selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 31 Mei 2011

::FIRE STONE::

Assalamualaikum
selamat tengah hari semua

sebelum berkelentung kelentang di dapur
kita share satu kisah masyarakat
kita masyarakat tu..hhehe
apa lagi kalau bukan si fire stone

perhatikan yer..dalam kalangan kawan kita
mesti ada yang bersikap fire stone@ batu api ini
sila berhati-hati dengan mereka
kerana bila-bila masa sahaja
diri kita akan dianiaya atau dikenakan

ciri-ciri orang begini mudah sahaja
1. suka sangat ambil tahu kisah orang lain:
-->alih-alih stori kita dah sampai ke utara
2. suka sangat mengadu domba:
-->orang itu bla..bla....dia nak tau respons kita dan nak stori balik ke org lain
3. suka sangat memasang telinga:
-->nampak org sok sek..sibuk nak menyelitkan diri

ada juga kalangan fire stone ini
ciri-ciri di atas itu tidak kelihatan dengan ketara
mereka lebih pendiam, kurang bercakap..
nampak macam berbuat kerja sahaja
padahal...alkisahnya dialah pembawa mulut itu..huhu

dalam berkawan kita hendaklah berpada-pada
tetapi awas jugak sebab sahabat sejati juga
boleh menjadi gunting dalam lipatan
menikam sahabat sendiri dari belakang
berdasarkan satu sahaja hal yang tidak puas hati..bayangkan!!!!
perit sungguh apabila dikhianati sahabat baik sendiri

rambut sama hitam
hati lain-lain!!!

p/s: tiba-tiba teringat seorang kawan lama dan kisah-kisah lama..huhu

30 Rajin Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kena berhati2 dgn org mulut kepoh...sbb dia ni bkn perasan apa dia ckp.dan mmg benar sis,org diam pun selalu gak jd batu api.diam2 berubi..cissss..

diana berkata...

ada ramai orang gini..
cerita yang tak de kena mengena dengan dia pun dia sibuk tanya itu ini..lepas tu pi cerita kat jiran block lain..
sebab tu abang lan
pesan jangan bercampur sngat dengan orang kot2 ni..

ieda berkata...

setuju sgt2 kak .. jauhi mereka2 nie .. tapi mereka2 nie memang ada lah kak .. mana2 gi pun ..

dan paling sakit ati mereka adalah dikalangan kita kerana mereka ada banyak jenis .. yg duk senyap2 nie yg bahaya huuhu

Eliza berkata...

Betullah awak tulih tu. Dari zaman sekolah, asrama, Uni sampai ler mana2 tempat saya kerja mesti ada ciri2 org mcm tu. Rimaskan kalo ada member perangai fire stone nih.

Tapikan..perangai saya dari dulu, never put trust on anybody and best frens even my hubby. Maklum ler manusia nih mudah berubah. Percaya kat diri sendiri n famili dah cukup. huhu...

munna berkata...

mmg ramai yg suka jadi fire stone ni... klu dah tahu mmg munna berhati2 bila bercerita dg org mcm tu

Kakzakie berkata...

Simbah kepala dia dengan air cikgu biar padam api tu. Hehehe....

Paling takut dipertemukan manusia macam ini kan cikgu....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

ramai orang macam ni kak...kadang2 memang kena elakkan dari jumpa mereka...

Princess Nur berkata...

fire stone ni ada dimana2..jadi kenalah kita berhati2 dlm bercakap dan percaya pada sesiapa..lebih baik bersikap moderate :)

Mohamadazhan hjDesa berkata...

hehe.macam2 jenis orang ni...

elakkan mengadu domba kerana bakal mendapat azab di akhirat =)


Perodua Myvi 2011 Menggunakan Enjin 1.5L Bakal Dilancarkan (GambarMenarik)

Ati Masrif berkata...

masalah kita ni
orang yang kita hormat pula
perangai lagu tu..

apa nak buat ..tak mau
kawan tak boleh pulak

just berhati2 kalau cakap apa
kat dia dan tutup mulut
kalau dia mengadu apa2 kat kita

♥cmª shIemª♥ berkata...

aiyo...
kak..ade sstgh manusia kat sekeliling cma ade perangai cam ni..
menci ngan ini orang..
PHD tu..lagi la..tambah pulak firestone ni..

Sofya berkata...

kalau dah tau orang camtu..
baik xyah layan..
saja cerita kat kita kisah panas..
bila kita plak pandai plak p sampuk.. or komen..
silap2 dia alih kita plak yg bawa cerita...
erm sakit hati dgn org camni..

Solihin Zubir berkata...

sy pendiam.. tp bkn firestone ok.. heheh..
n x suka org yg melaga2kan org lain..

Hanis Azla berkata...

kdg2 kita terlepas pandang pada fire stone yg tak menunjukkan ciri2nya tu.. itu yg lebih bahay sbb kita tak tahu siapa yg bawa cerita ttg kita tu..

- GC - berkata...

bahaya nih, kena extra carefullllll..!!

farah fauzi berkata...

sokong sangat2..kadang2 yang diam2 ubi tuh la yang bahaya..makan dalam...hehe

MamaEma berkata...

memang tersangat perit kalau sahabat baik sendiri hentam dari belakang....

Papa Mifz berkata...

mmg ramai yg jenis mcm nih...ada yg jenis fire stone + fan leg lagi menyakitkan hati...

Amy Syaquena berkata...

memang ramai yang suka jadi fire stone ni kak , kalau amy tau dia jenis perangai macam tue amy memang jauhkan diri , kalau boleh elak amy akan elak tapi kalau dah x leh elak tue just layan gitu2 je..

Cikgu Nurin berkata...

Sangat-sangat benci dengan orang yang macam ni...depan kita mulut maniiiisss..sangat..tau-tau belakang kita..berduri, bertanduk bagai...

Acik Erna berkata...

sarah-najwan..mana pun kita akan jumpa orang yang macam ni..

padin berkata...

setuju benar apa yang sarah tuliskan ni, orang yang macam ni kadang2 kita tak sedar kehadiran dia..

khianat kawan sendiri? ahah, topik yg menarik tu :D

apik pehe berkata...

hahaha..ingatkan ape la tadi fire stone..batu api upenyer..hehee

Kalamhati berkata...

bahayo oghe gini nih..jenih make dale..

keno jauhi..tp kt mana2 pun spesis ni ttp wujud..btol dop?

padlie berkata...

nasib baik x jumpa lg org gini...


Proton Gen-2 buatan Arab

Citarasa Rinduan berkata...

kalau ayu...
suka mengelak...
suka buat2 banyak kerja...
tamo borak panjang.. biarlah dia terasa..
hhahhahaha

Azhariah Zuber berkata...

kami suka gak selit2 dgr gossip...heheh tu ciri firestone eh....

Farah Shamsudin berkata...

lumrah tu kak.. memang ada manusia yang sebegini..

bersama kak Es berkata...

saya rimas dgn fire stone !

mrs redzuan berkata...

erk. saya pendiam. tapi kalau dengar orangcerita, masuk telinga kanan kuar telinga kiri.