selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 7 Oktober 2010

YANG MANA SATU~

assalamualaikum...
setelah berBW sekejap..
kita kongsi entry pagi khamis pulak

yang mana satu
idaman kalbu
[itu lirik lagu citer labu labi kot]
tapi tak ada kaitan dgn cerita itu
cuma tentang tudung
suka atau selesa tudung bawal ke
atau tudung femes skrg..tudung awning?


[ni gambar model berbayar..hhe..nati saya kene blanje bekpes nih]

macam2 sudah jenis tudung yang up to date
tapi yang tetap tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas ialah tudung bawalkan..

mungkin sekarang kita fikirkan keselesaan
fikirkan kesenangan hdk memakai
macam tudung awning itu
saya pom ada koleksinya
mmg mudah dipakaikan
selesa dan cepat..
hendak2 time pagi pegi skolah
jam dah cepat
sarung aje kn..mudah dan kemas

tapi sekarang..dkt fesbuk dan media lain
ada diterangkan tentang tudung awning ini
kita baca dan analisis sendirilah

bagi saya..saya gilir2 pakai
kalau rasa pagi kerja itu tidak kelam kabut
saya gosok tudung bawal
tapi kalau pagi itu kelam kalibut
tudung awninglah pilihannya

uolls macamane??

p/s: en suami ckp - "banyakknya tudung...dah xmuat lemari nak letak..sangkut lagi..ini nak beli lgi"...aduyai..kalau telah nama perempuan @ wanita kan..faham2ajelah..soping tudung ajew..keh3

26 Rajin Komen:

Kuman Chaos berkata...

weh.. bleh geng la ngan suami ehheh ayat yang sama digunapakai eheh

tapi time keje, org rumah dedicated dengan tudung bawal... yg awning nih unutk p jalan ajer katanya
kuman "prestasi..." Entry

AngahSayang2314 berkata...

kalau macam tue kan kak zi beli la hanger tudung kan dah ada hehehe

Sitisifir10 berkata...

both ai tak guna huhuhu...baru ni ada tempah jugak tdg awning tp sayangnya tak cukup labuh maka terpaksa pakai dlm rumah aje lah...sob sob sob

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe lebih pada tudung bawal atau tudung batu2 tu kan..senang cerita tudung biasa lah..kalu tudung awning tu tgk pada keadaan..heheh

diana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
diana berkata...

saye tak sesuai pakai tudung awning tu
bila pakai rase macam muka saye selambak keluar..
lagipun suami kata tudung tu singkat sangat
lebih sesuai untuk budak2..
kalau tudung bawal tu depan dia panjang..boleh silang2 pin kan saje..tak la singkat sangat..kan..
tidak la menyerlahkan leher jinjang saye ni.haha..
perasan sekejap!!
.tudung awning tu kat leher dia macam melekat
tu yang tak best nye..

εïз mummyHaza εïз berkata...

jln2 kat sini kejap.. saya suka pakai yg sekali awning.. senang.. klu nak berseterika pepagi memang payah.. yg ni sarung jek...^^

[-suziey-] berkata...

wohoooo..sy skang suka pakai shawl la..rs mcm ringan je kepala..xrimas..hahha..tp kalu g keje pakai tudung awning..tudung bawal mmg dh lupakan..xsuka pakai..leceh..hahaha

sarah-najwan berkata...

kuman--> yelah tu...akak pom gtu jgk..gilir2

angah sayang--> dah beli yg sangkut biase aje..tu pom dah penuh..ki3

sitisifir--> jadi pkai yg macamane tudungnya?

sarah-najwan berkata...

awe--> mostly studen dan remaja suka tdg abwalkan..ayu gtu..hehe

diana--> kene tgk size tdg awning nih..dan cara pakai pom..kalu x mmg nmpk kurang chanteek...

mummyhaza--> bab2 iron tu..akak setuju sgt2

suzi-->shawl saya xpenah try..rasa mcm xsesuai dgn muka saya..hehe

kakcik berkata...

Suami kakcik pun tak suka kakcik pakai tudung awning tu (tapi bini dia kdg2 pakai juga sebab cepat dan mudah)... dia kata macam 'mak indon'...

sarah-najwan berkata...

hehe..kak cik..saya juga fikir gtu dolo2..dah puas try..tapi...dek kerana jualan yg pesat kat tmpat keje..beli jgk..hehhe..gilir2 pakai dan tgk keadaan masa..

sweetsal berkata...

kita pakai tudung awning jer, paling senang dan ringkas, tak perlu iron2, cepat dan bingkas nak kemana-mana pun..yg menunggu takde le bising2..hehe

Mama Hanim berkata...

ada bli gak tudung awning, tp x penah pakai lg..x tau bakpo..huhuhu..

Intan Inn berkata...

erm macam intan tudung bawal ngan awning gilir pakai.kalau shawl tgk keadan juga.mana2 pun boleh..hehhehee

Jia Sensei berkata...

hahaha..model tudung berjaya!
sememangnya k.zia pembeli tegar tdg awning

i plak tlh dipaksa oleh model tudung yg tepi sekai utk memakai dan membeli tudung awning yg sdg glamer di sbp nih..

w/bgimnpon cintaku tetap pd bawal lah..
sekali sekala tudung lilit

Honeyvsbee berkata...

Kak sarah. .sy pakai awning. .huhu nanti kuar anak mesti tarik2. .kalo pakai yg lain hah siaplah. . .

~ayu.oyie.yuna~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
~ayu.oyie.yuna~ berkata...

sama la..klu nak cepat sarung je tudung 'indon' 2,time rajin pakai bawal..tapi skrg sgt suka pakai tudung syria n shawl..(",)

SYaMiLa berkata...

sya kalau nk cepat mmg pakai tudung awning aje...apa2pun lebih suka tudung bawal...he3..

Amy Syaquena berkata...

tudung awning nie mudah tapi lagi suke tudung bawal...

sarah-najwan berkata...

sweetsal-->tang cepat tu awninglah..

mamahanim--> try la paka..mesti sesuai..beli tok paka..rugi tuh..hihi

intan--> gilir2 pom ok..xdelah sehala aje..

jia-->ko lah yg xnak try pkai..muka da lawa pkai..xnak beli..ngeh3

bee-->sesetgh org seles sgt pkai tdg awning nih..mudahkn..

ayu-->mmg ikut time kn..tdg awning ni time darurat iaitu yg kejar masa..

syamila-->bawal jgk pilihannya

amy--> bawal ni xlapuk..smpai bile2 pom org akn pkai..bawal pom da lawa2 skrg..nk beat awning..hihi

Amy Syaquena berkata...

jemput ke sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/i-want-to-change-my-life-can-i.html

alfa juliet berkata...

sy tetap suka bawal..tudung awning tu memang tk yah iron sgt, tapi kena basuh tangan kan..tak terkejar dgn nak basuh cd anak

Solihin Zubir berkata...

tudung labuh? :D

sarah-najwan berkata...

amy--> nati saya pi

aza--> setia pada bawal yer..tang basuh ngan tgn tu ..kdg2 xsuka jgk

solihin--> wajib ttup aurat..