selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 18 Jun 2011

*UBAH MASA PUBLISH*

Assalamualaikum
selamat pagi semua

sangat untung rasanya
jika kita buka new post
taip beberapa ayat dalam masa 5 minit
kemudian terus publish stori kita
mudahkan dan sudah pasti entry kita
akan terus berada di atas
dalam senarai blog list kawan kita
bagaimana jika kita ambil masa
yang sangat lama untuk mengarang?

taip-taip-->padam
ditambah pula oplod gambar yang banyak
tentu ambil masa yang lama
kemudian kita publish entry kita
dan kita BW ke blog kawan
kita tengoklah masa kita publish entry
"aaikk kenapa 45 minit yang lalu?"
padahal kita baru publish 2 minit yang lalu

ini pernah terjadi pada saya..huhu
puas fikir maklumlah kureng tahu pasal blog
dan saya jumpa cara penyelesaiannya
agak mudah sangat pun
mungkin kita tak perasan

ini pada bawah new post kita
klik post option [1] dan klik scheduled at
dan pilih masa yang kita hendak [2] - hak saya guna style masa 24 jam
ini juga cara untuk buat entry sticky post
kalu entry sticky post--> tukar pada tarikh sampai bila hendak buat sticky post


jadi habis sahaja uolls mengarang entry
siap oplod gambar bagai tu..
sebelum publish entry itu
ubah masa dulu deh
supaya entry uolls segar dari ladang..hhehehe

p/s: sharing is caring..jika ramai sudah tahu..xpe la..ecececee

11 Rajin Komen:

Pn DG berkata...

sharing is caring ekk......bagus2...awal pulok aku komen arini...

sarah-najwan berkata...

tu la..selepas lamo menghilang..dok berhibernisasi kor..maklumlah sejuk dennuuuuuuuuu

senyumSOYA berkata...

huhuhu...baru ku tahu~ hehhehe..maceh akak~

Kakzakie berkata...

Apa saja yg kita tahu mesti ada yg belum tahu dan banyak yg org lain tahu kita tak tahu...

Pusing tak cikgu? Hehehe....

~izan~ berkata...

slmt pg cikgu..kak sori tau psl smlm..hehe..

ilmu d pagi hari ni =) hepi weekend k!~

sarah-najwan berkata...

senyum soya:
boleh try buat..

kak zakie:
hehe..xpusing..saya fhm..

satu lagi-->kita yakin banyak yg kita tahu padahal sebenarnya banyak lagi kita tak tahu

izan:
xde hal dik..akak faham..kita mamam nati 25hb deh kat rumah awk..hehee

ajumohit berkata...

hehhehe TQ2..kekdg ade gak jadi gitu..info yg sungguh berguna, TQ!!!

Izan Ishak berkata...

mekasih atas info berguna ni kak~

apik pehe berkata...

hehe..apik sokmo guna cara gitu..setiap pkol 12 tgh malam sentiasa update..hehehe

Azlan Hasan berkata...

hehe..dulu sy takde masalah nak guna auto post nie tapi lately timing dia astik lari jer...pasni try huna format 24hours plak laa..hehehe

Regards,
-Strider-

bersama kak Es berkata...

bila ada idea tulis je sepuas hati..pastu pandai2 la kan eak masa nak publish.