selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 23 Oktober 2010

FIRE!!!FIRE!!!...TERBAKARR~

salam..
alluuuuuuuu semua..
mood baik nampak..heheh

tak ada maknanya
kalau line semput-semput bahasa gak..
fire!!..fire!!..terbakar!!..

bukan pasal apa2 yer
saya saja2 heading tajuk gitu
tetapi hendak stori mori pasal--> FIRE DRILL
heheh..buat teknik suspen sikit..

malam bilatah..
hubby saya terlibat dgn program firedrill di tempat kerjanya
jadi banyak bebenar cerita kelakar pasal budak2 nih
uolls sendiri tahukan
firedrill ni..pepagi buta buatnya..jam 2-3 pagi
time enak dibuai mimpi
tiba2..ada siren kebakaran
maunya tak lucu
pelbagai ragam + gaya + peel + mengigau + mimpi..etc
uollss pun masa sekolah2 dulu jika yang dok hostel pom pernah rasakan

jadi di sini..
peringatan utk kita
agar sentiasa berwaspada pasal hal2 yang boleh menyebabkan kebakaran

kadang2 hal itu nampak remeh aje
seperti masak air cerek yang tiada bunyi
mau kering air dlm cerek tapi tuan rumah pi soping moping
bayangkan..nasib baik tak jadi apa2..
kalau dok kwsan rumah teres..tak pasal2 rumah org lain @ jiran pom
boleh jadi mangsa jugak

begitu juga dgn sambungan elektrik
jika boleh satu tempat tu..bersambung2
extention tu pelbagai2..bahaya betul..

jadi..kita semua harus dan wajib peka akan hal ini
jangan ambil mudah..

p/s: dalam hati ada "fire"..heheh

12 Rajin Komen:

Hairil Rizal berkata...

Ya, ya..betul sesangat. Ramai dari kita mengabaikan keselamatan di rumah dan kemudian takde pelan tindakan dirumah jika berlaku kebakaran.

Qaseh berkata...

betul2...ingat la memori masa dok asrama dulu selalu je buat firedrill tu...

Izan Ishak berkata...

majoriti org abaikan aspek keselamatan ni kan. kalau cuai mmg boleh bawa padah kan~~

**tenet ni kejap ok kejap tak...sedih tau. nak bw pun berjam2 jadinya~~

Ati Masrif berkata...

betui sgt tu..bab2 kebakaran ni sgt serius
ati kat rmh ada emergency key stndby if hse key xde bila kebakaran ..tu atas nasihat bomba la..

Hana_Hide berkata...

hishh...ingatkan apa tadi...serius tgk tajuk tu..he he tapi mmg patut kita kena sentiasa berwaspada dan berhati2...dan kena tau apa nak buat...biasalah kita mudah panik

sarah-najwan berkata...

hairil--> mmg seme rumah xde plan kebakaran itu..plan on de spot je..tu yg bahaya..panik!!

qaseh--> mmg pelbagai ragam..

izan--> kita amik mudahkan..bila berlaku barulah tau..sabar noo psl line tu..kita buat slow2 aje..xle buat ape sehingga line baik..

ati--> canggih umah awak ade key emergency..kene buat nih

hana-->heheh.tajuk main peranan jugok..

Solihin Zubir berkata...

haha.. teringat time dok ostel dlu..
masing2 mamai je berlari turun tangga.. terpinga2.. haha.. lawak..

Sidratul Muntaha berkata...

fire drill
ehehe..
last year kena joint.
tpi namanya emergency respond team n drill exersice..
sadis..
pastu kena amik course 1st aid sekali..
belajo cpr

Gayahspears berkata...

hahha..
akak... nk peka camne kalo kita da tdo mati.... lgsg xsedor..huhu...
panik satu hal, pastu ade lak jiran2 yg buat bodo ja kalo umah jiran len terbako... e geram la dapat jiran camtu,,,huhu

Yasminhamid berkata...

sekolah saya pun ada buat baru-baru ni.. siren bunyi jer.. yg kita kelam kabut suruh budak buat barisan.. yg budak2 ni selamber jer rilek kemas barang bagai.. naik hangin saya dibuatnya...

SYaMiLa berkata...

utamakan keselamatan...

p/s : ada tag GA utk akak kt sini http://syamilamohd.com/2010/10/sape-nak-hadiah-free-dari-paris/


New Entry "Adakah menjadi suri rumah itu hina?"

sarah-najwan berkata...

solihin--> seme org ade pglamn itu..kelakar

sidratul--> kene ambil tahu psl fire2 nih..utk keselamatn

cikgayah--> huhu..sebaik2nya..peka sblum berlaku..bole buat plan mcm2..

min--> kalu kat skol tu..budak2 wat dono je sb dorang tau prektis je..rmai rentung sb masa sampai ke padang skol..byk yg lamabt dari 3 minit

syamila--> utamakan keselamatan..insyaAllah akak join..skrg line teruk sgt..xle join ape2 yg kene oplod pic..huhu