selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 13 Oktober 2010

MACAM INI KE?~

salam pagi
sebelum bizi dengan program yang akan berlangsung
kita post entry dulu
hehe

hari ini nak kongsi
tentang bila kita ke supermarket
bagaimana anak4 kita semua
aktif berlari2kan
ke sana ke situ ke mari ke mana2
jika terlepas pandang..takut perkara yang tidak diingini berlaku
minta dijauhkan

saya selalulah jugak
buat gini..hehe..
sambil2 ambil letak barang
hah!! dok situlah mek sarah
tu pom takleh lama2..meraung hdk didukung
atau berlagak hdk berjalan sendiri
padahal..masih terkedek2
tapi xpelah..janji dok jugak walau sekejap..



bagi anak yang masih baby
boleh letak dlm stroller
tapi..anak2 saya
tak berapa suka duduk dlm stroller
sekejap aje..pahtu gak..nangis2 nak didukung ke hape
last2..stroller itu..terbiar gitu aje
sudahlah gedabak hdk dibawa masuk dalam bonet kete..hehe


kita takut jugakkan
sambil kita leka2 dok memilih barang
membelek barang
anak2 tidak tahu ke mana
banyak kes pelik2 skrg nih..takutt..

jika ada pilihan
kalau hdk membeli dalam kadar yg banyak
tinggal aje anak2 kat rumah
tapi kita tiada pilihan
bibik pom tak ada
last2..gendong semua..
tapi wajiblah berhati2..
jangan terlepas pandang

p/s: jarang2 pi soping..sebab penat kawal hero3 dan puteri..beli aje sket2..hehe

26 Rajin Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

Salam...semua ibu mengalami situasiyg sama kot,sbb tu,saya yang ada anak 3 ni,suker gi belanja kat kedai2 besar,supermarket yg ada troli,sbb anak senang nak meruk dlm troli je.klu diorg x mau duk dlm tu,saya akan pegang tgn diorang sampai siap beli brg.List brg mmg kena buat,sbb sampai kedai je,terus sambar,sbb anak2 mcm polis,asik duk pegang dan chack sana sini brg2 kat situ..huhuhu

kakcik berkata...

Salam...

anak2 kakcik yang dah besar tu pun, leceh kalau dibawa membeli belah... had belanja boleh bertambah dibuatnya! :)

Honeyvsbee berkata...

Saya pun kak. . .una n beby taruk dlm troli,kakak tu warning siap2 kat rumah,ugut2 sket. ."kalo buat perangai ,lain kali tinggal" takpun "hangpa buat perangai baik2 ibu blanja aiskrim" depa jadi baik la jugak. .hehehe. .

Honeyvsbee berkata...

Saya pun kak. . .una n beby taruk dlm troli,kakak tu warning siap2 kat rumah,ugut2 sket. ."kalo buat perangai ,lain kali tinggal" takpun "hangpa buat perangai baik2 ibu blanja aiskrim" depa jadi baik la jugak. .hehehe. .

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

budak2 dah besar kot kak tak selesa dalam stroller..heheh...

Amy Syaquena berkata...

salam...

budak2 dah besar memang macam tue kot, nak komen lebih x pandai sebab x de pengalaman lagi...


jom join contest...

sinar raudah 'baby contest'

Zaidah berkata...

anak2 letak dalam troli...bukan penuh ngan barang tapi anak2...terpaksa..klu tak memang diorang akan berlari2...dalam supermarket tu

sarah-najwan berkata...

lydia miza--> itulah kesukarannya..terpaksa letak jugk dlm troli..kdg2 xmalu dah bertempik dlm s/market panggil anak..hehe

kakcik--> yg besar..pesen besar lak..bizi nak beli mcm2..hehe

bee--> akak pom mcm awk..ugut2 sket..pok pok sket..kalu x..masyaAllah..mengejar aje..

awe--> yg masa bby pom xnak tau..meraung nk bangun..last2 stroller tu terbiar..

amy--> xpe..masa itu akn tiba yer..nati akak tgk kontes awak itu

zaidah--> betul tu..utk keselamatan dorang jgk..

Bain n Adi berkata...

Ehhh..lebih kurang sama gan kam kak..Si Bain siap buat kuak lentang kat JUSCO sebab tak bagi dia tolak troli...Kita suruh dia dok dalam troli tak nak nak jugak tolak..Lambat sangat...Buat malu kam jeeee....Lain kali tak nak bawa dahhhh......

sweetsal berkata...

anak2 dok dlm troli tu lebih selamat kot..anak akak masa kecik pernah hilang dlm supermaket..gelabah mencari tu..last2 jumpa dkt escalator..dok mengcangkung menunggu...nasib baik tak hilang terus...hehe

Intan Inn berkata...

erm samalah macam intan kak susah nak kawal 3hero nie.kang ada jer nak tgk kereta mainan lah..kita duk sibuk beli brg pun risau takut hilang ker..skrg mcm2 kes ssah nak percaya...

so skrg kalau shopping banyak kenelah cari masa yg sesuai kalau tak pun letak kat playground n hubby jaga intan beli brg sorang..huuhu

mama rifQy berkata...

aah..troli ok gak..tapi makesure laa..anak tak aktif n agresif duk lam troli.kalau tak..mesti die akan panjat2!!bahaya gak tuh..

Iqy..mmg baba iqy yg dukung gune carrier tuh..sng..hehehhhehe

sarah-najwan berkata...

kam--> akak tau si bain tu aktip..ngeh3..bole ko xnak bawa bain pi s/market?..mujurlah kam..hehe

sweetsal--> setakat ini saya xde pglamn lagi..harap2 xakan ada pglaman itu

intan--> anak2 akak kan baya anak awak..sama aktip sama lasak..mcm tulah yer..

mamarifqy--> awak seorg rifqy okeh lgi..dan nati rifqy dpt adik..boy pulak..macm akaklah nati..hehe

Kuman Chaos berkata...

aka.... mmg standard procedure.. kalau pegi beli barang akan angkut 1 lagi adult kalau mak diorang tka ikut.. nak kena keep our eyes on them all the time... skrang nih mcm-mcm..
kuman "Buang bayi.." Entry

Tomato Gurl's Life berkata...

wah seronok pergi jalan2 supermarket..hihi..

MamaYatie berkata...

sama la kita..no choices,terpaksa angkut anak2. tp kalo desperate jer la, biasanya tunggu time en.suami ada..tak mampun nak kontrol dia org ni..

AngahSayang2314 berkata...

sama la kak zi angah kalau ke pasaraya mesti kena letak si kecik kat trolley kalau tidakkk fuhhhh tuhan jer tahuuu

ainzuryn berkata...

anak akak bila ditolak dalam troli supermarket tu dia buat bunyi moto...brummm..brumm. hehe

sarah-najwan berkata...

kuman--> wajib tgk salu..mata xle lepas pandang..bahaya skrg

cik tom--> minat soping yer..hehe

mamayatie-->kita yg xberbibik..mmg no choice..tu psl..mmg pi ngan hubby aje

angah--> tu abru sorang angah..akak..4 panglima..hehe

ain-->lagi hebat..dia suka troli tu..

Das berkata...

main kejar2....ingat mak boleh kurus...hi3

sarah-najwan berkata...

huhu..xlarat aku das...koho kurus gini..ngeh3

Mila berkata...

Anak Mila dua-dua boy, Memang dalam troli ler tempat diorg kalau shopping... Tapi dedua gak pernah jatuh dari dalam troli tu.. punyalah tak duduk diam.... sian ada, marahpun ada...

diana berkata...

saye anak sorang je tak de masalah nak bawak pi beli barang dapur kat pasaraya..
tambah lak dia dah besar..siap tolong tolak troli lagi..lagipun dah warning dari rumah kalau lari sana lari sini kita beli barang terus balik..no kepsi no pizza hut..hahah...

Solihin Zubir berkata...

comelnya anak akak.. single lg x? hehe.. ;-p

sarah-najwan berkata...

mila-->anak boy mmg gtu..xtahan lasak..sobar ajelah..

diana--> sorang oklah..nati dah rmai..agak susahlah sket..sb byk nak kne tgk

solihin--> kecik benit agi..baru nak msuk 2 thun..kene skoloh dulu..

~SukEMakAn~ berkata...

hish bahaya kak bawak budak2 g supemaket sknk nie
saye da bape kali g tesco
mesti denga dorg wat announcement
pasal budak tepisah dengan parents dorg
xtaw la salah sape
parensnye ke anaknye
hehe