selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 9 Oktober 2010

ZzZzzZZ...:SENANG KE SUSAH~

edisi malam2 pulak
sesuai jugak dgn tajuk n3 kn..hehe

tapi bukan hdk tidur skrg
banyak mende lagi hdk buatkn
melainkan..tadi uolss penat ke hape
pi soping2 sakan ke..siap mandi, solat
zassssss--> terbongkang doh..hehe

stori mori ketiduran
uolss senang ke susah tidur??
means..jenis yang senang yg amat
seperti letak aje kepala..krohh..krohh...

tapi ada yang susah sangat
mata terbuntang memandang sepi siling
tak lena2..last2 kene buat mcm mr beans yang kira shaun de sheep
xdelah gtu dok..hehe

anak4 saya..memang senang tidur
jam 9.00 - 9.30 malam..wajib masuk tidur
dorang akan ikut dan xsampai 1/2 jam..ZzzZZz!!!
bukan jenis sesetengah kanak2
seperti anak jiran saya
yang jam 12 tgh mlm..dok layan tv sorang2
bayangkan..


layan pic mek sarah dan najwan tido dulu..hehe


sepatutnya...kanak2 kene tidur cepat
sebab baik utk tumbesaran
tips saya ialah jangan dilayan sgt kerenah anak2 yg suka berjaga smpai lewat mlm ini..
tutup aje lampu..gelap gelita..mesti dorang akan tidur..

bagi yg teruna dara masih belajar..
uolss mesti tidur lambatkn..study punya pasal..jgn asik dok berBW aje yer..heheh
[macam cikgu bagi nasihat kat anak murid pulak]

p/s: selamat malam semua..hehe

14 Rajin Komen:

Tomato Gurl's Life berkata...

wah senangnye nak tidur..sekarang cik tom terkena simptom susah nak tidur..xtau nape..nak kate bw..takde rajin pun..smix menjerit2 suruh balas..hihi..

Izan Ishak berkata...

anak2 saya pulak...muhaimin mmg tido awal sbb sekolah. yg 3 org lagi tu, kalau tutup lampu gelap mmg terus tdo lah jawabnya~~

sarah-najwan berkata...

cik tom--> nape susah tido?..ni mesti byk fikir ni..lapang dan tenangkan fikiran yer..hepi2 deh..

izan--> seme anak saya kene + wajib tido awal sb..mmg kene bangun awal..ke sekolah dan rumah pengasuh..saya cikgukn...skolah msuk awal..hehe

Honeyvsbee berkata...

Saya susah tidur. .mengantuk mcm mana pun , smpai penin2 ,beair mato ,tutup lampu ,masuk bilik stil tak leh tidur. .kadang2 sampai 2-3 pagi. Kalau pergi rumah org even rumah mak pun lg tak tidur langsung pelik kan?.huhu. .anak3 dara tu lagi ler. .kakak ok sbb sekolah,una pun ok la sbb dia tk tidur siang. .tapi beby paling susah. .tutup lampu semua ,rumah gelap , orang lain tidur dia main sorang2 siap ngacau kita ,korek idung ,telinga mata. .huhu susah. .

Honeyvsbee berkata...

Saya susah tidur. .mengantuk mcm mana pun , smpai penin2 ,beair mato ,tutup lampu ,masuk bilik stil tak leh tidur. .kadang2 sampai 2-3 pagi. Kalau pergi rumah org even rumah mak pun lg tak tidur langsung pelik kan?.huhu. .anak3 dara tu lagi ler. .kakak ok sbb sekolah,una pun ok la sbb dia tk tidur siang. .tapi beby paling susah. .tutup lampu semua ,rumah gelap , orang lain tidur dia main sorang2 siap ngacau kita ,korek idung ,telinga mata. .huhu susah. .

Honeyvsbee berkata...

Saya susah tidur. .mengantuk mcm mana pun , smpai penin2 ,beair mato ,tutup lampu ,masuk bilik stil tak leh tidur. .kadang2 sampai 2-3 pagi. Kalau pergi rumah org even rumah mak pun lg tak tidur langsung pelik kan?.huhu. .anak3 dara tu lagi ler. .kakak ok sbb sekolah,una pun ok la sbb dia tk tidur siang. .tapi beby paling susah. .tutup lampu semua ,rumah gelap , orang lain tidur dia main sorang2 siap ngacau kita ,korek idung ,telinga mata. .huhu susah. .

diana berkata...

saye lak tengok masa la..
kalau masa tu saye tengah ada masalah
memang susah la nak tidur.
dah azan subuh pun saye masih lagi berbual2 denagn hati..hhaha..
anak saye pulak..tidur ikut suka dia..
kalau malam2 dia tak mau tidur,tutup lampu pun dia jerit macam kena gigit dengan lipan..
paksa saye bukak lampu..
sudah nye dia berbual la sorang 2 dalam gelap,dan kami syok je tidur..

mamawana berkata...

Sala ziarah.

Kalu susah tidur amalkan minum susu sebelum masuk tdor or amalkan membaca ayat2 suci alquran. Sambil baca surah Yaasin...tak sempat habis dah tidor...

sarah-najwan berkata...

bee--> nape kuar 3 tu komen?..prob kat komen akak ek?..nak tido mudah..jgn byk fikir...bdk2 biasalah lmbt tdo...seb baik ank akak ok..

diana-> ye ke gtu..saya xde pglman anak2 mcm tu..bab tido mmg anak saya no 1..hehe

mamawana--> tq singgah..bole guna petua itu jika xle tido..tq

Solihin Zubir berkata...

sy ikut keadaan jugak.. kalau terlalu penat sgt, letak kepala kompom pengsan trus... haha..

kalo x, susah jugak la nk lelap...

SYaMiLa berkata...

sya mmg senang nk tido sbb hobi nye adalah tido....he3...

anak2 lak kadang2 tu susah jugak nk tido...tutup lampu dia bgn buka...smlm blh ahmad bgn kul 3 pagi nk tgk ultraman lepas pegi bilik air...nangis la kejap sbb tk bagi, tp lepas kena peluk dn selawat sket...akhirnya lena balik..budak2 ni kalau nk tido nk kena selawat dn gosok2 sket kaki, lenguh...baru tido...

saya afi. berkata...

wah, terkena la ngan ayat akhir tu. huhu

sarah-najwan berkata...

solihin--> org2 muda mmg gtu..kalu penat senang tido..

syamila--> oo..gtu...tapi alhamdulillah..anak2 akak jenis xpenah bgun mlm then nk main..syukur..nati kita yg pening sb esok keje..waaa

saya afi-->..student ke?..study smart k..

Das berkata...

anak2 aku semo suka tido lewat....susah tido....yg pes siap tgk tv ntah smp kul 2,3 pagi...sejak umur 4thn...
tp dia org bangun lewat la....esp cuti sekolah...sebab tu aku jarang bekfes....lunch terus....hu3
tapi aku control la....kalau sekoloh smp kul 10.30 jah....pahtu kalu cuti boleh lewat tido dgn syarat senang kejut solat subuh....kalu susah...jgn harap nk tido lewat lagii....he3