selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 22 Jun 2011

*A.I.R*

Assalamualaikum
selamat petang semua
sekarang hanya nampak---->A.I.R

bukan saya hendak minum air deh!!!
maklumlah puasakan..hehee
tadinya terbaca status FB my SIL
akan ada gangguan air di kawasan lembah kelang

kita sebagai orang yang biasa guna air banyak
jika terdapat gangguan bekalan air
memang rasa amat susah
rasanya semua benda tak boleh dibuat
dengan sempurna dan jayanya dan cucinya

saya ada pengalaman pi melbourne jun tahun lepas
menetap di rumah my SIL jugak
dan yang buat saya teringat pasal air ialah
hanya dalam sinki dan bilik mandi sahaja ada air
dalam tempat qada hajat itu---->TIADA
bayangkan uolls camne mahu cebok!!!!!!hahahhaa
kenalah berfikir OUT OF DE BOX..hehee

begitu juga tandas-tandas awam australia
mana ada air beb!!!!hanya di sinki ada airnya
tapi tandasnya bersih
bebas segala "ketul-ketul"
walaupun tak ada air
jadi jika hendak guna
isi air dalam botol mineral
airnya yang sejuk dingin itu
dan bawa masuklah dalam tandas...huhu..dinginnnnnn!!!!!

macam saya memang suka guna air banyak
rasa macam tak puas kalau sikit-sikit..hehee
tapi tak adalah sampai membazir
jika dahulu boleh mandi sungai
sekarang..kena pilih sungai2nya..hehe

p/s: sabar yer bagi yang ada gangguan bekalan air itu..piss!!

19 Rajin Komen:

Yasminhamid berkata...

memang ahru biru bila tak ada air... kadang tu saya rela tak adaletrik dari tak ada air..

diana berkata...

tak de air hati susah o...
nak cuci itu ini,nak semayng,nak minum..
aih..
tak de air memang tak boleh duduk la kita..

apik pehe berkata...

hahaha..air tu lebih penting dari nasik kak..hehehe..

Izan Ishak berkata...

betul kak...susahnya kalau takde air walaupun bekalan putus sekejap kan~

sweetsal berkata...

biar xde api drp xde air..air adalah segala2nya..hehe

zarazueyin berkata...

hehe...betul tu
x selesa la kalau toilet xde air

suri solehah berkata...

air...tengah menahan dahaga ni huhu

eelobor berkata...

huhuhuhu, ambo ado gok pengalaman maso gi macau & hong kong ari tu. hahahahah, buleh baye dok lagu mano? hahahahhahahah,

munna berkata...

kalay takde air mmg rasa tak selesa je....

Kalamhati berkata...

takdok api buleh tehe lagi..kalu takdok air gak..meme haru biru la..

huhu ambo pun air sikit2 tak puas..hihi

Eliza berkata...

Hello awak..rajinnya puasa sunat Rejab? Saya belum start lagi neh..

Oh, air kalo takde satu hari, makcik kegelisahan okeh..

ajumohit berkata...

syukurla area gombak umah aju ni ada air

ajumohit berkata...

syukurla area gombak umah aju ni ada air

Nurul Jannah berkata...

jenoh gak kalau nak qada hajat ni kak..huhu

Amy Syaquena berkata...

Betul kak amy dah terkena masa gi Uk hari tue , BIL siap pesan lagi soh bawa bekalan air botol untuk kemudahan ke toilet , bukan saja di uk malah di vietnam pun sama.

Kalau di kelantan masalah bekalan air nie dah jadi biasa dah kak.Kat rumah nie kerap sangat x de bekalan air.Kalau ada air pulak airnya masyaallah macam air karat rupanya .Selalu ke rumah mertua mandi dan dapatkan air sebab rumah mil selain air gomen ada air sendiri yang di boring.. so air sendiri lagi jernih jernih dari air gomen huhuhu~ tersekso ow kalau x de air semua keje rumah terbatas dibuatnya

azieazah berkata...

Mujur juga diberinya notis, kan? Kadang2 takda notis tahu tahu air takda. Heeeee...

Goda Boleh Tapi Jangan Godam: tapi tetap ada kaitan, kan?

Azlan Hasan berkata...

hi kak..sory lama tak singgah..work load banyak lak lately..hehe..tp citer pasal air sib baik umah saya pakai satu saluran air ngan masjid..kadang2 kalo area kitorang effect suma saya tak kena sangat sebab kita pakai saluran special..haha..masjid kalo xde air mau mengamuk orang..hehe

p/s: boleh tolong sy cari blogger tak??refer entry saya..hehe..

Regards,
-Strider-

ieda berkata...

akak kelmarin area umah saya x der air .. sib baik air tangki ada huhuhu ... susah tul mana2 punn kalau x der air nie .. biar x der api :)

makdara TERdiva berkata...

huhu!
nasib baek masih ada lagi air..