selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 5 Oktober 2010

IMAGINASI NAJWAN~

salam..
bersiaran edisi petang
rasa hdk kongsi cerita tentang imaginasi

bukan imaginasi saya
tetapi imaginasi anak saya yg ke-3..najwan
atau lebih tepat..teman imaginasinya

mesti uolls mengalami hal yang sama dgn saya
perasan atau tidak
anak2 yg ditinggalkan bermain sendirian
anak2 yang berumur lingkungan 4-6 tahun
kdg2 bercakap sorang2
kita nampak dia..seolah2 sedang bermain dgn sesuatu
jika ada mainan..dgn mainan itulah dia bercakap..hehe

itu ialah mungkin rakan imaginasinya
anak2 begini dikatakan kreatif kerana
berjaya mencipta sesuatu sbg rakannya

yelah..dia pun bosan sorang2
adiknya sarah...xmasuk geng dia
dua org abang pi skol agama waktu petang
alih2..dgn rakan imaginasi dan mainanlah dia bercakap..haha
hdk bercakap dgn mak ayah..kang xsama level lak..


gambar atas:
tengok najwan tgh mencipta rakan imaginasinya..mcm org2..mende tah..

gambar bwh:
inilah rakannya...kalu kami mkn mlm kat luar..nak bg najwan dok diam...bagi aje dia kertas tisu...digentel2 kertas tisu jadi ginilah..
yang penting..dia diam..kalau x..masyaAllah..asyik dok kejar kucing aje..

p/s: najwan berumur 5 tahun..hehe

20 Rajin Komen:

diana berkata...

anak saye pun ade kawan imiginasi jugak..
pernah saye buat entry tentang ni..
kreatif ke?tapi menakutkan la bagi saye..
sebab nak keluar pun dia ajak kawan dia(baby dan pinky) jugak..
bukan kawan2 saje..
payung..pinggan..
paip air semua nye
dia cuma guna imaginasi..

kakcik berkata...

Anak buah kakcik (perempuan) juga ada teman imiginasi sebelum ini. Kadang2 kita poun naik seriau bila dia bercakap dengan temannya itu - seolah benar2 ujud.

sarah-najwan berkata...

diana--> betulkan..tapi kawan najwan ni..kertas aje..yang xtahan..dikumpul2knnya sampai bersepah2 dlm beg..atas lantai..xlarat saya nak sapu weh...

kak cik--> ada juga kdg2 saya pelik sb dok ckp sorang2..tanye dia..dia ckp..kawanlah mok..kawan wan...mcm2kn..

~SukEMakAn~ berkata...

hehe
tingat lak zaman saye kecik2
suke brangan bukan2
cakap sorg2 tu xpayah nak cakap la
sampai sknk ade
hehe

sarah-najwan berkata...

hehe...aikkks...da besar pom gtu sukemakan...xpe2..kreatif namanya...

mamalieyna berkata...

camtu lah anak2 bijak membesar kan..teringat zaman kanak2 dulu..eina pun suka cipta imaginasi gini gak..hehe..cakap sorang2..haish.. =P

Honeyvsbee berkata...

Heheh anak saya yg sulung dan kedua tu suke ckp depan cermin,ada je story diorang. .part ibu marah pun ado! Siap nk mintak keluar main kat luor pun ckp dpn cermin dulu. .bior je. .asal tk menjerit2 ok r. .heheheh

sarah-najwan berkata...

mamalieyna--> tulah permata hati kita..biarlah dok cakap sorang2 pom..janji itu normal

bee--> cakap depan cermin tu nati bagus..sb bila da besar berani berhadapan dgn org..kalu da sekolah..bole berpidato nih...berani melihat diri dan kebolehn sendiri..

Kuman Chaos berkata...

jangan jadi imaginary friend cam cite omputih udah ler.. :D
jangan disekat kreativiti diorang tu :D
kuman "Jangan..." Entry

Solihin Zubir berkata...

msa sy kecik2 dulu pon sy de gak kwn imaginasi nie..
sy wat robot guna lego..
kemana saja sy bwk dia.. smpai ke bilik air.. haha..

sweetsal berkata...

teringat anak akak masa kecik2 dulu pun macam ni jugak, suka berimaginasi, smpai skrg dh besar pn dh masuk U masih perangai camtu jugak...hehe

mak_ngoh_selamoh berkata...

anak kawan makngoh pun alami macam tu gak... sampaikan datuk nenek dia kata dia diekori bunian...nama kawan imaginasi tu tanusya. dia kata kawannya cantik, rambut panjang sampai ke lutut... ke mana-mana dia pergi, mesti ada je tanusya. Dia jalan umah makngoh pun, dia cakap dia bawa tasusya. Klu tanya mana tanusya...."tu dia " katanya sambil tunjuk. Tapi, tak nampak apa pun...

apik pehe berkata...

hehehe..apik ingt lagi mase kecik dulu..main sorang2 cmtu gak..
tapi bukan nga ank patong la..hehehe

sarah-najwan berkata...

kuman-->bagus ade rakan gini..anak2 leka

solihin-->lego tu pom salah satu bhn jgk..bole create mcm2..ikut kreativiti

sweetsal--> xpe..jnji itu adalah normal..bijak lgi..

mak ngoh-->jd sheram lak kalu dia ckp..ni ada sebelah..hihihiiii

apik-->yelah..kamu boy..xkn main mcm gegirl lak..pelik tuh

manje berkata...

kreatif tol anak akak nih... (^_^)

Jia Sensei berkata...

~sume kanak2 ada kawan imaginasi
tapi bila mereka makin besar, kawannya pun hilang

~adik sedara ms kecil dulu pon suka cakap sorang2, bila tanya ktnya tgh cakap dgn budak lelaki, tapi kami sume tak nmpk pon

Uncle Lee berkata...

Hello Sarah, saya nampak your callsign at Kakcik's place, busybody sini. I see you in Kuantan?
Saya suka Kuantan, and tu pantai Telok Chimpedak.

Budak kechik tentu ada imagination, sometimes tengok TV ke movies, lagi kuat imagination dia.
Minta ma'af bahasa saya ada rosak, sebelum Merdeka, Sarah, ha ha.
You have a nice day, simpan satulagu dalam hati, Lee.

sarah-najwan berkata...

manje--> tq dik..anak2 awak pon gtu jugak kan..seme anak ade anugerah ini

jia my dear--> jgn ko yg ade kwn imaginasi sudah yer...sb patut cari "kawan" dah tu..jgn mare weyyyy....

uncle lee--> tq to be here again..its ok..BM uncle tidak rosak..saya faham..tqvm..

Yasminhamid berkata...

adam tak ada kawan imaginasi.. tapi semua benda dia boleh wujudkan watak. macam pensil warna dia boleh jadi peserta AF gitu.kemudian dia akan susun dan buat persembahan camkaat konsert...

sarah-najwan berkata...

kreatiflah adam tu..mainan jd mcm2..