selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 30 Mei 2011

::EDISI JAGUNG::

Assalamualaikum
selamat pagi semua

selamat bekerja untuk semua yang bekerja
saya gembiralah sebab mulai hari ini bercuti
selama dua minggu uolls..hehe
nama ajo cuti tapi banyak keje sebenarnya
kita stori lenkali deh

tapi hari ini kita berkongsi tengok
gambar menduga akal perut ini..hehe

menu sarapan pagi ini ~ jagung rebus
petang nanti hendak bikin bubur jagung

nasib baik lunch saya tak bikin
chicken pox chop dan letak jagung rebus kat tepi..huhu
lunch tetap pulun nasi beb!!

so uolls..bagi yang bekerja
lepas ini boleh sarapan
tetapi jagung rebus tak jual kot pagi-pagi ini
dan bekerjalah dengan penuh semangat
bagi suri rumah-->macam saya sekarang
selamat menguruskan rumah tangga!!!

p/s: edisi malas-malas di rumah..^__^

25 Rajin Komen:

Sofya berkata...

bestnya jagung tu.. my favorite..
nt balik kerja nak singgah beli jagung gak la..:)

- GC - berkata...

sedapnya jagung rebus.. tambah2 jagung muda.. hehe..

LYAfrina berkata...

jagung ni sapu dgn butter @ planta & bakar..pon best

Farah Shamsudin berkata...

Seronojnye kak.. bermalas-malasan di rumah.. Kalaulah saya dapat bercuti macam akak ni..

eiela berkata...

bestnya jagung rebus..

Latest Entri :
Monday Blues

Eliza berkata...

Seronoklah awak jadi surirumah sepenuh masa utk 2minggu yer? gaji tetap jalan..itu yg besh!

Saya pulak kena paksa ikut cik abang otstesen pulok cuti2 sekolah. terbalik deh. Layannn...

kakchik@ella berkata...

jagung baik di bakar atau direbus atau dibuat bubur, tetap feveret kc. anto kat kawe weih. hihi.

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

suka puding castard jagung kak..heheh...tapi awe kalu makan jagung rebus mesti terselit2 sebab gigi jarang :)

Kakzakie berkata...

Jagung rebus nie cikgu kalau makan panas-panas memang best. Dah sejuk akan jadi kuih lain pulak ye. Planning yg bagus sementara pelung cuti yg diberi....

Ati Masrif berkata...

hai rozi..

ingat dah sampai ke kelate doh

tok kelik kampong kah...

Adinda Amy Sensei berkata...

bestnya jagung ni kak...

aimila berkata...

tengok jagung ni teringin pulak buat bubur jagung. musim cuti sekolah ni memang dapur lagi kerap berasap dan aktiviti 'mengemas' pun semakin giat dilakukan. huhu.. anyway, salam perkenalan utk cikgu.

wahida berkata...

pastu sapu planta...perghhh...mmg layan!!

Acik Erna berkata...

asslam sarah-najwan..semalam acik dah makan segala jenis masakan jagung..buat emping..rebus..bubur dan cekodok..seharian dengan menu jagung..

munna berkata...

kak.... munna pun baru je pulun jagung last week..sampai kan 7 ketul2 yg besar2 munna dgn en. abg makan semuanya...rebus je lepas tu sapu planta mmg syiokkk makan

MamaEma berkata...

meme ema suko make jagung ni..biarpun make jagung boleh buat perut meragam....hehehe...selamat bercuti kak deh...

daddyzkool berkata...

alahai tetiba jadi lapar pulak....adoi...

diana berkata...

saya suka jagung rebus..
tapi kenapa bila rebus sendiri tak sedap..
kalau beli kat kedai tu sedap pulak..:p

♥cmª shIemª♥ berkata...

saye pun suka jagung...lepas rebus tu tenyeh ckit ngan planta..nyum2..

ieda berkata...

kak ... cer hantorrr umah sikit ! .. eiiiii :))

Amy Syaquena berkata...

Kak amy sedih bila lihat gambar jagung tue , amy dari minggu lepas lagi teringin nak makan jagung tapi hubby x nak belikan..sedih kak huhuhu~ kalau makan jagung nanti amy senang sakit agnin kat perut sebab tu di laranag..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

dekat setahun tak mkn jagung tongkol...rindu jagung!!!!

eelobor berkata...

huhuhu, semale baru make lamb chop siap hidangan ado jagung sket dio letok bucu pinggan.

balik kampom baru nih, ado la jugok beli jagung rebus. balik ghumoh nok make tok sedak hapah. tawar heber

chemay berkata...

lama dah tak makan jagungg..
nak sikittt
:)

Citarasa Rinduan berkata...

ya ampun...........

nak berbuka jagung manis gak lah..
mana nak cari???