selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 27 Oktober 2010

MASIH BELUM SEMPURNA~

salam semua....
sudah 2 hari bersiaran masa tengah hari..huhu
esok sehari lagi
sebelum kembali masa normal bekerja

masih belum sempurna
heading agak estetika..hehe
semua ini ttg situasi skrg jugak

semua orang mahu dilihat sempurna
baik dari segi fizikal dan juga mental
semua hendak dilihat cantik @ hensem
semua mahu bergaya @ trendy @ up to date
supaya kita tidak dikatakan ketinggalan zaman

tidak ada rasanya orang
mahu dilihat tidak menarik
atau dianggap kurang sempurna
walaupun setiap makhluk ciptaan Allah ini
memang sudah sempurna

yang chubby2
hendak slimmy2
yang kurang2 cerah
mahu dilihat putih2
macam2 keinginan lagi

rentetan itu..
pelbagai cara dicuba
pelbagai produk dimakan
pelbagai cadangan diikut
pelbagai saranan dilakukan
hasilnya..
ada yang baik..memuaskan atau langsung tiada

tapi sesetengan orang terlalu obses
mereka sepatutnya bersyukur
macam saya..menten slimmy2
sejak zaman anak dara
sampai sudah anak 4
tapi masih berkeinginan utk chubby2..huhu
kelebihan saya..boleh makan apa2 sahaja atau pakai apa2 sahaja
cuma adakalanya sedih jugak
terutama jika terjumpa rakan lama yang akan stended soalan mereka
"bilalah mu nak gemuk"

tapi jawapan skema yang tetap dan berpencen saya ialah:
"hehe..semua org nak slimmy2.."
hik hik
betul x?

kita semua harus dan wajib bersyukur dengan diri kita seadanya..hehe

p/s: masih problem ngan line..xle oplod gambar..huhu

17 Rajin Komen:

mamaaerish@eb berkata...

ala ka zia,
eb nih bilala nk slim balik... hik3

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

line tenet kat sini pun slow kak sarah..nak upload 1 gmbr leh masak satu jenis lauk lamanya..huhuhu

kakcik berkata...

Kain yang kakcik pakai, hanya boleh dikancing tapi tak boleh dizip... huhuhu.. :(

zimironamia berkata...

nak slim jugakkk

Tomato Gurl's Life berkata...

ciktom nak kurus la akk...aim 45kg...hihi

Zaidah berkata...

itulah kitakan...orang yang kurus nak gemuk..n macam zai plak nak kurus macam masa anak dara...huhuhuhu

Amy Syaquena berkata...

salam...

x same dengan may kak , amy nak sedikit berisi badan nie kurus naw 43 kg je dapat 45 ke ok la tue ngam dengan ketinggian ku yang bantut nie hehehe..

Ciklinn berkata...

huhuhhuh ciklinn nak badan camtu.....

eiela berkata...

betul tuh,,kita kena bersyukur dengan anugerah yang diberi. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Cma Shiema berkata...

he3..semua org nk slim kan..-hu3..cma pong sibuk nk selim
apepun..ttp bersyukur dgn ape yg allah dh pjmkan pd kite..:)

MamaYatie berkata...

untungnya dia..tak payah diet2..nak juggakkk

diana berkata...

saye nak kurus lagi..
nak turun lagu 2 kg je..
kacang je tu..tapi
semakin hari makin banyak makanan sedap2..
hehhe

miZz_nizZ berkata...

xpe akak..die xpnting krus or chubby..jnji sihat..hee=)

sarah-najwan berkata...

eb/kakcik/zimi/ciktom/zaidah/ciklinn/cma/mamayatie dan diana--> huhu..terbalik kita..saya nk gumukkk

amy-->kita sama..keinginan serupa..hrp2 berjaya

lydia--> senasib msalah line..huhu

eila--> ya..mmg bersyukur..

mizz--> tu paling tepat..xkira apa..janji sihar sejahtera tanpa penyakit..

Hana_Hide berkata...

Akak, bila kita berdua nak nak gemuk ni? he he...
samalah Hana pun akan dapat soalan yg sama. Kadang2 teringin gak nak berisi skt...sekurang2nya nak berat dlm 40kg

sweetsal berkata...

best apa kurus..cantik, nak pakai apa pun senang..akak ni dh debab tak tau bila nak turun2, asyik makan tak berhenti..hehe

sarah-najwan berkata...

hana--> a'ah..awak mmg ptut berisi sket..akak dah cecah skrg 43kg..huhu

kak sweetsal--> mmg best..slim bak model cat walk..tapi buka nk gemuk2 sgt tu...nak berisi sket..dlm 48kg ke...sesuai ngan "kerendahan" saya..heheh..