selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 6 Jun 2011

*CINTA ITU BUTA*

Assalamualaikum
selamat tengah hari semua
pagi ini saya ketiduran
dek senaman jari mulus
menanda ketas exam-->ada 9 skrip sahaja lagi..adooiiii!!!

kita stori pasal C.I.N.T.A lah..hehe
cinta itu buta katanya?
cinta ka atau orangnya yang buta?
kalau sudah cinta
mungkinkah seperti pantun ini:

nasi lemak buah bidara
sayang selasih hamba lurutkan
buang emak buang saudara
kerana kekasih aku turutkan

maksud pantun ini begitu tersirat
jangan faham yang tersurat sahaja
cuba galilah maksud tersirat itu seperti:

apakah kepentingan emak dan saudara
berbanding dengan kekasih
yang mungkin kita mula kenal
ye..mungkin seawal usia dalam alam persekolahan
berbanding emak dan saudara
sejak kita kenal dunia dan lihat donia!!!

satu tips lagi dalam bercinta
bercintalah dengan insan yang ingin dan tulus serta sebenar-benarnya
mencintai kita dan bukan kita yang TERHEGEH -HEGEH
menagih cinta darinya'kerana mungkin lahir SIMPATI sahaja

p/s: ingat lagu XPDC-->C.I.N.T.A --> best sangat melodi dan liriknya..:)

23 Rajin Komen:

bersama kak Es berkata...

cinta orang buta lebih Celik :) dan tulus

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

cintailah dgn hati..bkn nafsu

Izan Ishak berkata...

cinta sekarang mmg byk yang buta.

**rindu ngan akak...byk dah entry yg tertinggal ni~

Kakzakie berkata...

Kalu kita terhegeh-hegeh masih ada belas dah kira bagus juga cikgu. Tapi kalau org terus paling tempat lain tak ke haru dibuatnya....

Liza @ Adzriel AB berkata...

cinta tak berakal memang parah. cinta dunia semata.. sedihnya bila sehingga lupa diri, lupa agama.

apik pehe berkata...

btol tu kak..jangan duk hegeh2 sangat kat orang...huhu

Eliza berkata...

"Love is blind. Marriage is an eye opener" - omputeh katalah.

Keyword ~ Sedia menerima kekurangan dan kelebihan pasangan kita seadanya. Cinta akan sentiasa manis..So true..

makdara TERdiva berkata...

cinta itu ibarat kurap! lagi digaru semakin sedap..eh!

Hanis Azla berkata...

yang peliknya, sblm kahwin bukan main lagi melebihkan kekasih.. tp lepas kahwin boleh sampai bergaduh sebab nak balik kampung sendiri time raya.. bukan ke itu tandanya keluarga dan saudara lebih penting..

Papa Mifz berkata...

budak2 skrg saya tgk bila bf or gf ajak dating dorang pergi...tapi bila mak ayah ajak pergi kenduri saudara mara...haram dorang nak g...

Acik Erna berkata...

pada akak takde pantun nasi lemak buah bidara tu..
emak dan sedara tu lagi penting..he he..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita dulu suka lagu XPDC tu, memag best lirinkya

diana berkata...

kita boleh jatuh cinta pada ramai orang tapi berapa ramai orang yang boleh jatuh cinta pada kita...
fikir2 kan la...kan???

Heidi Shafiq berkata...

bercinta kene ade teamwork dr kedua2 belah pihak.. :)

~ yus ~ berkata...

cinta memang buta kak....ada yang sampai lupa saudara lupa keluarga.

Sedih bila kita yg luar melihatnya, hmm....

ShErA berkata...

betl tu kak... cinta kerana simpati selalunya sukar nak kekal... biarlah bercinta ikhlas dari hati dan tetap mengekalkan kesopanan dalam diri...

wahida berkata...

harap2 anak kita nnt bila dah bercinta tak sampai lupa pada keluarga...

Azlan Hasan berkata...

love is blind but surely find its way in the dark..hehe :)

Dont do it in the open..love is blind but people don't..

hehe.. :)

Regards,
-Strider-

♥cmª shIemª♥ berkata...

uhhu..indahnye n3 akak ari ni..

cinta itu buta bila manusia yg membutakannye...

eiela berkata...

tuh la, ramai yang buta dengan cinta nih. sanggup buang keluarga, bila dah merana mulalah teringat keluarga.

ieda berkata...

kalau dulu bercinta ada yg nak test2 tau kak .. tgk dia setia atau tidak .. ekekk kalau diingatkan malu pun ade :))

MamaEma berkata...

cinta pada suami lain..cinta pada anak lain...cinta pada saudara lain..cinta pada kawan-kawan lain...besar erti cinta... maksudnya yang berbeza...

Sofya berkata...

cinta tanpa restu.. tak menjamin kebahagiaan...