata...

shera suka letak gambar kalau entri tu psl memori shera... kalau lain jarang letak...

bersama kak Es berkata...

gambar sarah ke bawah tu ?

comel! Peace sarah ;)

Papa Mifz berkata...

kadang2 pembaca lebih tertarik dgn gmbr2 compare dgn isi kandungan entry...

~ yus ~ berkata...

wah akak ayam tergolek tu. Patut tunjuk gambar ayam tergolek tu kak...hehehe

Acik Erna berkata...

sarah..mula2 dulu akak tak letak gambar..pas tu ada kawan ajarkan macam mana nak upload gambar..
dah tau..asek je nak letak gambar sebagai penyeri.

azieazah berkata...

Kak Azie pulak rasa macam wajib ada sekurang2 1 gambar dalam entri. Tapi sentiasa awasi juga, masa nak upload, ada mesej berapa % gambar sudah digunakan.

Setakat ini baru 32%. Masih ada banyak ruang kosong lagi.

Syukur: Sekadar untuk Rekod Peribadi Ibu dan Anak...

sweetsal berkata...

akak byk letak gambar tp entri kurang..hehe

apik pehe berkata...

hehehe..ayam tergolek yer?

itu la..sekarang ni apik kalau nk wat entri takder gambar tu memang masa bizi yg teramat..hehehe

niena shopping2u berkata...

a'ah.. tpi kekadang sy copy & paste je gamba tu.. xdownload pn :)

Pn DG berkata...

tok letok takpe...tapi kalu letok napok comel kit...tapi mesti ada kaitan la...

♥cmª shIemª♥ berkata...

samelah kak..n3 cma mesti letak gambar..x puas rasenye klu xde pic..hohoh..

Azlan Hasan berkata...

saya kalu nak upload gmbar tengok mood hari menulis..kalo takde mood saya tak letak gambar..tapi kadang2 memang ade entry saja letak gambar supaya orang leh imagine situation atau jadi penyeri..hehe

Regards,
-Strider-

ieda berkata...

ekekekek saya pun pernah alami yg sama .. tapi jarang sgt lah .. selalu tuu saya baca sikit2 dan baca komen2 yg lain supaya tahu apa yg diceritakan .. kalau dah panjang meleret2 bosan kakkk nak baceee ekekek :)