selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 20 Oktober 2010

DAH TUTUP PUN MASUK JUGAK~

salam pagi semua
jom kita stori mori

tajuk tu nampak lain
tapi sebenarnya pasal ni ha..
orang2 yang hendak menjual baranglah
hendak membuat survey bina pasar rayalah..
minta dermalah
check wayar dapur gaslah
macam2 mak nenek dorang hendak mintak

yang jadi hal..
kita sudah elok2 tutup gate rumah
kunci tidaklah sebab dah ada kat umah
mereka ini..selamba aje buka dan nonong masuk
jika grill pintu tak kunci...harus masuk ke dalam rumah
bahaya betulll...

saya memang stres klau jenis gini
siap sound lagi..
"dah org tutup tu..tak nak bagi masuk"
mereka diam aje dgn muka tersenyum2 kambing

ada jugak jenis melaung2 kat luar..memanggil2 tuan rumah
saya order anak2 aje..bgtau .."mak cakap dia xde"
heheh..org tu mcm terkulat2 sb dgr.."mak cakap mak xde"

kadang2 saya nyamar jadi bibik..
"ibuk belum pulang"
percaya dorang terus belah...heheh..aktress aku sat..

itulah..utk keselamatan..kunci grill bagai tu
jgn bukak sembarangan
jgn jawab salam sembarangan
ilmu2 pukau skrg bermaharajalela..
ini utk kita dan keluarga kita..

p/s: dok rumah sendiri pom takut skrg..ramai org jahat..

31 Rajin Komen:

SYaMiLa berkata...

betul tu akak...

pandai lak anak akak gtaw camtu...he3...

kt rumah pun pagar sentiasa berkunci...kalau tk buka kt 15 minit sanggup tunggu...last2 cakap tuan rumah tak de...he3...

aibaks berkata...

kak.. sekarang ni org wat direct selling ke.. pe ke.. selamber jer masuk rumah.. lebih2 lagi ca ya nun alip.. hmm.. tak tahu nak wat pe..

hati2 la yer kak..

mamaaerish@eb berkata...

betoi... stuju sgt.... takot kan sbb ramai yg x phm bhs... senonong jerk nk msk umah org... adoi...

diana berkata...

hahha..jadi bibik ye..
saye lak pintu pagar sentiasa berkunci..
bagi la salam sampai muntah darah pun saye buat tak tahu je..
kadang2 dia datang time saye tengah belek2 pasu bunga kat luar..
bile dia bagi salam saye jawab dalam hati je..'buat macam tak nampak je dia tu..heheh..menjadi tau tektik ni.memang kesian tapi lebih kesian kat poket kita yang bakal rabak nanti..

si biskut berkata...

kes2 macam tue yg banyak hilang harta benda tue.uh.

Jia Sensei berkata...

hai bibik yg chantekkk...
kekeke

Sitisifir10 berkata...

huhuhu...dah lama sangat takde org datang jual barang depan rumah...kalau tak jenuh buat akai jugak laaa

Kuman Chaos berkata...

betul tu kak.. saya kengkadang 2 kali yang mintak derma tu datang... bila kata kita dah bagi.. dia kata mana ada... siap nak marah kita pulak kata kita takmo menderma ehhe...
yang check gas jgn bagi masuk...

kuman "top 10.." Entry

Ciklinn berkata...

aduyai sis.. ciklinn haritu kan lupa nak melalak jerit kat aisy suh tutup pintu lepas main kat luar.... tiba2... terpacool makhluk allah depan pintu.. ya allah berani betul dia... geramm sgt2... padahal pagar tutup cuma tak lock sbb nak tunggu aliff balik sek..

kakcik berkata...

Mengikut pengalaman kakcik, yang buat survey pasal nak bina pasaraya itu adalah ejen gores dan MENIPU (bukan menang)...

ShErA berkata...

kak, shera pun kalau org mcm ni dtg, shera buat tak tau je.. ni ada yang boleh paksa2 plak kita buka pintu.. zaman sekarang ni bukan boleh percaya sangat pun...

Has berkata...

hai akak..baru lagi singgah sini..suka baca entry akak tulis..citer yang simple tapi best..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

betulla..dulu kalau kat m'sia,saya selalu menyamar jadi bibik,nak2 kalau kebetulan ngan kain batik..memang sesaui lah..cakap je lah tuan umah kerja.betullah,hubby yang punya umah kan?hahaha

sarah-najwan berkata...

syamila--> jika xbuat gtu..jenuh dorang dok bertempek tanye mak..huhu

aibaks--> tq..pesan kat org rumah awak juga supaya hati2..zmn skrg byk jenayah

eb--> dorang tau nak duit aje..xkira doh umah org ke sapo

diana-->saya jika dr jauh nmpk org gtu..trus sepantas kilat msuk umah..xkoser nk layan..

biskut--> tulah..termkn pujuk jual

sarah-najwan berkata...

jia--> ni ha..bibik paling channteeek di donia dtg..

siti--> saya suka gtu..xkoser nak layan..

kuman-->tu satu hal..nak minta ngan org..kita kene marah..aparaa..bg penumbuk aje..

ciklinn--> terkezut mak gtu..kalu dah terpacul kat depan kita..berdebar gak takut..nak2 2 org ke..takutt..minta dijauhkan

kakcik--> betul tu..bz nak tanye..bina ajelah..saya ckp gtu kat dorang..nati adanyer org dtg beli..hehe

sarah-najwan berkata...

sheera-->elok buat xtau..xkoser mak

has--> tq..singgah2lah lgi..

lydia--> oo..betullah tu..umah hubby kita jadi tuannya xde pi keje..hehe..

Hana_Hide berkata...

BTul tu...bahaya~ sesuka hati nak masuk. biasanya dah tutup pintu pagar pun...pastu buat2 x reti [kalau x jwb salam 3 x maknanya x hingin LOL!!!] beri salam 3 kali jeh~

Intan Inn berkata...

akaka...takut intan baca ..hehehe...erm intan dah kene ragut kat depan rumah mcm tue lah...huhuhu terus jer masuklkan walaupun grill kunci.hurm..mmg kene hati kan aka..

gayah berkata...

macam2 hal kan skrg nih.. kadg2 org mintak derma pon xley caye jugak... suke nyamar...mmg pintu pgr kena berkunci salu kan akak..

Amy Syaquena berkata...

salam...

macam2 hal la sakarang nie macam kat sini datang minta sedekah ketuk pintu siap bawa geng satu kampung lagi.pelik kan macam mane kita nak pecaya..

Tomato Gurl's Life berkata...

pandainya anak kak sarah..mak ckp mak xde..hahaha...

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam kenal Sarah,

tuanpunya blog ada ker tidak, atau ibuk belum pulang lagi ya. Dengan bermacam hal yang berlaku sekarang ni kenelah berhati-hati.

JaJa'Z berkata...

jaja memang jenis mangga habis pintu pagar..tak kira la siang ke mlm ke..mmg jarang2 sangat la pagar tak berkunci..sebab risau ntah sapa masuk..tau2 terjonggol jek depan pintu umah...

HANI berkata...

kak aku kena panggil tukang besi lah suruh dia pasang cakuk mangga dari dalam kat grill rumah...takut plak kejadian mcam ni

Solihin Zubir berkata...

woah.. akak bisa acting ya? bagus benar deyh! haha..

AngahSayang2314 berkata...

kak zi tue la mana yg tak reti bahasa tue nak buat lagu mana lagi kan???

Yasminhamid berkata...

kelakar la awak.. boleh lak nyamar cam tu...
saya lega sekarang ni.. salesman tak leh masuk suka-suki... apartment saya kena ada access card baru bleh masuk...

nurkaloi berkata...

hahaha memang bahaye...penah trjadi jiran ku kate abang (suami) takde kat umah...teros org bangla uh ckp abang takde takpe...saye ade...uiii kecut perut dengar kak oii...

sarah-najwan berkata...

hana--> baik ko diam gtu dr melayan dorang

intan--> trauma kan.hati2 yer

gayah--> yg mnyamar tu lgi takut..kita xdpt nk trace

amy--> bawa geng tu mcm sindiket tau..kene hati2

sarah-najwan berkata...

cik tom--> hehe..mmg bijak..

sweetie--> ibuk ada skrg..tgh reply komen...hihik.mmg kene hati2..byk org jahat

jaja--> betul..kunci aje..xrugi pom ..hubby blik nati..bukak..

jah---> ingat..pasang cakuk mangga dr dlm..bukan kat luar grill tau..kalu kat luar..senang org jahat nk kopak..

sarah-najwan berkata...

solihin--> acting ikut situasi..

angah--> susah jenis xfhm bahasa gtu..xkoser

min--> seb baik dok aptmen..ada guard

nurkaloi--> jika gtu..tutp pintu trus..org giler xle layan..mereng dan bahaya..