selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 3 Oktober 2010

RUMAH TERBUKA..OPPSS..LORONG TERBUKA~

salam semua
sedang berehat2 sambil melayari internet..bagus..

pagi ini saya ingin bercerita tentang
LORONG TERBUKA..

pernah dgr atau tidak??
macam tidak pernah dgr
tetapi biasa dibuat
cuma tidak seglamor RUMAH TERBUKA

idea ini timbul
dalam usaha hendak merapatkan silaturahim antara
jiran2 dlm kawasan perumahan sahaja
tetapi lebih kepada lorong kwasan rumah saya sahaja
sebab lorong rumah saya shj yg agak meriah
jiran2 yang selalu berbual2..anak2 yang riuh bermain
jika lorong lain..semuanya duduk dlm rumah shj
itulah skrg..faktor keadaan dan semasa
membataskan hubungan sesama jiran
senario skrg..

tapi di lorong saya lain..itu sebab semalam ada lorong terbuka
kami berpakat utk sama2 berkongsi segalanya dlm menjayakan majlis itu
maka terhasillah acara semlm dgn jayanya..
barulah dpt berbual semeja bercerita lebih lanjut..
layanlah pic semalam...




*gambar atas itulah lorong saya..anak2 riuh bermain

*tukang bakar ayam BBQ ( saya yg perap tu..hehe), sotong, ikan dll





**antara juadah yg disediakan sendiri oleh ahli lorong..
hdk buat rumah terbuka agak ruwet bg tuan rumahkn..hehe
apakata kita pakat2 share..buat gini..seronoklah juga..

p/s: jiran sepakat membawa berkat..

25 Rajin Komen:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil berkata...

Huhuhuhu sungguh menyelerakan.. Nyam Nyam!!!!!!

Kuman Chaos berkata...

padan la lorong terbuka sampai "tutup satu lorong" majlisnya hahaha

Kuman "shoutmix" Entry

SYaMiLa berkata...

menyelerakan...lapar...huuhu

meera^da cute..*_* berkata...

nak sotong ayam ikan sume!!!!!!!!!!!!!!

sarah-najwan berkata...

ibu aqil--> mmg nyummy...xlarat nk mkn sb byk..

kuman--> speselkan..lorong terbuka..

syamila--> nyummy2 again..

meera--> xbgtau nk dtg..akak jemput smlm..

Yasminhamid berkata...

seronok tu...pernah merasa masa duduk rumah teres dulu.. sekarang ni dok apartment.. tak adanya nak buat cam ni... jiran2 pun kenal sorang dua jer..

sarah-najwan berkata...

min--> biasalah tu..apartmen mmg gtu style dia..balik keje dok dlm umah..keluar pulak utk pi keje...nati bolelah pindah umah dok bertaman lak..seronok berjiran2 gini..

Tomato Gurl's Life berkata...

wah meriahnya..adeh tiba2 rasa lapor pulak tengok makanan best!

~SukEMakAn~ berkata...

samala kak
semalam ada lorong tebukak
tp saye x g
segan lak nk pegi da besao nie
heeee~

sarah-najwan berkata...

tomato-->belum lunch ke?..mkn2 dulu yer

sukemkn-->nape xjoin..bole kenal2 jiran

NURULekmiRabat berkata...

wa..bestnye makanan2 tuh!! bagus wak camni,bg erat hubungans sesama jiran

Das berkata...

good ideal..
tetamunya sape wehh....jiran2 kat situ ke....dok jemput aku pun...hu3

sarah-najwan berkata...

NURUL-->Baik utk kejiranan

das-->tetamunyer..we all ahli loronglah..seme famili..mu kene dok sinilah baru join..he3

diana berkata...

kawasan umah saye tak de la
nak buat2 gini..
semua orang dok dalam umah je..
jiran depan umah
sebelah menyebelah pun saye tak kenal..
dia orang pun tak kenal saye..
yang lorong2 lain kenal pulak..

sarah-najwan berkata...

diana--> ape kata buat mcm ni..mesti best tau...

Solihin Zubir berkata...

kalo dok umah taman, camni ar.. kalo kenduri ke hape ke, lorong2 la akan mnjadi mangsa.. hehe..

Jia Sensei berkata...

nape kak zia tak adik jia ni dtg pon?...hehe

Almy berkata...

Nakjuga camni..nak pindah g sini la..nanti leh g lorong terbuka..huhu

miss chekleen berkata...

wah!!meriahnya..

sarah-najwan berkata...

jia--> ahli2 lorong shj yer..hehe

almy-->meh2 dtg sini..dok kws umah akak

cikleen--> dan best tau..

Honeyvsbee berkata...

Datang sini. .sedapnyer. .

Bain n Adi berkata...

Amboi.. kak rozie aktif n mesra gan jiran2...Bagus tuu bak kata akak mengeratkan lagi ukhwah antara ziran2.....

Ammi Sara berkata...

Seronoknya!!
agaknya ada tak org nak buat FLAT TERBUKA di kawasan flat kami ni? hehe..tak pernah lak dengar lg ;)

AngahSayang2314 berkata...

kak zie angah pernah dengar kat umah mak angah ada gakkk macam tue dulu sekarang dah tak ada da...

MamaYatie berkata...

meriahnya..bestkan dpt jiran2 yg best gini..dulu masa apartment lama saya tak kenal jiran tetangga..alhamdulillah kat umah skrg ramai geng2 mesyuarat tingkap..hihi