selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 16 Oktober 2010

CERITA-CERITI MAKAN KAT KEDAI~

salam semua
sudah bekpes?
masak ke beli aje kat kedai?
tidak jadi hal..asalkan dapat mengalas perut
sebelum melakukan pelbagai kerja

pagi ini
meh kita kongsi2 pasal
cerita2 jika kita makan kat luar
jika saya..mood hdk memasak ke lautlah tuh..
so..alternatif..makan kat luar ajew..ngeh3




***ni pic mkn kat luar betul..mkn kepsi masa otw blik kuantan raya ari tu..hehe**

mesti kita alami pelbagai situasikan

1. order lain dapatnya lain..
sebagai contoh
saya pernah dapat TEH AIS LIMAU
pernah ada org minum air gini?
saya order TEH O AIS LIMAU
tak ke haru..dapat air teh ngan susu ++limau diperah
mau cerah perut aku gini mok cik wey...

2. menunggu bagai nak pecah perut..
ya ampun..kita pegi dgn perut sudah berlagu keroncong ++dangdut
tambah lagi dgn anak4 saya yang aktif bagai
kejar kucing..panjat kerusi..lompat sana..terbang ke sini..hish
dok melangut menunggu...kalau saya masak yang ringkas2 pom dah siap..ngeh3
[tapi sabao je lah sb mood masak ke lautkan..hehe]

3. persekitaran kedai yang agak kurang menepati tahap..
yang ini bergantung kpd kita jugak kan
pilihlah kedai2 yg kita rasa bersih dan nampak selesa
jgnlah kat kedai tu..cik ti dok main kejar2 pulak..
kang xpasal2 anak2 kita dok mengejar cik ti itew..hehe

4. kadar bayaran..
sesetengah kedai agak mahal berbanding kedai lain
padahal makanan sama aje..
mungkin pandangan saya kot
tapi..raselah jugak perbezaan itu..ermmm

5. layanan..
bab ini byk sgt pendapat
macam2kan..sabao aje
ada satu kes
kita nak bayar pom dia main sergah..
huh!!!tak patut betul
aparaaa..xde PR langsung
kedai itu..sumpah saya xpegi doh..skrg kalu lalu kedai itu..lengang aje..tu lah..bekeng lagi

itu aje yang dpt saya share..
uolss bole jugak share2 pengalaman uolls..
sharing is caring sb bole jadi pengalaman
satu proses pembelajaran juga ialah melalui pengalaman

p/s: sambil2 study nih..create n3 dulu..kalau x..ai rindu kat blog nih...huhuhu

13 Rajin Komen:

gdoupt_monster71 berkata...

tokey2 restoran kena la peka pada benda2 ni...utama kan pelanggan...pantau pekerja2 mereka...nanti org xnak singgah lagi mereka juga yang susah

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

order lain dapat lain pernah kena..kadang2 malas nak buat kecoh amik je lah..kalu sama harga..heheh..semua tu betol kak

Kuman Chaos berkata...

kalau mahal & makanan sedap takpe...
Kuman "isteri." Entry

Yasminhamid berkata...

selalu gak jadi cam tu....kadang2 hangin gak kan??/

sarah-najwan berkata...

gduopt--> btul3..dorang yg kene jage prestasi kdai..nati rmai yg singgah..

awe--> akak ckp kalu silap..tapi slow talklah..berhemah..kang nati dia buat ape2 kat makanan kitakan..susah jugak..hehe

kuman--> itu berbaloi..tapi jika bole seme mesti eloklah..

min--> kdg2 hangin..tapi jika kdai ada masalah dan xberubah..beralih arah ajew..ki3

alfa juliet berkata...

mcm mana exam..ok ka??

Tomato Gurl's Life berkata...

akak..kesemua 5 tue memang selalu gak cik tom alami..
paling geram kalo dah la lmbtt order..
bl dapat silap bg..
geram je...huhu

ShErA berkata...

hari tu shera pernah makan dgn family... makanannya ok la... sedap gak... tapi, yg tak larat tu tunggu smpi sejam lebih... sbr je la... bila nk cancel mkn kat situ br org tu masak menu yg kami nak...

sweetsal berkata...

akak citer pasal bab layanan dan slow servis...

akak pun pernah jadi camni, masa tu time buka posa, org lain semua dh buka posa, kitorang masih menunggu tuan kedai amik ode, sampai yg dh mkn kenyang dh balik, kami yg dok menunggu tak di amik ode, bila tanya dorang cakap tak cukup staff, tak ke hangin..bgtau lah awal2, punya la geram..menunggu tersangat lama...

sarah-najwan berkata...

aza-->bolehlah..kan ABC..hehe

cik tom--> hangin je kan..geram betul gtu..

shera-->kene bgtau baru dorang sedar..

kak sweetsal--> saya kalu gtu..blah dah dr kedai..dah la lapo..bole xlayan gtu..sabarkan sb buln posa..hish!!

moon berkata...

yup...sume 2 pnk dirasai.....=)

Solihin Zubir berkata...

sy pernah order mee goreng, dpt bihun goreng..
bedal jela.. huhu..

~SukEMakAn~ berkata...

teh ais limao?
wah
mcm mana rasenye kak?
hehe~