selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 6 Oktober 2010

PENGALAMAN BERKERETA~


[pic from google]

salam semua
harap pagi ini ceria2
saya..alhamdulillah

pagi ini nak story pasal bawa kereta
pagi ni saya macam laju jgk sb agak terlewat
hehe..
nasib baik sampai sedang molek jam..
kalau tak..karer merah you..
hish!! xpenah lgi karer itu..

kadang2 kita sebagai pemandu
tanpa kita sedar atau tidak
kita tergolong dalam pengalaman ini
ini semua juga berdasarkan pengalaman saya juga
tgk contohnya:

1. bawa 60/70 tetapi dok lorong laju:
-pernah kene gini? ...nak2 kalu time nak cepat..kereta kat depan bw mcm makan angin aje
-geram sgt2..tapi nak buat mcmane..mybe dorang tidak perasan kot banyak kereta do Q belakang...

2. cepat panik:
- kadang2 bercakap itu amat mudah..tetapi..jika sudah kene batang hidung sendiri..baru tau
-kita berharap..jika berlaku apa2 sepnjg pemanduan..harapnya tenangkn..panik nati kita jadi tak boleh berfikir dgn baik..

3. suka menyelit @ potong Q:
- time jem..ada2 shj yg begini...jadi bertambahlah jem..jalan utk 2 lorong..mau jadi 3 lorong..

itu shj saya hdk share hari ini..
yang penting..sepanjang pemanduan..
kuncilah kereta anda..
macam2 hal bole berlaku..
orang jahat pom boleh merompak dalam kereta
kita pom dah byk baca dalam paper
kes ragut pom sama
boleh berlaku dlm kereta...
minta dijauhkan...

p/s: prihatin jugak lesen memandu itu..saya pernah terlepas pandang..hee..skrg pom saya nk check..hehe

23 Rajin Komen:

Honeyvsbee berkata...

Hehehe. .bee dah datang. .wee. .akak ngajor pagi ke?

soclose2213 berkata...

kadang2 terlupa..sbb syok sendiri bwk keta..kekekeke..

Kuman Chaos berkata...

sebut pasai kereta nih nak jadi road rage gak pagi tadi.. nnt ekk.. :D
ada story...
kuman "Pandai..." Entry

Zaidah berkata...

yang biasa jumpa bila orang pandu keta macam siput babi patah kaki tapi ikut lank kanan.....memang geram n menguji kesabaran...

kakcik berkata...

Kakcik selalu cakap orang yang bawa kereta macam makan anginj tu ' mereka sedang melawat kawasan'. Walaupun kosong di hadapan dan kereta dah berderet di belakang, dia boleh buat tak tahu sahaja...

AngahSayang2314 berkata...

betul tue kadang2 kita terlepas pandang gak kan kak zi..

sarah-najwan berkata...

bee--> akak ngajar pagi...tu salu gak racing..hehe

soclose2213-->syok sendiri tapi dlm suasana clear..okehlah..hhee

kuman--> ye ke..akak tggu n3 awk tu..

sarah-najwan berkata...

zaidah--> tu mmg akak pom hangin...dia mcm xsedar..org seme potong sbelah kiri..tp dia wat dono aje..

kak cik-->betul kak cik..tu bw kete dlm 40km je tuh..geramm kn..

angah--> akak penah sekali lagi terlepas tgk tu..mau sebulan tau..tapi bw biasa aje..xsedar jd kita xtau lah..

appleijo berkata...

hehehe itu lah pasal..lepas tu bila org Q..kita tak kasi dia masuk..last2 dia geram..tunjuk penumbuk lak kat kita hahaha lawak ekk..sy pnah kna gitu..bukan nya driver laki..tapi driver pompuan tu..sy buat bodo jer..janji cepat sampai kat umah..sapa suruh dia potong barisan..padan muka dia (hahaha gila kejam sy ekk)

Tomato Gurl's Life berkata...

haha..akak terer leh pecut..cik tom xberapa pandai..bawak slow je..hahaha

Gayahspears berkata...

sangat2 setuju... geram bila gayah memandu kalo ade yg nk race dgn kita kat trafic light!!! huhu.. bila da geram.. xsedar kaki menekan pedal minyak!!huhu

sarah-najwan berkata...

appleijo-->xkira laki pompuan skrg..asik nk racing aje..mybe dorang ade hal kot..

cik tom--> akak pemandu berhemah..ikut undang2..

gayahspears--> jgn dilayan kalu org ajak racing..bahayakan kita..

Suara Kalbu berkata...

Kak,

Hubby paksa saya drive ni. Seriau mengenangkan jalan KL yg melekat ni.. saya ni penakut

nuriz berkata...

ada yang nak masuk simpang dia tak bagi signal , kita yg nak lintas duk tunggu dia ni nak pi terus ke nak belok, rupanya dia belok...sakit hati sgt2 kan kalo ada org yg tak reti guna signal ni.

sarah-najwan berkata...

suara kalbu--> kalu nak tau..akak ada lesen dua bulan..trus bawa kete kat KL..main redah je..org asik pon..pon..akak wat dono aje sb kn da tempek P..fhmlah kn...skrg da hmpir 9 thun ada lesen..da pro..hehe

nuriz--> tu satu lgi masalah yg buat kita hangin...slow tanpa signal..alih2 belok..selamba aje kn..

liliac_lavender berkata...

salam. cikgu. sy pun nk share pasal kereta. sy baru je eksiden. teruk gak la..bayangkan kalau lepas selekoh tetib aje ad construction sign kat dpn..tapi kon tak da..kereta kat fast lane plak banyak dan laju.. maka, kereta dpn saya pn brek serta merta sbb tk nk langgar construction sign dan saya pn x smpt brek lalu langgar dia. byk gak kereta terlibat. 5. moral of the story, org2 yg buat construction, sila letak kon beberapa meter di hadapan construction sign, jadi kalo org langgar kon x pe la..and kalo ad construction kat slekoh, sila la letak org2 anda utk bg warning pd driver spy masuk fast lane..

p/s: acident=fobia
-aini-

Yasminhamid berkata...

kalau dah lambat.. emang biasa bawa keta macam lipas kudung.. time tu.. org bawa slow jer memang nak kena maki la jawabnya..

Das berkata...

pernah bw kete sampai 13km/j
kaler merah pun pernah dpt...hu3
maks 3 kali sebln...jgn lebih..
ha3

Amy Syaquena berkata...

amy pun pernah jadi macam tue juga..semuanya di sebabkan terlewat pergi kerja..kaki pun ikut sedap la tekan...nasib x pernah jadi pape yang tidak di ingini..

jemput ke sinar raudah..
http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/di-tindih-makhluk-halus-semasa-tido.html

sarah-najwan berkata...

aini-->dah ade pglmn xciden=fobia yer...xpe..kene amik masa sket utk drive semula..

min--> mmg gtu..asal kita nk cepat..ade lh mcm siput..hangin btul..

das--> mok cik xpenah agi karer merah...skoloh mu jauh banget nunnnnn...no wonder beb..

amy-->seb baik kn..tp mcm trpikir gak..bw laju2 tu..hihi

Faezah Faiz berkata...

karer merah tu punch kad merah kak ekk?? xpaham ambo bahaso2 blogger ni...huhu

spjg 2 taun lebih bwk kete nih, alhmdulillah xpenah g accident, xpenah g kene saman...(pemandu berhemah la katakan...hua3)..tp penah tersondol kete org...cett..melayang 300 hengget u!! dan dulu selalu kne hon dgn org laenn...keh3..

konklusinya, (mcm ringkasan lak..huhu), pandu cermat, jiwa selamat...<<<ungkapan menarik tuuu... kikiki

~SukEMakAn~ berkata...

hehe
naseb baek saye behemah!

Honeyvsbee berkata...

Kan dah ramai owg lepas gewam ni. .hahaha. .bee jarang bwk keta. . .