selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 1 Oktober 2010

HAIRAN BIN AJAIB~


salam..
hari ni xtau nape...
publish yg entry draft
macam biasa
tapi bila kita pi bw kat blog kwn2
yang list blog kita dlm blog dia

___tidak ada entry kita yg baru itu___

yang ada entry yg semalam
kenapa jadi begitu yer???
ada apa2 yg terklik ke??
musykil saya

hari tu da blaja sket2 cara nak auto publish
buat seperti itu..
tapi tidak jadi jugak

last2 kita delete semula n3 itu..
nanti buat yg baru kot..

nampak gayanya...belum kuasai sepenuhnya
dunia berblog nih..
masih banyak yg perlu dipelajari..

jika yang hendak membantu
silakanlah...huk huk

p/s: sedih gak trpaksa delete dulu n3 yg dikarang pepagi tu..

18 Rajin Komen:

diana berkata...

tarikh tak tukar kot..
saye pun banyak benda
lagi kena belajar ni..

Kuman Chaos berkata...

tak pun yang AM/PM tu salah pilih.. bila guna huruf kecik dia tak catch aritu..
kuman "aci effective.." Entry

sarah-najwan berkata...

diana--> tarikh da tukar...byk lgi kita kene blaja kn..huk huk..

kuman--> salu xde pom dkt time tu am/pm??..ke yg akak je xde..hihi

Kuman Chaos berkata...

ada la kak.. kak guna editor baru ka editor lama? yang kita select kat Setting Blog tu?
patut pasa nak publish tu kat option ada dua kan 1) Automatic 2) Scheduled. Bawah 2) scheduled tu ada 2 ruang i) Tarikh (DD/MM/YY) ii) time (HR:mn AM/PM)

try tengok kak
kuman "khutbah.." Entry

AngahSayang2314 berkata...

sabarye jgn sedih2 tau kak zi nanti cepat tua lak hehehe

sarah-najwan berkata...

kuman--> nati akak tgk..tqvm

kakcik berkata...

Memang selalu macam tu... kakcik pun selalu perasan perkara ini.. :(

suzzsuzie berkata...

blog ksue pun cam tu gak..kdg2 tgok update yg sehari lepas pdhal dh ada byk dh update terbaru...tak berani nak tekan apa2 lagi sbb tak fhm sngt blog2 ni..cuma tau tulis je

SYaMiLa berkata...

kalau nk mahir dlm blog ni nk kena berani try & error...

kalau tkt hilang, import dulu blog simpan dlm hard disk...so semua2 post2 kita selamat...

cha berkata...

kita pernah buat entry auto publish, yg jadi sekali je, haha... sedih je kan? lain-lain, semua entry fresh, gigih menaip.

Kuman Chaos berkata...

oo boleh import blog masuk HDD ek?
nak kena try nih :)
kuman "aci effective.." Entry

sarah-najwan berkata...

angah sayang--> xmo2 marah..nok nmpk menten awet mude..ki3

kakcik--> ade gak pglaman gtu ek..guaner jd gtu yer..nak ikut cara kuman tu takut lak..silap tekan kn...huhu

sarah-najwan berkata...

susssuzie--> saya xpenah lgi..ni baru sekali..share selalu ngan blogger2 lain kot2 bole membantu org lain jgk kn..

syamila--> tu lgi saya xpandai..phobia IT org ckp..nk try n error bab setting2 nih..takuttt..nk import2 tu..xtau..

sarah-najwan berkata...

cha-->akak rasa cara tradisional kita ni la yg selamat kot..entry fresh dari kebun..hehe..

kuman--> buat dulu cara syamila..then bgtau keberkesanannya...

Yasminhamid berkata...

bak kata kuman... maybe salah pilih time utk AM /PM tu kot. Syukur tak pernah jadi.. selalu juga pakai auto publish..tapi kalau publish biasa tp tak update kat blog kawan-kawan ada la jadi...

apik pehe berkata...

kak..culture shock kot..hehehe

nuriz berkata...

blogspot pun macam org jugak ada masa dia ok ada masa dia pening heheh. dulu ada masalah tak keluar komen, mungkin ni slh satu msalah blogspot tu jgk.

Tomato Gurl's Life berkata...

jangan sedih akak..kita kena rajin mencuba..try n error..nati lama2 ok la..
1)akak set date n time tue betul2 ye..cek tengok am/pm..
2)maybe gak kadang blog yang problem..nak kepastian refresh kat blog tue..
3)better backup pe2 entry yang dibuat..