selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 24 Mei 2011

::ENTRY TEGUR::

Assalamualaikum
selamat pagi semua
pagi ini saya akan bertugas
secara adil lagi bijaksana..ececece

ini bukan entry sentap!!!
untuk menegur sesiapa
terutama kalangan blogger..hhhehe
amacam gempaq tak??
saya rasa saya tak pernah
buat atau publish entry sentapkan..huhuhu

ini berkaitan dengan kes menegur
atau bahasa lembut ialah memaklumkan
kepada kawan kita jika:
1. selepas makan makanan berlada--> ada selitan lada di gigi
2. ada sedikit calitan taik mata ka..hehe
3. terkeluar bulu hidung..wahaahaa
4.dan sebagainya
[INI KES LUPA NAK TENGOK CERMIN LA NI]

kadang-kadang hal ini
kita segan hendak memaklumkan
kawan kita kan
tapi kasihan kat dia
sebab jika kita tak maklumkan dia
malu dia weh sebab ke mana-mana
dia pergi..orang akan tengok aje..huhu
orang lain lagilah tak akan beritahu dia..

jadi sebagai kawan
kita kene beritahu dia
untuk penampilan diri kawan kita jugak..
dan pastinya mereka akan berterima

p/s: hari ini plan sesuatu yg gempaqq!!!tunggguuuuu..jika jadilah...

30 Rajin Komen:

Azlan Hasan berkata...

hahaha..btul kak..kita kena amalkan konsep "kalau kawan tak tegur kawan sape nak tegur??"..hehehe

Regards,
-Strider-

~ yus ~ berkata...

Menegur untuk kebaikan kan kak..

Zue AnnaLeeya berkata...

haah la kak... tegur utk kebaikan...

kak zia.... baco jah entry nih, teruh sayo cek mato denge gigi sayo..... kot2 ado selit... hahahahaha.....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kalu nak tegur...ajak dia g toilet ke, atau tegur di tempat yang tak ramai orang...nak tegur boleh..maruah orang kena jaga jugak kan kak :)

wah ape yang gempak tu

Hanis Azla berkata...

klu yg rapat tu mmg saya tegur sbb mengelak dari dia malu klu org lain nmpk.. sbb saya sendiri suka di tegur ttg perkara yg kita tak terperasan tu.. sbb malu dgn kwn sendiri rasanya lebih baik dari malu dgn org lain..

kayzie berkata...

oh kalau berlaku pd saya harap kawan2 dpt tegur..malu kalau sume org dah tengok baru kita prasan..

aanie berkata...

kadang2 malu gak nak tego kwn camtu....tp ye la, klu kita x tego, lagi la dia malu sendiri....

ieda berkata...

hahahah tul tuu kak .. :) saya kalau kawan rapat saya tegur je .. cuma dlm nada yg slow dan mereka boleh paham :))

sbb harap2 kalau kita ada telupe mcm tuu adalah kawan2 yg menegur :)

Mama Zara berkata...

segan betul nak tegur :) mama akan minta orang lain yang tegur kan...hihii

munna berkata...

MUNNA KALAU KAWAN TEGUR JE... KADANG2 LEPASA MAKAN MMG TANYA ADA2 APA TAK YG TERLEKAT KAT GIGI...

Amy Syaquena berkata...

kalau berdepan dengan kawan yang dalam situasi macam akak cakap tu memnag segan dan serba salah nak tegur..selalu kalau dah terpaksa amy tegur juga

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/05/sinar-raudah-akan-mengadakan-baby.html

Pn DG berkata...

hahaha....mesti ada saeng mu yg terkena semalam....nak cepat ngat...hu3

makdara TERdiva berkata...

bisik2 manja kat telinga pun ok gak..hehe!

MamaYatie berkata...

teguran mcm tu saya biasa buat..hehee..kat manager pun pernah..lebih baik kita tegur dr dia malu kan..tp cara elok la

zaidah berkata...

tegur menegur sesama kita untuk penampilan bersama...

Solihin Zubir berkata...

kalau tegur benda camtu, dikira aib x eh? heheh..

wahida berkata...

apa plan gempak akak tu..tak sabar nak tau...

kak, off topic jap, akak tau tak cuti sekolah tahun depan bila? saya dah google, tapi takde la...
harap akak dpt membantu...

sarah-najwan berkata...

azlan:
yezza..tegurlah kwn kita..kalu dok..malu dia nati

yus:
betul3..sbg kwn

zue:
baik gi check..kot2 ade..termalu nati..

awe:
tegur mmg kene berhemah..nati xpsl2 seme org tau..

hanis:
betul..akak pom pesan gtu..mende ni nmpk remeh tapi malu besar wooo..

kayzie:
harap gtulah..

anie:
dia malu sdiri dan mesti kata..sampai hati kwn sdiri xbgtau..huhu

ieda:
betul..nada mesti slow..berhemah..

mamazara:
lol..kalu kwn baik kita..kita sdiri la bgtau..xpyh segan..

Izan Ishak berkata...

kalau tak tegur tu kesian pulak kat kawan tu kak.. takpelah utk kebaikan dia juga~

Kuman Chaos berkata...

kena bagi tau.. kesian kat dia..
kuman "SMM 2011" Entry

diana berkata...

kalau kawan baik ok je..
tapi kalau yang baru kenal rasa segan nak bagitau..
heheh..
tu pentingnya ke mana2 bawak cermin kecik..
heheh

puanbee berkata...

biasa kawan2 sy tegur sy , tp saya ok jer aslkan berdepan jgn tegur belakang tk suka !

Citarasa Rinduan berkata...

ayu cdgnkan.. kalau lah, ayu ada salah berbicara atau post entry minta tegur ya..

begitu juga dgn komen

sarah-najwan berkata...

munna:
hak tu sebaiknya..tnye trus kwn kita

amy:
serba salah jgk..tapi elok kita tegur..

das:
bukan saing aku..aku sdiri..trus aku buat n3..hahaha

MDT:
lebih berhemah tu..hehhe

mamyatie:
betul3..

zaidah:
yezza..utk kwn kita

solihin:
hahahhaa..kamu ni..kwn kita sdiri xpa..xmention namo..

wahida:
tgguuuuu..rasa lum kuar la wahida..akak pom xtau sehingga kuar yg sah dr KPM..

izan:
tu la..demi dia..

kuman:
tu la..kalu x dia malu

diana:
ye betul..bw cermin tu..tgk sdiri..

bee:
tu namo dio ngumpat bee..ni kene bgtau diret..

ayu:
ok ayu..akak akn buat..

Azhariah Zuber berkata...

dulu masa u kami tak panggil taik mata tapi ice berg..jadi tak la malu nak tegur2 sgt..haha

padlie berkata...

Tolong la tegur, dengan harapan, time kita nanti ada yg sudi tegur..

Jom kenal Sistem Suria kita

apik pehe berkata...

hehhee..betol kak..kadang2 apik rase gitu gop..hehe

camne kalo kawan apik ader banyak bulu dada?apik nk tegur camner?hehehehe

eelobor berkata...

huhuhu, kalu lagu tuh kita mesti keno tegur dio, bagi mengelak dia lebih malu lagi

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

hehehe...betul sis.baik kita bg tau dia.dr dia malu nnt kan.lipstik sememeh ke,ada taik mata ke?haishh sian dia malu nnt

Sofya berkata...

masa baca n3 ni terus check kat diri ada yg tak kena ka..ha3 xda pun..

kawan kena tegur la kawan pun jgn plak sampai tersinggung kan..