selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 25 Mei 2011

::CIUM BAJU HILANG RINDU::

Assalamualaikum
selamat pagi semua

uolls janganlah uwek..uwek
dengan hidangan entry saya
yang asyik kerinduan ini deh..huhu

betul ka orang cakap
jika kita peluk cium bau baju
anak kita yang belum berbasuh
kerinduan terhadap mereka akan berkurangan??
tetapi apa yang saya dengar
begitulahkan..

ini kes saya lah ni
saya lupa hendak tinggalkan baju saya
untuk bagi mek sarah gentel-gentel atau cium
mungkin boleh mengurangkan ingatan dia terhadap  mok dio ni..huhu
saya pun lupa juga
bowok baju dia

lain kali baju busuk ini kena masukkan dalam
check list barang-barang yang hendak dibawa
agar kita tidak terlupa
kerana ini salah satu petua jugak tau..
tak adalah nati kesasauan kesasaran sebab kerinduan terlampau..huhu

kita bicara hal-hal
yang boleh kita aplikasikan
khas untuk ibu-ibu
yang salu out station ini

p/s: lagi sehari..opppsss..dua hari..

29 Rajin Komen:

Farah Shamsudin berkata...

out station ye? patutla kerinduann..:)

Zue AnnaLeeya berkata...

oooo... lupo bowok baju mek sarah... ingatkn lupo bowok baju somi satni... hehehehe....

Eliza berkata...

alololo..cian mek Sarah. kot-kot maknya rindu bangat kat paknya yg lebih kot..malu nak tulih ler tu. hihihi...

Bagi dia tgk gambor ibu dia hari2 pun leh hilang rindu rasanya..

Ati Masrif berkata...

salam cikgu

itulah salah satu pengorbanan
seorang isteri yang berkerja

ingat deh add dlm chk list :)

hyazz berkata...

ala cian nye mek sarah...mesti rindu gile giler nih... berpa ari outsttion

~ yus ~ berkata...

memang kena add dalam check list tu kak. Saya pun kalau suami OS, memang baju terakhir dia pakai saya tak basuh, sampailah dia balik. Kalau anak2 merengek malam2 cari abah dia, saya selimutkan dengan baju tu. Biasa yang paling keciklah...hehe

Hanis Azla berkata...

betullah kak.. cium baju mmg kurang sikit rindu.. klu pergi kursusu atau kerja luar, mmg selalu menghitung hari.. rasa tak sabar2 nak balik..

MamaEma berkata...

cara terubat rindu sekarang pakai tepon yg ada 3G... tapi betullah org2 kata kena cium baju yg tak dibasuh tu nak ubat rindu...itu baju anak..baju suami kena bawa juga tu...hehehe

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

mak sedara awe ada buat kak..dia dah jaga cucu dia lama..sebab anak dia pantang kat rumah..lepas tu waktu anak dia nak balik sabah..dia bagi kain bantik dia yang belum basuh kat cucu dia...elak cucu dia sakit rindu..eheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

siannyer...tp sian lg pd mek sarah.dah la kecik lagi.kita yg tua pun tak tertanggung rindu

Cma Shiema berkata...

huhu..cian kat akak menanggung rindu..
tp betulla kak..anak yg cium bau baju ibunye lepas rindu tu..

- GC - berkata...

hehe. sy pernah cium baju suami, masa tu dia pergi belayar 3 hari. msa tu rasa sayu sgt. hahaha

Papa Mifz berkata...

kalo baju tuh yg peram stock lama punya sure lagi kerinduan terubat kan...hehe

makdara TERdiva berkata...

bagus jugak tips ni lebih2 lagi utk ibu/pak2 yg saling berjauhan dgn anak2..sob..sob...

my rebina girl suka cium selimut/bantal bekas saya gunakan :D

ieda berkata...

alor ciannya akak ...
ieda lak windu kat semua kawan2 sbb tadi still x der tenet .. nie pinjam berukband kawan huhuh

sabar ye kak .. x lama lagi tuu 2 ari lagi .. huhuhuh

munna berkata...

SABAR YE KAK .. TAK LAMA JE LAGI TU...

Azhariah Zuber berkata...

bleh gak rakamkan suara...it works

sarah-najwan berkata...

farah:
huk huk..

zue:
tu la zue..akak lupaks..

eliza:
tu la..sarah da cium2 jaket mak..dia cengeng skrg ayah dia bgtau..majuk ajo..

ati:
ye betul...

hyazz:
5 ari...huhu


yus:
tu la..salu gtu..tapi time ayah dorang..anak2 xkisah pom..mok dio ni sb jrg2 OS..

hanis:
tu la..seb baik jenis akak ni jrg2 sgt OS..

ema:
bole gak buat gtu..tpo henpon cap aye.huhu

awe:
tu la..xkira kain apa asal ada bau2 kita..huhu

LM:
tu la..skrg ayah dia bgtau dia mmg cengeng..

cma:
huk huk..akka sedeyyy

GC:
sayu sgt..dgr hubby citer pom air mata meleleh..

papamifz:
hahhahaa..ye kot

MDT:
tu pom bole..asal ada bau..hehe

ieda:
huhu..tu kasihan gak..maklumlah blogger tegarrr..

munna:
sabar la ni..esok je lagi..

aza:
rakam dah sore mek sarah nyanyi..huhu..tu la dok asik dgr..sampai bateri cpt kong..

Amy Syaquena berkata...

betullah kak cium baju dapat kurangkan rasa rindu dapat pula baju yang x basuh lagi la dapat melepaskan sedikit kerinduan..

diana berkata...

saya pun buat gitu..
cium baju suami..
tapi maisara tak la..
kalau rindu kat ayah bagi baju ayah pun tak de jalan nye..
hahahah..

Izan Ishak berkata...

iyelah kak...org kata kalau rindu kena cium baju kan. takmo yg basuh punya...

Pn DG berkata...

jolo ko rindu sarah tu...rindu ayahnya tu...malu2 nk bgth...hehe

Solihin Zubir berkata...

err.. x pernah plak dgar cium baju anak.. slalu dgar cium baju suami je kalau rindu.. heheh..

Sofya berkata...

mak selalu pesan camtu..
Taklah anak taknak duduk bilik kita jauh drnya..
tapi tak pernah dengar plak orang dewasa ke apply petua ni gak..
lawaklah nak packing baju masam sekali..

wahida berkata...

pernah dgr petua ni tapi tak pernah apply kan lagi...bagus tips ni...

apik pehe berkata...

ehehehe..hak ah..apik pon kalo berjauhan nga makwe..mintak gak baju yang dia tak basuh..hehehe..nk ilangkan rindu..

Liza @ Adzriel AB berkata...

senyum jap baca entry ni. kalau hubby outstation mmg kak liza simpan kain pelikat atau baju dia satu yg baru pakai.

eiela berkata...

tak pernah dengar plak camtu. kalau rindu tengok gambar je selalu. huhu

Latest Entri :
Lemang Penanda Raya Dah Dekat

eelobor berkata...

hahahaha....dah tak lama tuh. agak2 bila dah balik nak terjah sape dulu eh? anak2 ker......? hahahahhaa